Jump to content

pisanje zapisnika


trtimir

Preporučene objave

Dragi forumovci,

ja nisam pravne struke, pa me zanima mozete li mi vi pomoci. Frendica koja nije bas vicna komunikaciji preko interneta treba literaturu u kojoj bi nasla nesto opcenito o pisanju zapisnika i par primjera iz prakse(nije vazno koja je tematika sjednice i tko je odrzava).Treba napisati oko deset stranica, a ima malo vremena i nije nista uspjela naci u literaturi ni na internetu. Pomagajte ako znate! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAPISNIK

 

s dvanaestog sastanka Upravnog odbora Hrvatskoga meteorološkog društva

 

 

održanog 15. 2. 2008. godine u knjižnici DHMZ-a, s početkom u 14 sati.

 

Prisutni:

 

 

Ispričani:

 

Dnevni red:

 

1.

 

Prihvaćanje zapisnika sa prošlog sastanka UO HMD

2.

 

Izvještaj o radu u 2007. godini

3.

 

Plan rada za 2008. godinu

4.

 

Financijski izvještaj za 2007. godinu

5.

 

Financijski plan za 2008. godinu

6.

 

Članstvo - članarina, novi članovi

7.

 

Izlet u Split

8.

 

Razno - popularna predavanja itd.

 

Ad 1.

 

Sastanak je otvorila predsjednica Društva ime i prezime i predložila dnevni red na koji nije bilo primjedbi.

Na zapisnik prošle sjednice UO nije bilo primjedbi, pa je prihvaćen jednoglasno.

 

Ad 2.

 

Ime i prezime je prezentirala izvješće o radu HMD u 2007. godini, te izvješće o međunarodnoj suradnji za 2007. godinu. Ime i prezime pita da li su rezultati dobiveni akcijom Brački povjetarac obrađeni i objavljeni s obzirom da akcija traje 14 godina. Ime i prezime odgovara da je veći dio rezultata objavljen u tri rada tiskana u Hrvatskom meteorološkom časopisu, te da je u planu izrada kratke publikacije koja bi opisala akciju i navela najvažnije rezultate.

Nakon kraće diskusije izvještaj je jednoglasno prihvaćen.

 

Ad 3.

 

Ime i prezime je prezentirala Plan rada za 2008. godinu, te Plan međunarodne suradnje za 2008. godinu. Planovi su jednoglasno prihvaćeni.

 

Ad 4.

 

Ime i prezime je prezentirala financijsko izvješće za 2007. godinu. Ime i prezime upozorava na problem financiranja Hrvatskog meteorološkog časopisa za koje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta svake godine daje sve manje iznos i to u sve kasnije uplaćenim ratama, pa postoji mogućnost da se i ne dobiju sve očekivani novci. Problem je u tome da MZOS ne potpisuje ugovore s udrugama o financiranju časopisa, već izdaje rješenja dinamikom i brojem usklađenim s njegovim financijskim mogućnostima.

 

Ime i prezime predlaže da se ima u vidu potreba da Društvo ima svoje prostorije i uredsku opremu čime bi dobilo na ozbiljnosti i dostupnosti. Problem je u troškovima najma i održavanja prostora koje s postojećim prilivom sredstava Društvo ne može pokriti. Dogovoreno je da da Žibrat ispita mogućnosti i uvjete za dobivanja takvog prostora. Također, predlaže se da se uputi molba DHMZ-a da se u novoj zgradi Zavoda predvide prostorije i za HMD, temeljem Ugovora o suradnji kojeg su HMD i DHMZ potpisali. Dogovoreno je da se takva zamolba uputi ravnatelju DHMZ-a.

 

Nakon diskusije, financijsko izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

 

Ad 5.

 

Plan financija za 2008. godinu prezentirala je ime i prezime. Ime i prezime predlaže da se predvidi da se 10% od planiranih sredstava stavi na raspolaganje UO HMD za nepredviđene troškove. Nakon diskusije i uz manje izmjene financijski plan je prihvaćen jednoglasno.

 

Ad 6.

 

Ime i prezime daje spisak onih članova koje prema Statutu Društva ispunjavaju uvjete da ih se izbriše iz evidencije članova. Prihvaćeno je da se članovi koji nisu uplatili članarinu za 2006. godinu ispišu iz evidencije članstva.

 

U Društvo je primljena ime i prezime, meteorolog iz Zagreba.

 

Ad 7.

 

Ime i prezime je prezentirao plan izleta u Split i okolicu koji je planiran za 19. i 20. travnja 2008.

Jesenski izlet još nije do kraja isplaniran, ali postoji mogućnost odlaska u Ogulin, o čemu će UO obavijestiti ime i prezime koji je poduzeo pripremne radnje.

 

Ad 8.

 

Što se tiče popularnih predavanja, zaključeno je da se članovima pošalje upitnik u kojem bi se izjasnili koje ih teme interesiraju, te da li su voljni održati predavanje o pojedinoj temi.

 

Ime i prezime obavještava da je nova WEB stranica Društva u izradi.

 

Ime i prezime je mailom obavijestio UO o agresivnom i neprihvatljivom ponašanju udruge Crometeo, koja se sve više širi na tiskane i elektronske medije, dajući prognoze vremena, pišući tekstove o klimatskim promjenama i slično. Predlaže da se zauzme stav o tome. Ime i prezime predlaže da se na stranicu Društva stavi kratka izjava HMD-a općenito o neprihvatljivosti popstupaka sličnih onima udruge Crometeo. Prijedlog je prihvaćen i ime i prezime će predložiti tekst izjave koji će se dati UO na usvajanje.

 

 

 

Sastanak je završio u 16:00 sati.

 

Zapisničar:

 

ime i prezime

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mudrolija iz Zakonao općem upravnom postupku koje se odnose na zapisnike:

 

 

3. Zapisnik

Članak 74.

(1) O usmenoj raspravi ili drugoj važnijoj radnji u postupku te važnijim usmenim izjavama stranaka ili trećih osoba u postupku sastavlja se zapisnik.

(2) O manje važnim radnjama i izjavama stranaka i trećih osoba koje nemaju bitnog utjecaja na rješenje stvari, o upravljanju tokom postupka, o priopćenjima, službenim opažanjima, usmenim uputama i nalazima, a i okolnostima koje se tiču samo unutrašnjeg rada organa kod kojega se vodi postupak, neće se, u pravilu, sastavljati zapisnik, već će se u samom spisu staviti zabilješka, koju potvrđuje službena osoba koja ju je stavila, uz oznaku datuma. Ne mora se sastavljati zapisnik ni o onim usmenim zahtjevima stranke o kojima se odlučuje po skraćenom postupku, a kojima se udovoljava, već se takvi zahtjevi mogu samo evidentirati na propisan način (članak 298. stav (3).

Članak 75.

(1) U zapisnik se unosi: naziv organa koji obavlja radnju, mjesto gdje se obavlja radnja, dan i sat kad se obavlja i predmet u kojem se ona obavlja i imena službenih osoba, prisutnih stranaka i njihovih zastupnika ili punomoćnika.

(2) Zapisnik treba da sadrži točno i kratko tok i sadržaj u postupku izvršene radnje i danih izjava. Pri tome zapisnik treba da se ograniči na ono što se tiče same stvari koja je predmet postupka. U zapisniku se navode sve isprave koje su bilo u koju svrhu upotrijebljene na usmenoj raspravi. Prema potrebi, te se isprave prilažu zapisniku.

(3) Izjave stranaka, svjedoka, vještaka i drugih osoba koje sudjeluju u postupku, a koje su značajne za donošenje rješenja, upisuju se u zapisnik što točnije, a prema potrebi i njihovim riječima. U zapisnik se upisuju i svi zaključci koji se u toku radnje donesu.

(4) Ako se koje saslušanje obavlja preko tumača, označit će se na kojem je jeziku saslušani govorio i tko je bio tumač.

(5) Zapisnik se vodi u toku vršenja službene radnje. Ako se radnja ne može istog dana završiti, unijet će se svakog dana posebno u isti zapisnik ono što je tog dana urađeno, i to će se propisno potpisati.

(6) Ako se radnja o kojoj se vodi zapisnik nije mogla obaviti bez prekida, u zapisniku će se naznačiti da je bilo prekida.

(7) Ako su u toku radnje izrađeni ili pribavljeni planovi, skice, crteži, fotografije i tome slično, ovjerit će se i priključiti zapisniku.

(8) Propisima se može odrediti da se zapisnik u određenim stvarima može voditi u obliku knjige ili drugih sredstava evidencije.

Članak 76.

(1) Zapisnik mora biti voden uredno i u njemu se ne smije ništa brisati. Mjesta koja su precrtana do zaključenja zapisnika moraju ostati čitljiva, i njih ovjerava svojim potpisom službena osoba koja rukovodi radnjom postupka.

(2) U već potpisanom zapisniku ne smije se ništa dodavati ni mijenjati. Dopuna u već zaključenom zapisniku unosi se u dodatak zapisnika.

Članak 77.

(1) Prije zaključenja zapisnik će se pročitati saslušanim osobama i ostalim osobama koje sudjeluju u radnji postupka. Te osobe imaju pravo da i same pregledaju zapisnik i da stavljaju svoje primjedbe. Na kraju zapisnika navest će se da je zapisnik pročitan i da nisu stavljene nikakve primjedbe, ili, ako jesu, ukratko će se upisati sadržaj primjedaba. Zatim će zapisnik potpisati osoba koja je u radnji sudjelovala, a na kraju će ga ovjeriti službena osoba koja je rukovodila radnjom, a i zapisničar ako ga je bilo.

(2) Ako zapisnik sadrži saslušanje više osoba, svaka će se od njih potpisati ispod onog dijela zapisnika gdje je upisana njezina izjava.

(3) Ako su vršena suočenja, dio zapisnika o tome potpisat će osobe koje su suočene.

(4) Ako se zapisnik sastoji od više listova, oni će se označiti rednim brojevima, svaki list će na kraju ovjeriti svojim potpisom službena osoba koja rukovodi radnjom postupka i osoba čija je izjava upisana na kraju lista.

(5) Dopune već zaključenog zapisnika ponovno će se potpisati i ovjeriti.

(6) Ako osoba koja treba da potpiše zapisnik nije pismena, ili ne može pisati, potpisat će je jedna pismena osoba, koja će staviti i svoj potpis. To ne može biti službena osoba koja rukovodi radnjom postupka ni zapisničar.

(7) Ako neka osoba neće da potpiše zapisnik, ili se udalji prije zaključenja zapisnika, to će se upisati u zapisnik i navesti razlog zbog kojega je potpis uskraćen.

Članak 78.

(1) Zapisnik sastavljen u skladu s odredbama članaka 77. ovog zakona jest javna isprava. Zapisnik je dokaz o toku i sadržaju radnje postupka i danih izjava, osim onih dijelova zapisnika na koje je saslušana osoba stavila primjedbu da nisu pravilno sastavljeni.

(2) Dopušteno je dokazivati netočnost zapisnika.

Članak 79.

(1) Kad u upravnom postupku rješava kolegijalni organ, o vijećanju i glasanju sastavlja se poseban zapisnik. Kad je u postupku o žalbi jednoglasno odlučeno, ne mora se sastavljati zapisnik o vijećanju i glasanju, već se o tome može staviti samo zabilješka na spisu.

(2) U zapisnik o vijećanju i glasanju upisuje se, osim podataka o osobnom sastavu kolegijalnog organa, oznaka predmeta o kojem se radi i kratak sadržaj onoga što je riješeno, a i odvojena mišljenja ako ih je bilo. Taj zapisnik potpisuje osoba koja predsjeda i zapisničar.

(3) Kad u upravnom postupku rješava Sabor Republike Hrvatske i tijela lokalne samouprave ili njezin kolegijalni izvršni organ, neće se voditi poseban zapisnik o vijećanju i glasanju, već će se zaključak donesen u upravnoj stvari unijeti u zapisnik kao i ostali zaključci tih organa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija