Jump to content

Cesta bez potrebne dokumentacije


chemako

Preporučene objave

Imam dio zemljišta koji je u postupku povrata.

Za vrijeme režima društvenog društvenog vlasništva pojedinci su se "dosjetil" da put do svojih objekata i zemljišta skrate preko mog nekadašnjeg zemljišta(iako imaju nešto duži legalni put sa druge strane).Da nema bilo zabuna sve iza famozne 1968.

Inače zemljište je oduzeto za potrebe gradnje građevinskih poduzeća,a ta cesta,odnosno taj dio makadama sa dijelovima asfalta nikad nije bio u funkciji tog poduzeća.

Međutim, radi se o zemljištu koje je upisano u zemljišnjim knjigama kao cesta,te kao društveno vlasništvo,ali nije izgrađena u skladu za zakonom o javnim cestama,te što je značajno nema nikakvu dokumentaciju (lokacijsku,građevinsku,a ni uporabnu dozvolu).Drugim riječima izgrađena je na crno.

E,sad me interesira slijedeće:da li se po zakonu o gradnji radi o nepostojećem objektu s obzirom je isti bez dokumentacije.

 

Ako ko zna molim da mi odgovori s obzirom da mi teče rok za primjedbe na zapisnik nakon očevida na istoj.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

NA svako kompleksno pitanje odgovor uvijeka biva jednostavan :-). Upitna je samo provedba. :-D

 

1.) Za izgradnju cesta (bilo javnih, bilo nerazvrstanih) potrebna je dozvola.

2.) Ne postoje "nepostojeći objekti" (ta definicija me uvijek posebno razveseli :smijeh2:) već postoje objekti izgrađeni bez propisanih dozvola ili ti ga u našem narodu poznatiji pod nazivom "bespravna gradnja".

3.) Ako je u gruntovnim knjigama upisana cesta - postupak povrata je nemoguć, jer su ceste (čak i nerazvrstane) javno dobro u općoj uporabi i ne mogu biti predmetom stvarnih pravih (nema otuđivanja, stjecanja i bla,blabla...).

4.) Bespravnu gradnju trebalo bi srušiti i česticu dovesti u prvobitno stanje, ali još nismo vidjeli ovakav slučaj kad se radi o javnim ili općim dobrima. I sumnjam da ikad hoćemo.

5.) Cesta o kojoj vi pričate, samo je jedna od mnogih u Lijepoj našoj koja je izgrađena bez dokumentacije.

6.) Jel mi pričamo o cesti s asfaltom, bankinom..., što zapravo podrazumijevate kad kažete da cesta nije izgrađena po Zakonu o javnim cestama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dio zemljišta o kojem govorim,odnosno o toj tkz. cesta se desilo slijedeće.Prilikom oduzimanja je taj dio zemljišta ostao izvan obuhvata građevinskog poduzeća za koje je zemljište bilo oduzeto.Tada su pojedinci,odnosno vlasnici zemljišta,a čiji su se posjedi nalazili da se tako izrazim nalazili iza naše zemlje da sebi skrate put,u svojoj režiji ,taj dio zemljišta više betonirali,nego asfaltirali (ovisno o tome što su preko veza i poznatava,a kao ostatke materijala sa drugih gradilišta uspijeli nabaviti,to je bilo vrijeme socijalizma)

Znači tu se vidi nekoliko raznih vrsta asfalta,betona,nogostupa nema,signalizacije,bilo vertikalne,bilo horizontalne nema,a sa istočne strane su pojedinci svoja dvorišta proširili i ogradili na račun te ceste,tako da ona u svojoj dužini nije jednako široka.

Grad je tu situaciju iskoristio i upisao na toj čestici cestu.I šta da napravim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija