Jump to content

dnevnik.hr


whitedd

Preporučene objave

 

 

Bloger cnn.blog.hr došao je u posjed pisma žene koja je, zgrožena uvjetima pod kojima njezin zaručnik živi u Remetincu, odlučila progovoriti i nešto poduzeti.

 

Nepravilnosti počinju s činjenicom da je u Remetincu prijavljeno 350, a stvarno boravi čak 850 zatvorenika. Kako zatvor nije prilagođen tolikom broju ljudi u ćelije se svako malo dodavaju kreveti. Broj njih popne se čak do osam, pa su zatvorenici doslovno poslagani kao sardine.

 

Hrana u zatvoru je nejestiva, a postoji i kantina u kojoj su cijene čak 30 do 45 posto više. Zanimljiv je podatak da je vlasnik kantine netko vrlo blizak upravitelju.

 

Čuvari naveliko dilaju drogu, a za nekoliko tisuća eura 'sređuju' zatvorenicima premještaj u drugi zatvor gdje su uvjeti znatno bolji. Noćna zabava korumpiranih čuvara sastoji su u izvlačenju određenih zatvorenika iz ćelija na kojima vježbaju snaga šaka.

 

Na www.blog.hr su osvanuli i zastrašujuće činjenice o osoblju zatvora. Tako zatvorski psihijatar druge psihijatre naziva idiotima i ne priznaje njihov rad, a na zatvorenicima provodi samoinicijativne eksperimente.

 

Zanimljiva je i funkcija Odjela za tretman, čija se voditeljica po medijima hvali kazališnim predstavama u zatvoru. Istina je sasvim drukčija; predstave nitko ne posjećuje, a većina zatvorenika štrajka glađu, na što se voditeljica spomenutog odjela oglušuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija