Jump to content

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć uslijed smrti roditelja?


razorsharp

Preporučene objave

Pitao sam direktora firme (koji je inače užasno isfrustrirana osoba od koje svi bježe) u kojoj radim dali ću dobiti jednokratnu novčanu pomoć koja se inače dobije kad zaposleniku umre roditelj, na što je odgovorio sa NE.

Nisam još nikad čuo za takav slučaj da firma ne izlazi u susret u takvoj situaciji, znam da je to u državnim firmama pod normalno (isplaćuje se jedna prosječna plaća ili tako nešto). Firma u kojoj radim je privatna, d.O.o. i mislim da financijski dobro stoji. Nije da ću propasti ako mi ne daju te novce ali mislim da stvarno nisu fer i da nije ljudski.

Please dajte savjet, što da radim?

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema čl. 7. Pravilnika o porezu na dohodak poslodavac MOŽE (ali ne mora, nažalost!) radniku isplatiti potporu u slučaju smrti člana uže obitelji u iznosu od 3.000,00 kn. Na taj iznos ne mora se platiiti porez!

U pravilu, ako tvrtka posluje dobro nema nikakve zapreke da se to isplati.

Predlažem da pismeno zatražite dodjelu potpore pozivajući se na navedeni članak Pravilnika. U privitku dostavite smrtni list.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisujem sve što je Ani2 napisala.

 

Samo bih nadodala da je kod državnih i javnih službi isplata pomoći obveza poslodavca koja je utvrđena kolektivnim ugovorima. Vidite (sindikat) jeli postoji nekakav kolektivni ugovor ili možda pravilnik o radu kojim bi bila utvrđena takva obveza, što bi uvelike olakšalo rješavanje vašeg zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija