Jump to content

tražim pomoć za sedmero djece


bilogora

Preporučene objave

--------------------------------------------------------------------------------

 

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...80940/index.do

 

U 41. godini života, preminuo je Ivica Prilika iz Đurđevca, nakon teške bolesti, a iza sebe ostavio sedmero maloljetne djece i suprugu. Već ranije pokrenuta je akcija pomoči za njegovu obitelj, no nije dostatno da se podmire nastale obveze, a da o školovanju djece da i ne pričam. Vjerujem u vaše veliko i humano srce, te Vas molim za pomoč:

Pčelarska udruga "Bagrem" Đurđevac

žiro račun:2360000-1101444206, otvoren kod "Zagrebačke banke" s naznakom "Donacija za obitelj Prilika."

Veliko hvala na pomoči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da vidim i ja da ovaj link, ne otvara, zato evo u cjelini:

Blagdanski koncert za deveteročlanu obitelj bolesnog pčelara

Autor Anđela Lenhard Antolin

 

Više od dva sata u đurđevačkoj sportskoj dvorani, na Blagdanskom koncertu, glazbenici Đurđevca svirali su i pjevali za sugrađane, a za deveteročlanu obitelj bolesnog pčelara Ivice Prilike skupili 5500 kuna.

Najavljivanu akciju za skupljanje priloga za CT za koprivničku bolnicu, organizatori su izmijenili jer je izmjenama županijskog proračuna osiguran ostatak novca za kupnju CT-a, pa je odlučeno da će se na koncertu skupljati novac za obitelj Prilika.

Rata kredita

Za ovu skromnu obiteljipoznatog đurđevačkog pčelara Ivice Prilike (39), dosad je Grad Đurđevac dao 5000 kuna. Nešto više, 5500 kuna, skupljeno je na koncertu, a koje su gradska vijećnica Ljubica Dobravec i predsjednik TZ Grada Đurđevac Marijan Ružman, predali mami Ivanki Prilika.

 

- Teško mi je sve to primati jer možda u Đurđevcu ima onih kojima je pomoć potrebnija - rekla je Ivanka i zahvalila svima koji su pomogli u otplati kredita.

Poljoprivredno im domaćinstvo u idućih pet godina, svakih šest mjeseci, ima ratu kredita od 15.000 kuna.

 

Dolazi suprug

- Od prodaje meda i medenjaka, uz sedmero djece, te nepokretnog supruga se ne može živjeti. O tome smo obavijestili sve pčelare u Hrvatskoj i uz njihovu pomoć i solidarnost uspjeli prikupiti dovoljno novca da obitelji Prilika pomognemo u otplati jedne ovogodišnje i dvije rate kredita u idućoj godini - rekao je Marijan Panić, predsjednik đurđevački pčelara, i dodao da akcija neće stati dok se kredit ne otplati.

 

- Ivica dolazi za Novu godinu iz bolnice. Vjerujem kako će se on uz djecu brže oporavljati i ponovo govoriti. Jer, ipak treba me savjetovati kako dalje sa pčelama i pčelinjakom - dovršila je Ivanka Prilika.

 

Evo, desilo se najgore. Hvala, Neja, moram ipak kontaktirati obitelj, javiti ću što treba.

Kao što sam previdio, to je skromna obitelj i jednostavno preživljavaju od prodaje meda i pčelinjih proizvoda i ništa drugo kao pomč ne prihvaćaju, jer velim stvarno su skromni, jedino što im je problem otplata tog kredita.

Za sad je to, a ako se rodi neka druga ideja o humanitarnoj pomoči, javiti ću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija