Jump to content

Zaustavljanje prije policije...


ext

Preporučene objave

Dobar dan svima!

 

Dakle... Ja i frendovi smo vozili cestom i ugledali pandure u daljini (cca100m), skrenuli smo sa strane na parking. Izasli smo iz auta a panduri su dosli do nas i rekli da sam ja vozio , a ja sam rekao da nisam nego da je treci frend vozio i da je pobjegao, bila je noc i nisu mogli nista vidjeti. jos jedna vazna stvar, panduri nisu ni stavili jos palicu "stop" da se zaustavimo.

 

On je podigao glas i ja sam ga poceo sljedit, nudio mi je puhanje, ja sam rekao da neznam-da sam rastresen... bla... bla..., on je sam napisao da odbijam.

 

Uglavnom ja imam svjedoka da nisam vozio, kako protiv pandurove rijeci na sudu. Moze li malo bolji odvjetnik rijesit slucaj u moju korist?

Sto da se radi, dogadjaj se zbio u 23,3,2008?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne misliš valjda da bi ovakva bajka mogla bilo gdje proći.

 

Uskoro će ti stići optužni prijedlog sa svime onime što ti se stavlja na teret. Obzirom na to da su sada u primjeni procesne odredbe koje će eliminirati svaku mogućnost zastare, najvjerojatnije te čeka pravomoćno rješenje o prekršaju u najboljem slučaju za jedno 6 mjeseci, sa novčanom kaznom koja počinje od najmanje 3.000 kn pa na više, uz oduzimanje vozačke + bodovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa uopće njemu ni ne treba utvrđivati alkoholiziranost, kao ni tebi. A vjerujem da nije bedak da sad dođe pred sud i potvrdi ovu priču.

 

 

Cijene odvjetnika? Najbolje bi bilo da odabereš jednog, imaš cijeli popis na stranicama odvjetničke komore, nazoveš tamo i pitaš koliko takvo zadovoljstvo košta.

 

Ajde sretno i pamet u glavu ubuduće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da napomenem da bi taj koji bi se pojavio na sudu i tvrdio da je vozio, ili da je bio svjedok da je netko treći vozio, a ne bi htio reći njegovo ime, došao u situaciju da (ukoliko ne govori istinu) kazneno odgovara za kazneno djelo davanja lažnog iskaza (kazna do 3 godine zatvora!). Dakle dobro, dobro promisliti prije uključivanja prijatelja u ovu priču ukoliko gradite priču za oslobađanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisu svi koji sjednu s malo cuge u auto potencijali ubojice....

 

Nego što su oni?

 

eto ti, 0.0 promila pa nesreća još više

 

Svi pokazatelji govore da nije tako, eto recimo da imam nekakav pregled nad prometnim nezgodama na nekakvih 120.000 stanovnika i brojke su godinama iste plus minus gore dolje, no zabrinjavajuće je što je prilikom štetnih događaja najčešće utvrđeno od 1,50 g/kg na gore.

 

vozači su krivi za samo 10-15% nesreća

 

 

A za ostaih 90% je kriv tko?

 

Reklamni panoi? Kiša? Lastavice? Slonovi? Vjetar? Bandić? Golfska struja?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma neboj se, samo se žali , a taj frend neka ti potpiše izjavu da je vozio...što i je i nemaš se čega plašiti....ako je tako kako kažeš policija nije postupila sukladno pravilniku o policijskom postupanju i nemože ti ništa...mogla te je kazniti kao pješaka i mjeriti alkohol kao pješaku..a ne kao vozaču jer ti nisi vozio...a frend je mogao pobjeći ili jednostavno reći da da je napustio vozilo i otišao pješice dalje...njih nije briga kamo i zašto....da čini mi se da se vračaju 80. goidine kad su se tadašnji organi slično ponašali...žali se i netrebati nikakav odvjetrnik, oni i tako rade za ............... , pročitaj malo Zakone.Pravilnike i da vidiš kako se može...A oni koji ti ovdje savjetuju da platiš kaznu ako ima elemenata koliko vidim da nisi kriv - razmisli šta ti žele, pozdrav

ext je napisao:

A nas normalne neka puste! :-D

 

frend je pocugao malo, vidili pandure i skrenuli da nas ne zaustave. neznam di ti tu vidis kriminalce!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, 100% su krivi vizači! Ako si vozač, kriv si, ako si policajac, ma onda nisi nikad, a ako si projektirao možda kakvu cestu i signalizaciju, onda nisi nikako kriv jer si STRUKA (a Bandić struci uvijek vjeruje, pogotovo kada se slažu oko njegovog mišljenja).

 

Ima tamo neka država Švedska, neka čudna demokracija, 200 godina rata nisu imali, ma tamo uvijek moraju naći krivca, pa makar bio to i sob, (isti onaj koji je i skrivio da Mercedes izmisli ESP za A klasu). Kažu statistike u toj državi da je raspodjela krivnje za nesreće oko 33% vozači, 33% ceste (tu je uključeno i oštećenja na cesti i loša signalizacija/projektiranje), te 33% automobili.

 

Ali, što znaju ti Švedi, neka uče od nas. 95% krivi vozači, pa neka se proračun dodatno puni!. Što se tiče službenih osoba, nekako mi se čini da su i oni ljudi, ali prema broju njihovih grašaka (prebrza vožnja u službenom vozilu bez rotirke - pogledajte Youtube, krive prijave i ostalo), oni su pravi sveci. Možemo mi pričati i ovako i onako, statistike pokazuju da nam je državni aparat bezgrešan, a narod hrvatski se može usporediti sa stanovištvom Sodome i Gomore. Mislim da to zvoni na uzbunu!

 

A sada razmišljanje za pokretača teme.

 

Ako i jest bio treći (što vjerujem da jest), trebao je jedan od vas dvojice preuzeti ulogu vozača, napuhati 0 i to bi glatko prošlo, barem što se tiče alkohola. Sada jedino što mi se čini izglednim jest da stvarni vozač da izjavu da je on vozio, te da se morao hitno zaustaviti i udaljiti s mjesta zaustavjanja (npr. morao je ići obaviti nuždu).

 

U svakom slučaju, može se ići na svjedočenje da je treći vozio, ali bez imena i prezimena možete samo tvrditi da ste bili usputni putnici (stoperi) ali je pitanje ad li će vam sudac povjerovati. Vjerojatno ako niste vlasnik vozila, niste ni imali prometnu dozvolu, što možete okrenti u svoju korist kao "dokaz od protivnoga", odnosno da vi i stvarno niste vozili. U svakom slučaju, zataržite od suda tzv. "sučeljavanje" sa službenom osobom koja je napravila prijavu. Ako se pojavi (nažalost, policija se uglavnom ne pojavljue na takvim ročištima, s opravdanjem službene spriječenosti - a ja mislim da je prije amnezija i neugodnos suočavanja sa aljkavim prijavama, a nadam se da nije ignoriranje Suda), postavite mu pitanje na koji je način utvrdio da ste vi vozili. Ne vjerujem da će moći dati konzistentan odgovor, jer ako ste skrenuli prije, on nije mogao po noći neposrednim zapažanjem vidjeti tko je bio za volanom.

 

 

Sretno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ ext - slazem se u potpunosti sa Victory i leopardom .. jedino cu dodati, kao odgovor na tvoje pitanje "sto da se radi" - nista, tj. sada samo mozes cekati plavu kuvertu, a onda zalba / prigovor sa ovime sto su kolege naveli.

 

Jedino me zanima - tko je vlasnik vozila (ne moras odgovoriti ako ne zelis) ?

 

Zanima me (iako je ovo zapravo retoricko pitanje i nije upuceno nikome osobno) zasto se gotovo uvjiek nadu "odgovaraci" koji ili nisu procitali cijeli post ili iz njega nisu shvatili cinjenicno stanje pa onda postavljaju u najmanju ruku - cudna pitanja ?

.. Jos mi je manje jasno zasto se 80% ovakvih topica gdje netko trazi pravnu pomoc (sto je i svrha ovog foruma) pretvori u nekakve moralne raspave i slicno ? ...

Odgovoris covjeku sto ga ide i eventualno sto moze uciniti, a jel' kriv ili nije - sud ce odluciti !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje je da na sudu kažete istinu jer ako počnete "muljati", a sudac će vjerojatno skontati vašu priču nećete se dobro provesti.

 

Ovako dobijete novčanu kaznu i tu kaznu podijelite sa prijateljima koji bi to trebali biti i u dobru i u zlu i problem riješen.

 

Jedino što će vozačka malo "visiti" u zraku, ali i zato postoje ti isti prijatelji da se pomognu ukoliko je prijevoz neophodan ili hitan.

65446sp8.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija