Jump to content

porezna olakšica za uzdržavane roditelje


Linda4

Preporučene objave

Planiram prijaviti porez na dohodak, radila sam cijelu godinu. Živim s roditeljima koji nemaju nikakva primanja, ni naknadu sa Zavoda za zapošljavanje. Nezaposleni su dugo, ali nisu na vrijeme ostvarili pravo na naknadu. Zanima me da li ih mogu navesti kao uzdržavane članove? I da li postoji ikakva naknada koju oni mogu ostvariti budući da su nezaposleni? Otac treba čekati još 7 god. da bi ostvario pravo na mirovinu.

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete ih navesti kao uzdržavane članove. Trebate priložiti rodni list.

Također možete za 2008. god. staviti ih na PK obrazac. Idite u PU odnesite rodni list i njihove JMBG pa će vam se napraviti izmjena na PK koju ćete dostaviti poslodavcu i tako odmah imati pravo na veći osobni odbitak. Na ovaj način ne morate čekati kraj godine da biste vratili porez.!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ani2....imam sličniu situaciju, pa smo da potvrdim ovo što si napisala. Supruga ne radi (bila na porodiljnom do ožujka 2007), a nisam je upisao u PK obrazac. Da li je mogu navesti kao uzdržavanog člana u DOH obrascu za 2007 (i povećati faktor osobnog odbitka) iako nije upisana u moj PK obrazac koji je kod poslodavca?

Hvala na odgovoru,

 

_IvicA_

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je supruga u 2007. ostvarila naknadu u iznosu do 9.600,00 kn i više nije u radnom odnosu možete je na obrascu DOH prijaviti kao uzdržavanog člana. Obvezno morate i za nju napraviti DOH obrazac, priložiti potvrdu o primljenoj naknadi i na oba obrasca (vašem i njenom) naznačiti da su međusobno povezani. (piše senavrhu obrasca: veza JMBG (na vašem upišite njen JMBG i obrnuto)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija