Jump to content

knjigovodstveno usklađenje


sportbilly

Preporučene objave

Molim odgovor na jedno pitanje, jer sam od nekoliko ljudi (knjigovođa) dobio različiti odgovor, a radi se o sljedećem: npr. firma A prodaje robu firmi B i ispostavlja firmi B račune za tu robu. Recimo da u određenom trenutku postoji 5 neplaćenih računa firme B prema firmi A. Firma B plati 2 od tih 5 računa firmi A (recimo treći i peti račun) i prilikom plaćanja tih računa navede pozive na broj plaćanja koji su navedeni u tim računima i u opisu plaćanja navede brojeve tih računa. Da li firma A mora "zatvoriti" upravo te račune koji su plaćeni ili može zatvoriti prva dva računa? Po mišljenju jednih, firma A može zatvoriti te račune kako hoće, tj. može zatvoriti najstarije dospjele obveze, a po drugima mora zatvoriti račune na koje se uplatitelj pozvao. Pretpostavimo da su svih 5 računa na isti iznos. Molim za mišljenje. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se zatvaranjem točno navedenih računa u pozivu na broj želi izbjeći plaćanje najstarijih obveza sa ciljem dovođenja u zastaru, tada firma A ima pravo zatvarati najstarije račune.

Ne vidim inače nikakvi razlog zašto bi se zatvarali noviji računi a stariji ostavljali neplaćeni!

Predlažem da firma A, kako bi se zaštitila od eventualne zastare, obvezno za neplaćene starije račune dostavlja firmi B opomenu pred tužbu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija