Jump to content

zaostatak alimentacije


anonimno

Preporučene objave

Poduzeće d.O.o. u kojem je direktor moj bivši suprug i koji prima plaću od 1867 kn je konačno je nakon sijaset neuspješnih dostava primilo ovrhu na njegovu plaću u svezi duga za alimentaciju za naše djete za jednu neplaćenu godinu. Inaće, plaća alimentaciju, doduše neregularno, ali svaki drugi mjesec. Ako on plaća mjesećno dosuđenih 500 kn a zaostatak za tu godinu ne može platiti pod pismenim opravdanjem sudu da njegovo poduzeće izuzetno loše stoji te da nisu u mogućnosti isplatiti plaće u gotovini osim davanja državi , što se tu može napraviti??????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je njegovafirma zaista u tako losem stanju ili se radi o prijavljivanju placa na minimalac kako bi se placali manji doprinosi na place, a onda se place isplate u gotovini na ruke, a ne na tekuci racun, a do novca za to se moze doci i preko razlicitih vrsta troskova kao sto su putni troskovi i slicno.Imam prijateljicu koja radi kao tajnica za privatnu firmu ( isto se radi o d.O.o.), a kako rdi kao sef knjigovodstva, onda mi je rekla kako dobiva placu i zasto je prijavljena na minimalac, a u stvari dobiva drugi dio place na ruke. To danas radi vecina privatnika.

Malo je smijesno da direktor prima placu 1867 kn/mj.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gledajte,

nije moguce ratovati sa firmom u smislu da li vi isplacujete minimalac zbog toga i toga i da li ima netko vecu ili manju placu. trba gledati kako se konstruktivno moze rijesiti problem i čini mi se da je prethodni prijedlog o dogovoru nesto veceg placanja korektan i prihvatljiv za obje strane. lako je iskopati ratnu sjekiru...treba naci mirno rjesenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s vama ali pošto je dogovor nemoguć iz više razloga , zanima me samo dali će prigovor njega tj.njegove firme da nisu trenutno u mogućnosti da isplate plaću u gotovini biti uvažen kao neka vrsta stanke u postupku i kako dugo to može ići?? Ćisto pravni savjet molim. i još me zanima ako sam dobila ovrhu na plaću koju trenutno nemogu realizirati , mogu li pokrenuti istovremeno ovrhu na njegovu nekretninu za istu stvar???ili nemogu dok ova ovrha ne dospije??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovak...slučaj nije tako jednostavan. znate zašto? jer gospodin plaća uzdržavanje, te se ne može reći da potpuno opstruira tu obvezu. možete pokrenuti spor, možda dobijete ovrhu, a možda i ne. mišljenja sam da će mu sud izaći u susret jer plaća i da će mu upravo predložiti opciju koju vam je netko gore spomenuo: da plaća nešto više dok ne isplati dug. da gospodin ništa ne plaća, stvar bi bila drukčija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa gledajte , moj advokat je utužio za zaostatak , tužba je prošla , ovrha je primljena , ali izgleda po svemu da može sa strane njega(njegove firme) biti prolongirana do imendana ako se vadi na to da nemaju sredstava za neto plaće!! I šta mi je po vašem ćinit?? moj advokat kaže da ovo i ono i ...... a bivši ima nekretninu 1/1. A ovrha na plaću čeka a druge ovrhe ne mogu ić zgog nje. i šta po vašem napravit?????????????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija