Jump to content

Povlastice ribolovaca branitelja i HRVI


ecwashere

Preporučene objave

Cijena godišnje ribolovnice ti je ista kao i svim građanima RH, a jedina prednost kao HRVI-branitelj je ta što imaš pravo da sa tom ribolovnicom ideš u ribolov na svim tekućim vodama u RH. Ostale eventualne povlastice su na lokalnoj razini, odnosno ovisno o tome kako regulira tvoje sportsko ribolovno društvo i braniteljske udruge...

 

Raspitaj se u udrugama u svojoj županiji, HVIDRI i vašem ribolovnom društvu o ev. povlasticama koje bi mogao imati.

Nije isto u svm županijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Povlastica godišnja za sportski ribolov 100kn, ta rekreativni ribolov 100kn, za mali ribolovbolov gdje se mogu koristiti mreže uz polaganje ispita mislim da je 500kn.

Razlika između sportskog i rekreativnog ribolova ti je u

korištenju vrše ili podvodne puške

 

Pozdrav

 

p.s. ovo se odnosi za more. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ništa nam drugo ne preostaje nego da se svi preselimo na more.... kod nas u slavoniji nemaš tako povoljno pecanje za 100 kn ,kod nas te ogule do bola samo otimaju novce....

ja nedam ni lipe,kad mi dođe da pecam povedem svog malog sina i uzmemo svako jednu pecaljku i na potok..baš bi volio vidjeti da mi dođe neki kreten i zabrani da pecam s asvojim sinom u potoku koji sigurno nebi postojao da svoje zdravlje nisam ostavio kao i svi drugi u obrani suvereniteta RH... poštujem privatne posjede i ribnjake tu nemam što tražiti ali na potocima radi smirenja živaca da im platim to nema šanse...... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Deltacro, ovaj puta te moram izkritizirati.

 

a nedam ni lipe,kad mi dođe da pecam povedem svog malog sina i uzmemo svako jednu pecaljku i na potok..baš bi volio vidjeti da mi dođe neki kreten i zabrani da pecam s asvojim sinom u potoku koji sigurno nebi postojao da svoje zdravlje nisam ostavio kao i svi drugi u obrani suvereniteta RH

 

Neoprezna i trapava izjava.

 

Ja to mogu protumačiti kao da sam običan "bedak ili magarac" jer pošteno plaćam godišnju ribolovnicu kao i većina branitelja koji idu u ribolov, a ti si pametan jer ne plaćaš. Čak i za klinca (10 god.) izvadim godišnju kadetsku ribolovnicu iako do sada nije uhvatio ništa veće od babuške veličine dlana.

 

Između ostalog, svi mi smo sudjelovali u obrani suvereniteta RH sa namjerom i da pravna država funkcionira kako treba, a ne da sami kršimo zakone.

 

Nemoj zaboraviti da su ribočuvari spremni i na takvu vrstu sukobljavanja pa i na tjelesni obračun (neke poznajem koji su i bivši pripadnici MUP-a-policajci, a rade taj posao nakon što su otišli u mirovinu) pa sada razmišljaj drugi puta kada dođeš na rijeku "pecati". A dijete uzimati kao opravdanje za ribolov bez dozvole.......................

 

Nadalje, pročitaj ove pravilnike.

 

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/1581.htm

 

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/0949.htm

 

Ribočuvari nisu kreteni, a ti kao bivši policajac trebaš malo pripaziti na riječnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro nisam za sve rekao da u k....,ali u velikom postotku jesu i alkoholičara ima previše u toj tkz.robočuvarskoj branši... moj komentar je bio odgovor kako se na moru plaća 100 kn,a ovdje su više nego lopovi zašto i kod nas nije takva cijena na rijekama ili potocima pa ću im platiti.... što je more drugačije samo zato što je u dalmaciji dok ja u slavoniji nemam ništa od popusta na odmor uu prirodne ljepote i prirodna bogatstva... dok sam ja uredno plaćao te tozvole i godišnje išao 5-6 puta na pecanje jer nisam mogao dog sam radio (naravno riba me ne zanima za jelo ) drugi su se napijali za te novce od članarine i kako nebi bio ljut..to što navodiš prijatelju da ima ribočuvara bivši pripadnici mup-a i neke tjelesne obračune baš me zanima koji su to jarani i kako bi oni to pokušali izvesti ( makar bi mu uspio oko iskopati pecaljkom ) ,a ostalo bolje da šutim... Molim bez uvrede ali najviše onih koji su krali na ribnjacima u mom kraju su upravo bili policajci i neki načelnici iz PU pa su čak bili i privedeni s lisicama na rukama kad su bili oni ulovljeni u krađi ( ribnjak je privatno vlasništvo ),a potok ili rijeka kao i more su nešto sasvim drugo... no dobro vidim ja da sam nekoga naljutio ali oprostite imam pravo reći što mislim o ovoj temi.. ( ti koji su sad ribočuvari takve sam po našoj slavonskoj metropoli imao prilike vidjeti ,a neke s mog područja i osobno poznajem čak su još aktivni u policiji no te osobe se boje sami sebe ,a o ostalim stvarima zna jako puno ljudi

 

@ Mrljavac nisam tebe prozvao niti omalovažavao krivo si sebe pronašao u mom komentaru,znaš da te poštujem iznam da si OK.,jer bedak i magarac sam ja bio dok sam plaćao članarinu i nisam koristio pravo na pecanje(radio sam tada još ) dok su drugi kao ribočuvari svaki dan vukli ribu i pecali dan i noć obzirom da nisu radili ništa drugo u to vrijeme....

------ kao bivši policajac na žalost sad se sramotim kad čitam što rade sadašnji policajci jer gotovo nema dana da nešto u crnoj kronici ne pročitam loše i to sve na štetu policije,pa stoga pitam tko kontrolira one na patrolnim čamcima na Dunavu kad za vrijeme službe pecaju naravno bez dozvole - odgovor : nitko !!!!

 

...pozdrav svima " bistro" kad bude dozvola 100 kn kao na moru i ja ću platiti do tada oprostite idem na pecanje kao slobodna ptica...sad sam garant dobio :crvenikarton:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije u redu zbog pojedinih incidenata od strane ribočuvara i policajaca davati lošu sliku o mup-u ili sprtsko ribolovnim udrugama. zakon je takav i dozvola se plaća koliko se plaća i važi za sve. slobodan sam to reći jer sam član upravnog odbora šru i član nadzornog odbora zšru sisačko moslavačke županije.

vezano za cijene godišnjih karata napravio bih korekcije ali na način da se plačanje prilagodi primanjima kučanstva a ne na osnovu zasluga u ratu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijatelji nisam ja zlonamjerno napisao ono što smatram da je nepravda. da je nepravda oko tih plaćanja vidite i sami koja je razlika od dalmacije pa neznam gdje sve..zašto bi recimo tamo bilo 100 kn ( što je sasvim pošteno ),dok je kod mene oko 700 kn godišnje,po čemu smo mi to različiti ..ako sam ja nekog uvrijedio s ovim usporedbama onda svaka čast.

ok

ma nema veze nemojte se vi brinuti za mene nisam ja neki ribokradica pa da ću popecati sve ribetine po barama uistinu ako sam do sa upecao neke dvje ribice od 5 cm a platio kao oni što su na kg odvukli doma ribe...to je problem i zato sam poslao komentar,a sad kad to nekima toliko smeta eto ja se povlačim opet u svoj stan i nek peca tko hoće nek love bombama,nek love mrežama,nek love podmornicama boli me briga više za sve... samo da kažžem još da ja imam položeno još davno tu dozvolu ali nisam u to vrijeme imao vremena za pecanje jer bio sam po terenima...no nema veze... sve vas skupa pozdravljam i sretno vam bilo na pecanju,a ja sebi budem kupio srdelu i lijepo ispekao na ražnjiću........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, ja pecam sa pecalicom, bez onih nekih štapova sa rolama i tehnologijom koji ne razmem. Pecal bi i sa lijeskovim štapom kako na moru tako i na kopnenim vodama raznim. Nikada me nitko nije pitao za dozvolu, jednom došao neki lik i rekao da je ribočuvar a ja njemu lijepo velim da mi je drago i da sam ja taj i taj i ako hoće malo pecati posudim ja njemu štap na par minuta. On se nasmije i pita me imam li kakvu dozvolu a ja njemu lijepo rekoh da nemam i da kratim vrijeme. Tu se mi još malo porazgovarasmo i ode on svojim putem a ja i dalje komadić kruha na udicu i u vodu. Eto to je moje iskustvo i mislim da kad me vide sa tim opakim kolcom i grudom kruha u ruci da niti njima nije do istjeravanja neke pravde a normalna riječ je dostatna za sve dozvole. Druga stvar je da pecam neke opake ribe ali mislim da mi se kojim slučajem upeca šaran od 1 kg ne znam tko bi se više uplašio on ili ja :-D , to je moje pecanje. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ribič, ali dat ću vam jedan prijedlog kako ovakve slučajeve rješavaju lovci, poradi izbjegavanja plaćanja visokih članarina.

 

Osnujte ribičku udrugu ribiča bez ribolovnog područja, učlanite se u krovnu ribičku udrugu u RH, odredite si minimalnu članarinu, a kao HRVI možete pecati na području cijele RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ja kad idem u ribolov , obicno koristim podvodnu pusku i ronim,to je sve sitno sto ulovim , dozvolu placam i imam.

ali me stalno gnjave drugi koji rone,stalno kruze oko mene.

love za ronilacko odjelo nemam ,a ustanovio sam da je toplije kad se nesto odjene na sebe iako sam u moru.

Imam jednu krasnu pidjamu na pruge,kao odbjegli robijaš.

nju obucem i nigdje ni jednog ronioca oko mene , svi kad me vide sa puskom u pidjami bjeze kao da sam ja neki ludjak,a zanimljiva stvar ribe mi se priblizavaju i dolaze k meni,jako su znatizeljne pa mi to poveca mogucnost ulova.

 

ribarske i lovacke price from vivas

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok.ma baš me briga za pecanje i te dozvole i plaćanja godišnjih članarina...lega mi objasnio kako sa starim vojnim poljskim telefonom se lovi riba...sad budem nabavio telefon onaj što se ručno mora okretati neka ručka i dvije žice bacim u vodu i lovim šarane po dunavu i dravi..hehehe moram paziti da struja nebi otišla preko granice....eh kad bi svi bili tako pošteni i radili sve po zakonu,ali ništa od svega toga....pozdrav svima,a ribu najbolje kupim u ribarnici pa kom krivo kom pravo... :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Podravini ti takva rabota nebi prošla, ili bi te ulovila policija ili ribočuvari. I još bi dobio od stegovne ribolovne udruge zabranu barem na dvije godine, toliko dobiju mrežari, a nedavno se jedan junak udostojao potegnut pištolj na ribočuvare pa ga čeka lijepa kazna i vjerovatno pet godina zabrane ribolova na koprivničkim vodama.

Ti bi prvi trebao kupit dozvolu i biti legalan u ribolovu i svom sinu za kojega karta košta 50 kn!

Ja sam ove godine več kupio dvije dozvole. Za Podravinu i Međimurje.

Uživajte u ribolovu i puštajte velike ribe...

www.ribolov-hr.com

www.ribolov-koprivnica.com

 

25ambtw.jpg

 

mws554.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam kome se ti obračaš..... no ako je namjenjeno meni onda si totalno promašio....sad ispada da ste vi pojedinci tako fini i pošteni i tako se lako palite kad recimo ja kažem da budem lovio ribu bez dozvole...ma daj sredite se ljudi puši se meni za vašu ribu kao i za vas velike ribolovce.... sramota ove države je što se u pojedinim krajevima lijepe naše netko provodi kako god želi,ponavljam zar su oni iz dalmacije ili vi iz međimurja nešto bolji i pametniji od drugih pa zato kod vas povoljna i razumna cijena dozvole za pecanje dok u slavoniji recimo oko 700 ili nešto više KN da pišljiva dozvola...... neznam što se pojedinci pale i pokušavaju objasniti neke zakone kao ribočuvari ovo ,pa onda ono i tako.... šta su oni - baš ništa ! vjerujem da večina tih osoba upravo više krade ribu od nekih koji nemaju veze s ribolovom.neželim biti grub ali pojedinci sa svojim pametovanjem kako se nešto mora -idu mi totalno na živce koje više nemam ,zato vodite brigu o svojim postupcima a sve ostalo prepustite nek svatko odgovara za ono što uradi.. ovo hvalisanje sa nekim fotkama mene ništa nije dojmilo,jer takve ribe nisam nikad ni vidio a kamo li upecao..... nadalje priče o nekom potezanju oružja na te velike ribočuvare -mislim da prelazi u priče za neozbiljne....ako neznaš ja ti mogu reći da samo potezanje oružja prema osobi smatra se uporaba ,zato baš me zanima gdje je to bilo i kada... meni netreba oružje za te gluposti bacim i njih i takve smogovce nogom u stražnjicu pravo u vodicu pa nek se kupaju sa ribicama....... eto da zaključimo ovu temu,pa sad vi štovatelji zakona nastavite o nečem drugom,a mene i slične po razmišljanju ostavite da pecamo kako želimo.....

:pravila:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija