Jump to content

povrat poreza-studenti


mr.white

Preporučene objave

pozdrav,

može li redoviti student zatražiti povrat poreza na zdrav.pomagala, lijekove i sl.? radom preko stud.servisa sam prešao onih 9.000 i nešto kuna ali svota je i dalje bila ispod 47.250kn.

U Vjesniku iz početka 2007 piše:

"Od lani je na snazi odredba prema kojoj uzdržavani članovi mogu ostvariti povrat poreza ako imaju vlastite prihode, a istodobno mogu biti uzdržavani članovi na poreznoj prijavi roditelja ili supružnika. Tu pogodnost mogu iskoristiti studenti kojima stipendija iznosi do 800 kuna mjeseèno ili ako radom putem studentskog servisa ostvaruju godišnji dohodak od 9600 kuna."

Po ovome očito mogu ostvarit povrat, ali bio bi zahvalan ukoliko mi netko to može potvrdit(ili negirat,ali nadam se da nisam one račune s imenom bezveze uzima:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da ste ostvarili primitak veći od 9600 kn morate imati vašu osobni PK obrazac i ne možete roditeljima biti na olakšici.

Do 31.01, dobit ćete od isplatitelja Potvrdu o uplaćenim primicima, doprinosima i porezima koju prilažete uz DOH obrazac za povrat poreza. Pretpostavljam da ćete ostvariti povrat, no to ćete saznati kad ispunite DOH obrazac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija