Jump to content

povrat poreza na kamate za 1.nekretninu


Sunshine_Sun

Preporučene objave

2002. sam digla kredit za gradnju kuće kako bih rješila stambeno pitanje svoje obitelji - 3 sina i suprug.

IAKO NITI DAN DANAS KAO SAMOHRANA MAJKA TROJE MLT. DJECE NEMAM RIJEŠENO STAMBENO PITANJE, DO SADA NISAM MOGLA DOBITI POVRAT POREZA (OLAKŠICU ZA PLAĆENE KAMATE) jer su me u Poreznoj upravi uputili da je moj suprug u trenutku gradnje prvoga stambenog prostora imao u vlasništvu stambeni prostor, neovisno o površini

KUĆA koju smo 2002. započeli graditi u braku mojim kreditom koji i dan danas uredno sama otplaćujem (preko 4.000 kn mjesečno !), – STOJI NEZAVRŠENA od 2005. od kada je pokrenuta brakorazvodna parnica, – A GRAĐENA JE NA ZEMLJIŠTU KOJE JE - sada BIVŠI - SUPRUG DOBIO DAROVNIM UGOVOROM I NA KOJEMU SE NALAZILA JEDNOSOBNA DRVENA KUĆICA SA PODRUMOM. To je dakle bila i ostala NJEGOVA JEDNOSOBNA NEKRETNINA I ZBOG NJE SE I MENI USKRAĆUJE PRAVO NA POVRAT POREZA iako to zemljište pravno gledano nikada nije bilo, niti je danas moje: jer je to SUPRUG DOBIO DAROVNIM UGOVOROM.

Građevinsku dozvolu smo dobili za izgradnju ZAMJENSKE NEKRETNINE na tom zemljištu.

 

Brakorazvodna parnica je krajem ove godine postala pravomoćna.

Kredit i kamate dakle uredno plaćam, - iako nemam niti kuću (čak niti prvu) – jer se sudska parnica oko te nekretnine u izgradnji vodi već 3. godinu i pitanje je kada će završiti, a samo je suprug upisan kao vlasnik te nekretnine u zemljišnim knjigama (njemu to može dakle biti 2. nekretnina, ali meni će to BITI 1. nekretnina kada sud konačno donese takvu odluku na temelju mog upisa u građevinsku dozvolu i potvrde o kreditu koji sam digla za igradnju te nekretnine.

TRENUTNO NEMAM NIKAKVU NEKRETNINU, NITI SAM ISTU IKADA IMALA.

DA LI DAKLE SADA MOGU DOBITI POVRAT POREZ KADA VIŠE NEMAM SUPRUGA – jer iako kuća pravno još nije u mom vlasništvu, ipak imam ugovor o kreditu koji sam digla i u potpunosti uložila u tu namjenu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primite najveću moguću ispriku.

Ovo je prvi forum u mom životu u koji sam se aktivno uključila i nisam niti tražila pravila za unos podataka jer sam bila uvjerena da mi postavke polja za unos ne bi niti primile tekst veći od dozvoljenog broja znakova ili tekst koji je u krivom formatu. Zaista mi je žao zbog problema koje sam prouzročila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija