Jump to content

radne knjižica


anonimno

Preporučene objave

U bivšoj Jugoslaviji sam kao maturant prije fakulteta radio jedno ljeto (na teritoriju Hrvatske u hrvatskoj firmi) dva mjeseca i taj staž mi je upisan u tadašnju radnu knjižicu. Nastavio sam školovanje na studiju, diplomirao i zaposlio sa. Jugoslavensku radnu knjižicu sam službeni poništio i izvadio hrvatsku. Međutim postojeći staž mi nije upisan u novu knjižicu. Jednom sam bio u mirovinskom i tamo su mi prtljali nešto kao da bih trebao nači firmu koja mi je upisala staž da mi ga opet upiše. Može li mi, molim netko pomoći savjetom što se radi u ovakvim slučajevima i kako najlakše i najbezbolnije upisati stari staž iz jugoslavenske u hrvatsku radnu knjižicu. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

1.Čudno mi je da prilikom promjene jugoslavenske u hrvatsku radnu knjižicu nije prepisan i sporni staž.

2.U svakom slučaju ako je firma iz jugoslavije vama plaćala mirovinsko i zdravstveno očito je da o tome podatak ima nadležni mirovinski i zdravstveni fond, jer zašto biste vi tražili firmu koja možda niti ne postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, mirovinsko mora imati ovaj podatak, ali naravno, lakše im je prebaciti svoj posao na nekoga drugoga da on to obavi...ako izuzmemo i mogućnost da ga nemaju zbog svoga "šlamperaja" u vođenju evidencija...

oni moraju imati arhivu, jednako kao i firma u kojoj ste radili (u slučaju da još postoji!) koja bi taj podatak "kopala" po svojoj arhivi i to samo u slučaju da naiđete na neku službenicu izuzetno ljubaznu i voljnu da vam izađe u susret..

niste prvi slučaj za koji sam čula da mirovinsko ovako "otepe"...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Jole je napisao:

1.Čudno mi je da prilikom promjene jugoslavenske u hrvatsku radnu knjižicu nije prepisan i sporni staž.

 

Jednostavno, kad sam diplomirao, nisam htio da se zaposlim sa jug. radnom knjižicom. Morao sam u Narodnim novinama objaviti da se stara poništava i na osnovu toga sam izvadio novu. Organ koji mi je dao knjižicu nije ovlašten da radi prepis, a u mirovinskom su mi rekli ono što sam već rekao. Firma je inače iz Makarske, mislim već privatizirana, a ja sad radim u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija