Jump to content

Kako dokazati da netko ne živi u stanu?


anonimno

Preporučene objave

..moj bivši suprug je darovao našoj djeci stan a sebi je ostavio doživotno uživanje u njemu.Stan uredno iznajmljuje na crno,sebi kupi novce (a vlasnici su naša djeca)..I dalje je prijavljen na toj adresi a ustvari već dvije god. ne živi u njemu.Pokušala sam se dogovoriti sa njim da ako već iznajmljuje stan da barem našoj djeci taj novac stavi na knjižicu ali on naravno to ne želi.Kako ja mogu dokazati da on ne živi u tom stanu već na drugoj adresi ako to nitko ne želi posvjedočiti?

..hvala svima koji mi odgovore

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je kod vas,ali naš slučaj je bio da je djed ostavio ocu stan darovnim ugovorom sa klauzulom o doživotnom korištenju.Otac je taj stan mogao upisati na sebe tek nakon očeve smrti i ostavinske rasprave uz priloženi darovni ugovor!Do kraja djedova života otac nije imao ništa sa tim stanom iako je djed više bio na selu nego u stanu!!!Mislim da doživotno korištenje i znači da osoba koristi(kako želi) stan do svoje smrti,a da je ugovor o dosmrtnom korištenju onda osoba kojoj je stan darovan odmah stupa u vlasništvo!Bilo je o tome riječi u novinama nedavno!U stvari zvuči isto,ali je potpuno različito!Totalni apsurd!Po meni je dosmrtno i doživotno isto,ali pravno su to dva različita pojma sa različitim uvjetima.Neka me netko opovrgne ako griješim,ali tako sam pročitala i tako je bilo kod nas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da Vas se ne tiče što on radi s tim stanom, djeca će ga svakako dobiti. Jedino što nije u redu jest to što on iznajmljuje stan na crno, ali stan je njegov i neka uživa u njemu i novcima od stana. Ukoliko želite da on više plati za djecu, rješite to putem drugih načina, ili kroz razgovor s njime ili putem tužbe za alimentaciju. Govorim Vam u najboljoj mjeri. Vas se ne tiču njegovi novci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uopce se ne slazem. Ugovorom o darovanju vlasnistvo je preneseno na djecu (pod uvjetom da je tako i u zemljisnim knjigama) i on vise nije vlasnik stana. Jedino sto, pretpostavljam, ima jest pravo dozivotnog stanovanja - habitatio, ali ne i pravo ubiranja plodova i koristenje stana drugacije od samog stanovanja u njemu. Sto tocno pise u ugovoru? Ima li pravo po ugovoru dati stan u najam? Ubirati plodove? Ako nema, onda krsi ugovor i radi na svoju ruku a vasa djeca bi mogla imati problema ako tko prijavi inspekciji podstanare na crno, jer su vlasnici stana vasa djeca a ne otac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..dejca su vlasnici stana i upisani su u katastar a on si je ostavio pravo doživotnog uživanja u njemu.Naime on je djeci darovao stan i primio ih kao daroprimatelj u njihovo ime iako sam ja njihov zakoniti zastupnik..To je napravio kada sam ga tužila za svoju polovicu stana (dioba bračne imovine) i kako ja ne bih dobila svoj dio on je nabrzinu prije samog ročišta stan darovao djeci jer je znao da njih neću tužiti..U potpisu tog darovnog ugovora stoji da je on darovatelj i daroprimatelj a ja sam zakoniti zastupnik djece..To je bila čista prijevara.Predložila sam mu da novac od iznajmljivanja stana stavlja djeci na knjižicu ali on to naravno ne želi..Sada ga želim tužiti u ime djeci,iznajmiti stan u ime djece kako bi barem oni imali korist od toga,tj.štednju..Rekli su mi da prvo moram dokazati da on ne živi u tom stanu jer on se vodi na toj adresi a novo boravište nije prijavio..Što sada dalje?..Nitko nikada nije čuo za takav slučaj..Obratila sam se i dječjoj pravobraniteljici i još uvijek čekam odogovor..

..može li mi netko dati bilo kakav pravni savjet..novac za odvjetnike nemam..

 

..hvala unaprijed..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Naime on je djeci darovao stan i primio ih kao daroprimatelj u njihovo ime iako sam ja njihov zakoniti zastupnik..

 

U potpisu tog darovnog ugovora stoji da je on darovatelj i daroprimatelj a ja sam zakoniti zastupnik djece..To je bila čista prijevara.

 

Ovo mi nikako nije jasno.... pa kako moze biti i darodavatelj i daroprimatelj???? Tko je potpisao taj ugovor.

 

Smridi mi na nevaljan ugovor....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

..tak ugovor je potpisao on sam..njihov otac..moja odvjetnica je rekla da je to prijevara i da tražim poništenje darovnog ugovora..jedam primjerak smo poslale i dječoj pravobraniteljici a odvjetnica kaže da bi protiv tog suca koji je to potpisao taj ugovr trebalo pokrenuti prijavu..rekla je da se nikada do sada u svojoj praksi nije susrela sa takvom vrstom prijevare..sada čekam odgovor od dječje pravobraniteljice da vidim što ću dalje poduzeti..ja jedino želim da taj novac ide mojim sinovima a ne njemu koji ih na vješt način potkrada..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

kani se corava posla i svoj povrijedeni ego ne lijeci preko vase djece.

tebi egoisticnoj nije bilo dosta potezanja po sudovima,parnicama uz sve shokove i negativnosti koje ste prosli i koje ste joj priustili,pa zelis jos.

ako ti je toliko stalo do tih cca.300eur najamnine vrijeme je da se zaposlis ili da nades drugog sponzora.

Ako si kojim slucajem u radnom odnosu onda svoje dragocijeno vrijeme i energiju nemoj trositi za samozadovoljavanje svojih ego tripova nego ga upotrijebi svrsishodnije u korist poslovanja,poslodavca i u krajnjoj liniji svoju osobnu korist jer kvalitetan rad i zalaganje posloprimca se nagraduje u obliku povishice place....

Medutim,nije poanta u povisici nego u tome da tvoja bivsa muska sovinisticka svinja mora biti tuzena jer se tebi tako snilo ..

Savijet glasi,WOMAN GET A LIFE....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija