Jump to content

gdje se vodi slučaj


scampy

Preporučene objave

indis je napisao:

ja tužio tipa jer mi ne vraća lovu.živimo u različitim gradovima. dali se spor vodi u mom gradu ili njegovom. :jupii::jupii:

 

Pa ako si tužio, valjda znaš kojem si sudu podnio tužbu :misli:

Inače, možeš tužiti i pred sudom svojega prebivališta i pred sudom prebivališta tuženika. Za tebe je bolje da tužiš pred sudom svog prebivališta a tuženik neka putuje na rasprave u tvoj grad. Spor će se voditi na Općinskom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e to ne bi trebalo biti tako kako ti kažeš.upravo zato i pitam .ja tužio a odvjetnik poslao na sud u mjesto stanovanja tuženog jer kaže da to mora tako i tako ja sad moram putovat i izlagat se novom trošku.zato molim odgovor, dali mogu tužbzžu premjestit sa tog suda na sud u momo mjestu stanovanja i šta moram napravit.hvala :kavica::ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"premještati" ne možeš. nisu to stolci koje možeš premjestiti s jednog mjesta na drugo. :-D

tražiš da ti se pomogne, a nisi naveo NIKAKVU informaciju o sporu. Koja je vrsta spora? Ajde ti prvo daj konkretnije podatke, pa ćemo ti odgovoriti. Postoje slučajevi u kojima je nadležnost izberiva (tužitelj može izabrati pred kojim će sudom tužiti) a i postoje slučajevi u kojima je nadležnost isključiva.

Dakle, je li u pitanju građanska parnica,neki poseban postupak (primjerice,radni spor), ovršni postupak, što je predmet spora, odakle si ti, odakle je tuženik...? Kad odgovoriš na ta pitanja, moći će ti se dati pojašnjenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vodim privatni spor protiv privatne osobe a za povrat novca i pod prijetnjom ovrhe .molim za odgovor, da li je u redu da se vodi spor u mjestu tuženoga kako meni tvrdi odvjetnik ?

naime,poznam tipa sa sličnom situacijom koji je utužuio tipa da ga je prevario jer mu ne vraća lovu u dogovoreno vrijeme i taj spor se vodi pri sudu tužitelja a ne tuženika? u čemu je razlika????? :ljut::ljut::ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čuj, zakon omogućuje tužitelju da bira pred kojim će sudom tužiti. u tvom slučaju je tvoj odvjetnik (kojeg si ti opunomoćio) izabrao sud nadležan po mjestu prebivališta / boravišta tuženika. Isto tako je mogao tužiti pred sudom tvog prebivališta. Zašto nije, to samo on zna. Pa ga pitaj. Vjerojatno zbog toga da zaradi na trošku putovanja do ZG. Nije mi logično da je tužio tamo je je taj sud pretrpan i sporovi se rješavaju jako dugo, i puno se čeka dok tvoj predmet uopće dođe na red.

Ne znam zašto jednostavno ne pitaš odvjetnika zašto nije tužio pred sudom u Dalmaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

indis je napisao:

ma logično da sam pitao ali mi je odgovorio da to tako mora ? sad me interesira da li to mogu prebacit na sud u dalmaciji, te u kojem zakonu piše i koji je to član, gdje se upučuje tužba jer želim to rješiti s odvjetnikom al s argumentima dakako! :poguzi:

 

Ti imaš punomoćnika, nije mi jasno zašto ti uopće putuješ u ZG na raspravu? Imaš punomoćnika-odvjetnika koji će zastupati tvoje interese, ti ne moraš prisustvovati raspravi i na taj način sam sebi proizvoditi trošak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija