Jump to content
Sign in to follow this  
sibila

Upravni sud-praksa

Preporučene objave

21.siječnja sam uložila dvije tužbe Upravnom sudu, protiv dva rješenja Odbora za državnu službu (kojima su odbijene moje žalbe protiv dva rješenja o prijemu državnih službenika). Možete mi molim vas reći koliko otprilike traje ovakav upravni spor?Neki su mi čak spominjali eventualna ročišta (saslušanja).Jučer sam zvala pisarnicu-rekli su mi da je zatraženo očitovanje Odbora za državnu službu (dakle služba kurencije je započela sa svojim dijelom posla).Inače, primila sam poziv od neke gospođe iz Središnjeg državnog ureda za upravu,koja mi je ½prijateljski sugerirala½ da budem tiho jer se u protivnom nigdje neću zaposliti, da će se to na Upravnom sudu vući pet godina,da će ovo dvoje primljenih (preko veze) nesmetano raditi i dalje, ali da ću ja imati problema.Savjetovala mi je da posao potražim u drugom gradu i u nekom drugom sektoru (npr. školi). Imam li se razloga bojati šikaniranja jer sam uložila prvo žalbe pa tužbe i kako se mogu zakonski zaštititi po tom pitanju? Ispričavam se zbog opširnosti pitanja. Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To što vam je ta osoba sugerirala je kazneno djelo, a da ne govorimo da je to sramota za ovu državu!

Moguće je da je čak ta gospođa upletena u kojekave petljanije s primanjima na posao, a zna da bi Upravni sud takve nepravilnosti mogao ukinuti.

 

Vi samo gurajte svoje i nitko vam ništa ne može. Godišnje se u RH u državne službe prijavi na tisuće ljudi i vaš ime nitko neće staviti na nekakvu fantomsku crnu listu jer one ne postoje

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znam koliko su njezine ½sugestije½ u koliziji ne samo sa kaznenim zakonom već i cijelim nizom drugih zakona i pravilnika - a etički kodeks da ne spominjem.Ali nažalost činjenica je da zviždači uvijek izvuku deblji kraj.Ako moja tužba bude usvojena,nekim drugim kandidatima za radna mjesta u državnoj službi će možda i biti bolje, ali ja sam već ½obilježena½.Ista mi je gospođa rekla da će se dotično Ministarstvo pobrinuti da svaki budući natječaj bude sročen na način da ja ne ispunjavam uvjete, i da me pročelnik svakog od odjela može htjeti uzeti, ali da je ministar taj koji na kraju odlučuje o prijmu i da će on reći - ne. Čak su mi i poznanici iz tog Ministarstva sugerirali da povučem tužbu, ako se namjeravam ubuduće natjecati za tamošnja radna mjesta.Ne znam što bih napravila. :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×