Jump to content

uplate iz inozemstva za turizam


cafedelmar

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

da to sam i ja cuo, raiffeisen banka je bila zadnja banka kod koje je se moglo primat bez problema, ali sada kad se primi novac na devizni racun sa doznakom turizma potrebno je svaki put otici u banku potpisati ili ako se to prosljedi na ziro racun onda nije potrebno potpisivati. U banci ne znaju nista o ovom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Više niti jedna banka nije izuzeta. Ja ne da sam čuo nego vidio, to mi je struka. Nažalost sami djelatnici po šalterima banke neznaju ništa o tome jer im je informacija došla u jednoj od stotina uputa koje stižu iz back offica i u pravilu čita samo voditelj poslovnice. Uostalom ne možete očekivati pravni savjet iz ovoga pitanja od osobe na šalteru, jer ona samo dobiva precizne upute kako postupiti bez puno obrazloženja koje zakonske odredbe to uređuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cafedelmar je napisao:

Pozdrav,

 

Mogu li ja koji ne iznamljujem apartmane imati nekakve posljedice ako prijatelj koji iznajmljuje apartmane avans prima preko mog deviznog racuna ?

Hvala

 

Registrirajte obrt, napravite ugovor sa "prijateljem", uzmite proviziju, izdajte racun, platite 22% za PDV i uplatite "prijateljev" dio na njegov racun.

 

Druga varijanta je da doznake naslovite "poklon", "pomoc rodbini", "za lijekove" itd., a u svakom slucaju nemojte primati velike iznose. U slucaju da poreznici zaista pokrenu istragu, primljeni novac ce vam racunati kao prihod na koji niste platitli porez. Cinicei uslugu prijatelju, vi prijatelju prikrivate prihode, cinite krivicno djelo, ali ne sekirajte se krivicna djela barem jednom tjedno ucine i ministri u vladi, sa razlikom sto odu kod don Ive na ispovjest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija