Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
galathea

Fizička osoba u sustavu PDV-a

Preporučene objave

2005. prodala sam udio u poslovnom prostoru svojoj sestri , 2007. prodala sam 1/2 stana u suvlasništvu sa svojim suprugom, te 2007. prodala sam 150m2 na inzistiranje općine, odnosno uvjetovanjem dobivanja građevinske dozvole 150m2 za cestu. Da li sam time iskoristila bonus od tri nekretnine u 5 godina, obzirom da je od vremena nabave do otuđenja istih nekretnina prošlo više od tri godine?

Da li slijedećom prodajom postoji mogućnost da uđem u sustav PDV-a kao fizička osoba, obzirom da sam postojeću nekretninu koju želim prodati tek kupila? Jasno mi je da ću najvjerojatnije morati platiti porez na dobit, ali me zanima da li tim činom automatski ulazim u sustav PDV-a kao fizička osoba?

 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×