Jump to content

alimentacija povrh luksuza


anonimno

Preporučene objave

Rastavljeni od 2001., sin sada 11, kći 6, žive s majkom.

Majci sam ostavio svoju malu profitabilnu tvrtku, novi automobil, a dijete je ovih par godina dobivalo svaki Božić po novi mobitel, ljetovali su u Dubrovniku, nosili markiranu odjeću i obuću, bili na toplom i nahranjeni, družili smo se, dok Ona uglavnom nije radila ništa cijelo vrijeme.

 

Alimentaciju, shodno uvjetima gore, nisam plaćao, ali nisam ni sanjao da će me Ona nakon svega hladno tužiti i tražiti "zaostatke" u zadnje 4 godine.

Na moju žalost, za sve gore nemam ništa napismeno jer sam bio naivan i glupo joj vjerovao.

 

Imam masu svjedoka, ali ne znam da li to išta vrijedi.

Molim Vas za savjet.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je sve sto ste ostavili bivsoj supruzi bracna stecevina, to nema veze sa placanjem uzdrzavanja.

 

Sve sto ste do sada ulozili u dijete trebali ste sacuvati kao materijalni dokaz . Ne mogu sa sigurnošcu tvrditi da li bi sud uzeo u obzir svjedoke, jer i bivsa supruga moze dovesti svjedoke da niste nista placali, a vi nemate nista napismeno da dokazete.

 

Za uzdrzavanje vas nije tuzila supruga u svoje ime vec u ime djeteta, tako da vi zapravo vodite spor sa djetetom, a ne s bivsom suprugom. Vrlo nezgodno i za vas i za dijete.

 

Sto vam o uzdrzavnju pise u sudskom rjesenju koje ste dobili prilikom rastave braka ? Koliko ste trebali placati uzdzavanja za dijete mjesecno ?

 

To ste trebali postivati bez obzira na ovo gore navedeno, a to sto ste vodili dijete na more i kupili mobitel svake godine kao dar za Bozic, to bi napravio svaki normalan otac, koji ima te mogucnosti.

 

Vjerujem da se radi o vecoj svoti novaca, s obzirom na gore navedeno.

 

Pozdrav

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bračnu tečevinu smo riješili na način da sam im/joj sve ostavio, a auto je dobila kasnije jer je rekla da tako želi kompenzirati iznos alimentacije unaprijed, u iznosu vozila.

Na žalost, auto je dobila, ali ne izravno sa mog računa nego jednog drugog, jer se radilo o jednom mom drugom prebijanju. Glasi na nju. Usosio sam se do kraja :-/

Ukupan dug i nije katastrofa - 45Kkn + kamate, ali osjećaj da sam glup i moralno prevaren je ogroman. Inače do djece dolazim uglavnom traumatično, pa razmišljam o odlasku u Centar za socijalnu... (a i ne sviđa mi se što malom dozvoljava da gleda porno filmove, tek toliko...)

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

štovani,

sa poslovnim partnerom sa kojim ste ostvarili kompenzaciju ste morali razmijeniti ovjerene dokumente o kompenzaciji. Budući je svaki automobil definiran brojem šasije, taj broj se morao naći u tim dokumentima. Time ćete dokazati da ste bivšoj isplatili uzdržavanje kroz automobil. Vjerujem da možete naći svjedoke koji će to potvrditi. Kriva je gore tvrdnja gospođe koja kaže da će protupostez biti svjedoci koji tvrde da nešto niste. Takvi svjedoci ne postoje. Svjedoke se poziva ako oni znaju da je ešto napravljeno, jer nema smisla tvrditi da netko nešto nije napravio. Razumijete?

Vaša pozicija nije toliko loša. Savjetujem vam da angažirate dobrog odvjetnika/cu i vjerujem da ćete lako ostvariti željeni cilj.

Ne želeći ulaziti u privatni život, morate priznati da je morao biti neki okidač koji je suprotnu stranu, uz sve blagodati, natjerao da krene u sudski proces. Možete li nam reći o čemu se radi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate sudsko rjesenje o visinu uzdrzavanja ( ma nije valjda da je to 45 kuna/mj), onda ste to morali postivati, a vas dogovor izvan sudskog rjesenja trebali ste ovjeriti kod javnog biljeznika. Ovako bas ne znam koliko ce usmeni dokaz vrijediti, a isto tako i supruga moze tvrditi suprotno i dovesti svog svjedoka u svoju korist.

 

Inace majka se ne moze odreci uzdzavanja za dijete, jer to nije njezino vec djetetovo vlasnistvo. Pametnije bi bilo da ste stan prepisali na dijete, to bi vec nesto znacilo, ovako ispada da ste automobil poklonili supruzi, a ne djetetu.

 

Koliko znam ako je automobil na njeno ime, onda to opet nije djetotovo. A vi ste uzdrzavanje trebali uplacivati za dijete. Svaki iznos koji joj u buduce budete davali posaljite preko poste i naznacite da je to za dijete, jer tako cete imati dokaz da ste taj iznos poslali, a i ona da je taj iznos za dijete primila. A postoji i drugi nacin koji vam se ne moze osporiti da placate, a to je trajni nalog na osobni dohodak, tako da racunovodstvo vase firme odmah uplacuje na djetetov ili na racun bivse supruge.

 

Sumnjive radnje prijavite u CZSR i sve ono sto smatrate neprimjerenim, ali vodite racuna da bi ona to sve mogla poricati.Jedino ako dijete samo izjavi da mu majka to dozvoljava. Morate to pametno izvesti, bez povisenih tonova i sl. jer biste mogli jako lose proci. Morate sacuvati sabranost koliko vam god to bilo tesko. I ne zaboravite prva prijava, sigurno nije i posljednja, a vidim da je rat poceo izmedju vas i vase bivse supruge. Ocekujte protuudarac od nje i pripremite se, vjerojatno znate sto mozete jos, od nje ocekivati.

 

Vjerujem da vam je tesko i najradije bi vristali, ali to nikako ne radite kod bivse supruge niti u centru, jer mozete postici samo suprotni ucinak, a supruga vam moze zakvaciti i policiju na vrat radi uznemiravanja. Stoga, oprez.

 

Da li je tih 45 kn zaista dosudio sud ili je to bio vas sporazum pri rastavi braka ? Zvuci nevjerojatno s obzirom koliko se prica po forumima o visini uzdrzavanja.

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma promaklo vam je da je gospodina napisao 45k, što znači 45000 za zaostatke. no, za iznos uzdrzavanja nije napisao nista. ja bih vam svakako savjetovao da angazirate dobrog odvjetnika.

da li ste prepisali pola stan ana suprugu? ako ste joj samo usmeno dali, eto prilike da prepisete na dijete i rijesili ste dugorocno problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne želeći ulaziti u privatni život, morate priznati da je morao biti neki okidač koji je suprotnu stranu, uz sve blagodati, natjerao da krene u sudski proces. Možete li nam reći o čemu se radi?

 

A valjda dosada, frustracija jer nema svoj život niti blisku osobu, ne znam, nema neki posebni razlog. Bivša se s djecom svih godina vozika ispred stana gdje živim sa suprugom, a kada djeca žele da stane da mi se jave kaže im da ne može i produži dalje. Ista priča dok ih prošeta po poslovnjaku u kojem radim - mogu doći do mene u ured, ali im ne da. Zna u mraku biti u autu na drugom parkingu i gledati i slično. Čisto uhođenje, ali već smo navikli pa nas ne smeta. K'o da je luda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čast, povjerenje, dogovor, vjernost..su kategorije koje su nekome tko ima aktivne ovarije, apsolutno nepoznate......

valjda je to tako priroda rješila da i nakazni primjerci vrste svoje gene mogu prenijeti dalje....

...mi, promislimo pa učinimo nešto...one učine...a zatim traže upravdanje za to..

naše odluke su obojene logikom, a njihove emocijama... ( uvijek pričajte o malim mačičima..)

mi odlučujemo...samostalno na osnovi logike...njima je važnije mišljenje glupače koja je trenutno najbolja prijateljica....

valjda je jedino u Viktorijansko doba i danas u nekim islamskim državama vladao sklad muško-ženskih odnosa....

nikad ne bi glasao za ženu predsjednika...znam da bi me prevarila.....

 

uostalom...koji klinac se uopće ženimo...najprije nas unište emocionalno, a zatim i materijalno.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

definitivno je osveta zene koja je vjerojatno ostavljena i zeli zagorcati zivot onom drugom. S necim slicnim sam se susreo, s ti m da je moja bivsa zena nasla svog covjeka zivota i ima s njim dijete ( a samnom ima svoje djece), slicno kao i vi, ostavio sam joj svi imovinu, firmu, dva auta i kucu na moru,....sve je prodala, potrosila hodajuci s (tadasnjim) ljubavnikom na ljetovanja u grcku, skujanje u austriju i ko zna gdje sve ne.... i sad me tuzi za alimentaciju i zaostatke....

A ja, isto kao i doticni gospodin, kakav bi otac bio kad bi biljezio i cuvao svaki racun ok kupljenih krpica, mobitela za djecu, za svaku kunu koju sam im dao prilikom susreta trebao sam taziti potpis djeteta, sto je suludo....Na sudu sam izjavio, stpajte me u zatvor ali to od svoje djece necu traziti....

No, ta ista mati je natjerala djecu da kazu da ne dobijaju nista, dok su se ona poslije izvinjavala meni i govorili kako su morali to reci jer im je mama rekla kako ih ocuh hrani. A ocuh, koji im se u kucu uselio u miraz nije donio niti vlastite gace???

Sto reci, kako se postaviti, tesko je pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija