Jump to content

Boravišna pristojba


sambomi

Preporučene objave

Nisam sigurna jesam li na pravom forumu i isto pitanje sam postavila na financijskom forumu, ali od kada je novi "lik" foruma baš se ne snalazim.

Ponavljam ako unajmim apartamn moram li plaćati boravišnu pristojbu, neki to računaju oko 1 euro, neki se hvale da imaš parking i d aga ne naplaćuju.

Sve je komunikacija preko interneta i naravno ne znam plaćaju li porez ili sam im ja "sgost rođak".

Svaki odgovor je dobrodošao, a naročito onaj gdje mogu pročitati u zakonu.

Pozdrav :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

boravišnu pristojbu dužan je platiti iznajmljivač pri čemu ista bude uračunata u cijenu apartmana, ne iskazuje se zasebno kao nekad po tih 7 kuna. to vrijedi ako plaćate privatnom iznajmljivaču ili agenciji iako i jedni i drugi vole ofrljit još i tih 7 kuna puta osoba i dana nekoliko.

naime unazad dvije godine privatni iznjamljivači bilo da rade samostalno ili preko agencija plaćaju paušalni iznos boravišne pristojbe i poreza bez obzira koliko gostiju i koliko dana imali, plaćaju 600 kn po registriranom ležaju.

a za informaciju duž naše obale ima pola neregistriranih koji obavljaju svoju djelatnost na "crno" i ne plaćaju nikome ništa.

pa ako hoćeš mak na konac, onda kaži da nećeš platit pristojbu,nek bude uračunata u cijenu, a jesi li rođak i sl. fora, znat češ ako dobiješ prijab+vni kartončić od turističke zajednice mjesta u kojem odsjedaš s pečatom iste naravno, i račun s pečatom iznajlmjlivača s cijneom pruženih usluga.eto to je neka normalna procedura.bar kod mene.a malo je takvih. nažalost.

pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija