Jump to content

Otkaz bez pravog razloga


kmet

Preporučene objave

Dobio sam otkaz, šta da radim?

 

Situacija je sljedeca; Izašao sam na zrak u dvorište firme jer je radiona bila napunjena oblakom boje, vani je već bio jedan od radnika pa smo se malo zapričali.Nakon nekog vremena izašao je voditelj proizvodnje i rekao da moramo na radno mjesto što smo mi i učinili. Za par minuta Voditelj proizvodnje ušao je u pogon noseći nekakvu vrećicu.Kasnije se uspostavilo da su u njoj bile pive. Od idućeg tjedna ja sam 10 dana koristio godišnji odmor koji je već ranije bio dogovoren. Kada sam se vratio sa GO pozvan sam na razgovor kod zamjenika direktora koji mi je rekao da je voditelj proizvodnje napisao prijavu u kojoj piše da sam konzumirao alkohol u krugu tvornice što nije istina! Također mi je rekao da imam od prije opomenu pred otkaz. Meni tu opomenu nitko prije nije ni spomenuo a kamoli pokazao.Na osnovu te opomene rekao mi je da ču dobit otkaz. Isti dan otišao sam kod pravnice u sindikat naše firme koja mi je rekla da će me izvuć ali da mi ništa ne može obečat. Također mi je rekla da ne podpisujem riješenje ako mi ga daju i da ostajem na poslu nakon toga dok se preda žalba itd... Nakon tjedan dana ponovo sam pozvan na razgovor i dobio sam riješenje o izvanrednom raskidu ugovora bez prava na otkazni rok! Rad sam morao prekinuti odmah a ne tek nakon pisanja i uvažavanja/neuvažavanja žalbe. Riješenje nisam podpisao jer mi je tako u sindikatu rečeno ali mi ga je poslovođa donjeo na radno mjesto. Ponovo sam otišao na sindikat i rekao što se dogodilo međutim rekli su mi da dođem u četvrtak jer če tada doći pravnik iz glavnog sindikata pa će probat to riješit.

Može li mi netko reći kako žalba treba izgledati i šta da u nju napišem?

Kome da se obratim za pomoć osim sindikatu za koji me puno ljudi uvjerava da mi neće pomoći!

U naprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

savjetujem vam da ODMAH napišete žalbu svojim riječima, kako god znate, da ne biste izgubili pravo podizanja tužbe. imate, naime, 15 dana rok za žalbu pa ukoliko poslodavac ne povuče odluku o otkazu, imate pravo ustati tužbom. ukoliko u ovih prvih 15 dana ne podnesete žalbu poslodavcu gubite pravo na podizanje tužbe! pripazite da imate dokaz da ste žalbu podnijeli - ili odnesite osobno i tražite prijamni štambilj poslodavca ili pošaljite poštom preporučeno s povratnicom. ako poslodavac ne povuče odluku o otkazu, savjetujem vam da potražite pomoć odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija