Jump to content

TERET 1947


anonimno

Preporučene objave

Pronasao sam covjeka koji je pravni sljednik od godpode koja tereti nekretninu u iznosu od 15000 dinara i on hoce da ga ja isplatim ali recite mi kako da se to pretvori u neku vrijednost sada banka ima najstariji tecaj od 1966 karlovacka banka jel postoji kakv nacin za to ali navedeno je u teretu da bez kamata to je olaksavajuca okolnost barem mislim

 

Molim pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam slićne terete na 12500 din iz 1937. i 4000 dinara iz 1938 god. ali su mi to pravni sljednici uredno otpisali. Još je gospodin imao i potvrdu od oca gdje se vidi jedno od zaduženja i prazan dio gdje je trebao biti upisan povrat novca, ali mi je rekao ako njegov otac nije išao za tim da zatraži povrat od moga oca onda nema smisla ni da on sada od mene nešto traži - čisto ljudski nakon toliko godina! Inače ako u teretovnici stoji upis onda na to pravni sljednik ima pravo, samo iz razgovora sa starim ljudima oni ne uspoređuju koliko je onda dinar vrijedio a koliko sada (jer znaju da je to 0,00) već koliko se u ono vrijeme moglo kupiti volova za te novce, pa onda se otprilike vidi i sadašnja vrijednost. Neki veleposjednici su upravo na osnovu tih tereta nekada dolazili do zemlje, ja ti nešto prodam nemaš za platit - stavimo teret na parcelu za neko razumno vrijeme? tražim povrat vrijednosti nemaš za platiti i parcela je moja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj otac je posudio rođaku 20000 din 1949.god. i stavljen je teret na jednu česticu, oni to nisu nikada vratili i od onda su moj otac i dotična gospoda u zavadi nisu htjeli vratiti novac jer nemaju niti su nama dali za pravo da koristimo spornu česticu, otac nije htio na sud da ne produbljuje jaz i to je tako stajalo do nedavno kada je sin toga čovjeka došao do mene kao pravnog sljednika moga oca da to izbrišemo i kaže to ti sada više ništa ne vrijedi odi ti meni daj jednu izjavu kod bilježnika. Onda je vrijedilo puno , vračeno nije a sada ne vrijedi ništa mislim da to baš i nije u redu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu ili ne? to više nije bitno.

Za sadašnjost i budućnost treba samo hladna glava.

A to bi moglo značiti da "prastare" dugove treba zaboraviti i takvim život prihvatiti.

Naime, kada zakon predviđa "zastaru" onda upravo to ima u vidu. Kada prođe mnogo vremena a ništa se putem suda ne poduzme radi naplate duga, onda i Država kaže da je nastala zastara. A da je dug star vidi se iz Vaših riječi "oni" a ne "on", "mi" a ne "otac" i sl. Prema tome, jedina alternativa "hladnoj glavi" i Vašem potpisu kod bilježnika uz plaćeno piće, jeste najvjerojantnije uzaludno parničenje ili daljnja nepotrebna nesnošljivost sa bližnjim svojim.

 

I to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

zastara tražbina osiguranih hipotekom je 30 godina, a do sad je prošlo 56 godina, u čemu je problem?

 

vlasnik nekretnine može podnijeti i zahtjev za brisanjem "stare" hipoteke i sud će ako vjerovnik ne dokaže javnom ispravom (sudskom presudom) da nije nastupila zastara izbirisati hipoteku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija