Jump to content

Ovrha porezne uprave


mirjana_x

Preporučene objave

Evo ovakva je situacija.Imala sam kratko obrt u periodu od 11.03.1998 do 16.06.1999.Nastalo je dugovanje na zdravstveno i mirovinsko.2004 je izdana ovrha za zapljenu imovine, medjutim ja nemam nista,a i nisam bila zaposlena.Nasla sam jedan clanak u zakonu o porezu cl.135 koji kaze da drzava moze,ako hoce oprositi dug (ima vise stavki taj cl.)ukoliko ovrsenik to trazi.Ja sam i pokrenula taj postupak 2005. god.Predala sve papire i to je bilo na obradi kod poreznog inspektora u Zg koji je napisao pozitivno misljenje da se taj dug otpise.Medjutim dalje me vise nitko nije zvao ni trazio iz porezne uprave,nisam dobila nista napismeno o tom postupku.To je sve bilo radjeno i obradjivano u Zg.Ja sam inace iz V.Gorice i nedavno sam se zaposlila i sad je ponovo stigla ovrha i to na firmu da mi se uzima sve sto je vise od osobnog dobitka.I tu ovrhu je sad poslala ispostava V.Gorica.Sad mene interesira kome se ja u stvari na sve to trebam zalit????Ko sve vodi taj predmet jer cini se da ga vode i ZG i VG?Stvarno su mafija!Interesira me i da li je konacno tu nastala neka zastara i da li se mogu na zastaru vadit???U svakom slucaju zalbu cu napisat, samo vise ne znam sta bi pisala,molim pravni i strucni savjet!Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zalite se onome tijelu koje je navedeno u uputi o pravnom lijeku.

moguce da je nastupila zastara u ovom vasem slucaju-zastara za porezni dug je 3 godine (računajući od dana kada je zastara počela teći tj. za tri godine računajući od isteka godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo obvezu poreza i kamate.Pri tome se tijek ove zastare prekida svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na naplatu duga, koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku.

Nakon što je ovakva radnja poduzeta, kao npr. da je poreznom obvezniku dostavljena pisana opomena za plaćanje duga i sl. ova zastara počinje ponovno teći, ali nakon proteka roka od šest godina računajući od dana kada je počela teći prvi put nastupa apsolutna zastara te se porezni dug više ne može naplatiti.

glede otpisa, sudeci po tome sto ste naveli postojali su uvjeti za otpis duga ( dug se nije mogao naplatiti u postupku ovrhe i doveo bi u pitanje vase osnovne zivotne potrebe, kao i cijelog kucanstva).kako dug ocito nije otpisan cim vam je dosla ovrha na placu preostaje vam da napisete zalbu ( kako je receno-tijelu koje vam je u rjesenju o ovrsi navedeno u uputi o pravnom lijeku) i pozovete se na nastup zastare potrazivanja.

sretno! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija