Jump to content

Lokacijska dozvola-suglasnost


anonimno

Preporučene objave

 

 

Molim za pomoc i to vrlo zurno.

Ja i susjed smo suvlasnici na jednoj čest.zemlje, na kojoj je moj susjed izgradio bespravno objekat. Sad sam dobio poziv da dam suglasnost na isto iako se nismo cijepali, a nismo iz razloga st sam ja kupio 500 m2, susjed 1000 metara a u naravi nedostaje 150m2.

Izlazilo je par geometara i svaki je odustojao od narecenog posla cjepanja čest.zemlje.

 

Kako je imenovani susjed bahat i u svadji je uglavnom sa svima bojim se da me ne prevari u smislu da mi kasnije zabrani ili uvjetuje gradnju kuce na mom dijelu zemlje.

Da li je moguce da je zahtjev za lokacijskom predat 1992. a tek se sad rjesava kad je dobio rješenje za rusenje, da li moze dobiti lokacijsku bez cjepanja i diobe, da li mogu to uvjetovati da mi da suglasnost kod javnog biljeznika za kasniju izgradnju objekta na mom dijelu ili da sada insistiram na cjepanju. Sta je od toga zakonski i moguce.

 

napominjem da je njegov objekat velik 500 m2, suteren i 3 etaze + pomocna zgrada ljetne i dimne kuhinje 50 m2.

 

Drugi upit, kako se imenovani ogradio zidom, zid od moje strane je ofarbao , da li je to dokazivanje da on ima zemlje i sa ove strane zida , odnosno da ja danas sutra necu moci podici zid uz njegov, odnosno izgraditi medju sa moje strane.

 

Kako je imenovani napravio sahte u dvoristu i naveo kisnicu a i vodu kada pere auta, tepihe kao i samo dvoriste voda ide meni u dvoriste, tece kao potok, da li mogu uvjetovati uklanjanje stetnih misija.

 

Nije mi namjera njemu braniti legaliziranje vec se bojim njegove bahatosti i prevare, kao i kasnije suglasnosti za izgradnju mog objekta, a i samim tim sto nema nigdje na papiru da u naravi nedostaje 150 m2, da li moze traziti da dijelimo isto jer je on kupio to znajuci da u naravi nedostaju m2.

 

Isprike na konfuznosti upita. Hvala na pomoci.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija