Jump to content

Uknjižba zemljišta na kojem je građevina


anonimno

Preporučene objave

Bok svima,

Zanima me katastarski postupak u sljedećoj situaciji. Građevina, nastala prije 1968g., nije nigdje provedena i upisana u katastru. Nedavno su iz katastra napravili skicu situcije na terenu.

Pošto se ta građevina nalazi na velikoj čestici gdje je puno suvlasnika, mi bi željeli napraviti parcelizaciju kako bi mogli uknjižiti (odvojiti ) površinu na kojoj se nalazi građevina. No, iz katastra mi kažu da to nije moguće dok se ne dobije lokacijska dozvola za građevinu tj. dok se ne dokaže da je postojala prije 1968. Navodno da je površina livada bilo bi moguće (novi zakona 2004)??

 

Mene zanima dali je moguće napraviti posebno parcelizaciju zemljišta na kojem se nalazi građevina a zatim tražiti lokacijsku i građevinsku za objekte na tom zemljištu? Nadam se da razumjete problematiku. ;-) Zahvaljujem na savjetima.

Pozdrav,

Ivo

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znam, nije moguće parcelirati zemljište bez lokacijske dozvole. Dobro je što je građevina sada snimljena. Sada suvlasnici trebaju podnijeti zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole nadležnom Uredu državne uprave, tj. dokazati da je građevina sagrađena prije 1968, što ne bi trebao biti neki problem. Kad dobijete lokacijsku dozvolu, po prijedlogu kojeg treba izraditi ovlašteni geodet, katastar će provesti cijepanje i o tome obavijestiti zemljišnoknjižni sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija