Jump to content

Da li je moguće!!!


hheellpp

Preporučene objave

Da li je moguće da nakon više mučnih godina sudskog postupka na Općinskom sudu radi dobivanja odštete od osiguranja zbog smrti bliske osobe, nakon zakazivanja ročišta svakih par mjeseci, raznih vještaka, odgoda radi bolesti inih, god.odmora,... i konačnog dogovora oko svega i čekajući objavu , sudac pismenim putem šalje presudu, a u njoj krive cifre za odštetu, uvećane i naravno osig. šalje žalbu.

Pa zar sve ispočetka i dalje na Županijski, radi greške suca, pa valda u zapisnicima piše što je dogovoreno?! Grozno! Pa što život nesretnog poginulog čovjeka ništa ne znači,njegovo dostojanstvo i dostojanstvo porodice!!

Imamo odvjetnika, ali valda je danas takvo otezanje svima normalno jer ovdje se radi i o neprofesionalnom odnosu prema poslu samog suda!?

Molim Nekog za par riječi utjehe, i da li se možemo nekom obratiti!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažu da je Bog sebi prvi stvorio bradu...Zapravo zašto se ne bi radilo više i s time zaradilo više..to je jednostavno tako a paše dakako i odvjetnicima, zato napišite sudu prigovor na te netočne podatke,zbog kojih dolazi do daljnjih ii žalbi a s tim i rasprava, a to vuće za sobom,mislim glavni cilj, novac.Želim da uspijete što prije završiti sud.Bok :-?:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje, jer ovo stvarno zbunjuje.

Kako se radi u ovom slučaju o dvije osig.kuće koje se međusobno prepucavaju ko je od njihovih stranaka (vozača) kriv za smrt našeg člana obitelji, koji se slučajno našao kao nedužni pješak u toj situaciji i najgore prošao, Sud jednostavno to dozvoljava,oteže i zanemaruje da postoji i neki krivični postupak u kojem se točno vidi tko je kriv, i dozvoljava se da taj bolni trenutak obitelj svaki puta proživljava, i kao da nisu ubili nedužnog čovjeka, već da se radi o vreći krompira. Pa zar će nesposobnost Opć. suda Županijski nagraditi tako da da nadu ovim osig.kućama za ponovno otezanje mjesto da priznaju odgovornost???!!!

Pa zašto se onda plaćaju police osigurnja, i u njima postoji faktor rizika kao i kod nas, običnih ljudi, kad idemo tratoarom rizikujemo da će se neko zaletiti u nas i to sleđa, pa da nam neće biti spasa.

Sramota!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vezi sa sporom koji se otegao, vise od nekoliko godina, a i zbog greske suda, mozete se samostalno zaliti Vrhovnom sudu pozivajuci se na pravo na sudjenje u razumnom roku. Za to vam ne treba odvjetnik.

Na ovom forumu imate objasnjenja za sudjenje u razumnom roku u nekoliko tema, mislim i pod ostala pravna pitanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu.

Nisam sigurna da li tu žalbu Vrhovnom sudu šaljemo mimo našeg odvjetnika, i da li ga moramo obavijestiti o tome, ili možemo i na svoju ruku?!

Da li nam to može zakomplicirati situaciju ako Vrhovni sud odluči da su postupci u procesu u granicama dozvoljenog, jer svjedoci smo da je ljudsko razumjevanje pravde jedno, a sudsko provođenje pravde sasvim nešto drugo.Tu se dozvoljavaju svakakve manipulacije, a sve na trošak nas običnih ljudi koji se ne svojom krivicom nađu u situacijama koje nismo tražili.

Pozdrav

 

Dodatak naknadno: pronašla sam teme oko sudjenja u razumnom roku i žalbe, ali kako nismo dosegli 5 god bojim se da moramo još čekat. HVALA! Odoh čitat!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Evo dragi moji, da Vam se javim kako ni do dana današnjeg a ušli smo u 2009. ni traga ni glasa od bilo kakvog pomaka na Županijskom sudu. Odvjetnik je poslao požurnicu prije mjesec dana. Pa ovo je za poludit. Da li smijem kao obični građanin poslati mail na Županijski sud, jer je naveden i mail u kontakt podacima Županijskog suda, da li to netko čita i proslijeđuje li se to kamo. Načula sam da ovakve slučajeve kao naš, Ž. sud redovito vraće na Općinski. Pa koliko će to onda trajati ???? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Stranka nezadovoljna postupkom najprije se obraća sudcu koji vodi predmet, zatim predsjedniku tog suda , pa kad ni to neme efekta , predsjedniku Županijskog suda i obavještavate o tome i Ministarstvo pravosudja .

 

Vjerujem da tako daleko neće trebati ići . Inače stranka nakon pet godina može se direktno obratiti Ustavnom sudu RH tj. podnijeti Ustavnu tučbu . U tom slučaju u spisu je korisno da postoje Vaši podnesci koji dokazuju da i Vi sami niste bili nezainteresirani , već naprotiv .

 

Pozdrav Ude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Dragi moji,

već mi je mučno kada se sjetim suda i pravde. Požurnica smo poslali "mali milijon" i prije na Općinskom, a sad su nam prije mjesec dana na Županijskom upozorili advokata da više ne šaljemo požurnice, !?!? kako nikakvog ni odgovora ,ni poziva, naravno poslali smo ponovo prije desetak dana. Pa što ćemo opet prolaziti sve godišnje, bladane, i ljetnu stanku i na Županijskom, kao i do sad na Općinskom!!! Pa kamo ide to sudstvo , kad će svi naši spisi prestati gnjiliti po nekakvim uredima, ako neznaju raditi neka puste druge. Možda kad bi bili plaćni po učinjenom, možda bi im se i dalo raditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bi na vašem mjestu malo više radio a manje kukao...žalite se predsjedniku općinsko i županijskog suda te ministru pravosuđa...dužni su vam odgovorit...osim toga pošaljite već tu žalbu vrhovnom sudu zbog suđenja koje nije u razumnom roku...odvjetnika izvjestite da ste to uradili sami....izbjeći će te trošak a odvjetnik se nema šta ljutit! naputak kako se podnosi žalba imate na stranicama minist.pravosuđa...obavezno navedite koje ste korake vi poduzeli a s ciljem ubrzanja predmeta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodine dragi, ja ne kukam , ja samo govorim o našoj stvarnosti. A radim svaki dan na svom radnom mjestu. Naravno, imate pravo možda se treba malo više grebati i dosađivati, ali to je mač sa dvije oštrice. Čekamo da prođe potrebno vrijeme za žalbu. A MOJE PISANJE JE SAMO MOJ ISPUŠNI VENTIL. Ionako znam da mi nitko neće i ne može pomoći konktetno, već mi je lakše kad se izjadam. Ipak hvala Vam na komentaru, imate potpuno pravo! Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam imao namjeru vrijeđati već biti konkretan..ništa se neće dogoditi budete li uporni i budete li svaki put kad se obratite nižoj instanci naveli da će te se obratiti višoj instanci...pali...odgovori stižu...predsjednik suda šalje obrazloženja i intervenira....viši sud donosi zaključke u svojoj domeni...treba grebsti...sebe radi....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija