Jump to content

Europski sud za ljudska prava


momo

Preporučene objave

Zna li itko nekakvu stranicu na kojoj mogu pronaći sudsku praksu Europskog suda za ljudska prava? Ili još bolje, samo slučajeve u kojim je RH tuženik ( povrijeđeno pravo iz čl.6 Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda - pravo na pošteno suđenje), ali u obzir dolaze i druge povrede ove konvencije.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve odluke Europskog suda za ljudska prava mogu se naći u HUDOC - služebenoj bazi podataka svih odluka suda koju možete pretraživati OVDJE..

 

Ukoliko želite pronaći predmete koji se odnose na Hrvatsku, jednostavno kao Responded State unesite Croatia, dok za postupke vezane uz povredu članka 6 unesite broj 6 u polje Article.

 

Važno je naglasiti da preduvjet da bi pretstavka Europskom sudu za ljudska prava bila prihvaćena potrebno iscrpiti sav pravni put u matičnoj zemlji. U RH to osim redovnog sudskog puta uključuje i tužbu Ustavnom sudu zbog povrede nekog od prava jamčenih Konvencijom. Ukoliko "preskočite" Ustavni sud kao instancu Europski sud za ljudska prava smatrat će da nisu iscrpljena sva domaća pravna sredstva i morat će odbaciti predstavku po toj osnovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija