Jump to content
Sign in to follow this  
upitnik

smrdljivi susjedi

Preporučene objave

Zna li netko što učiniti da bi se spriječio smrad koji dolazi iz susjedovog stana? O čemu se radi. U zgradi s 4 kata na trećem katu konstantno nešto užasno smrdi i smrad se širi i prema 4. katu. Smrad je najsličniji smradu koji se pojavljuje u veterinarskim automobolima, pa se može pretpostaviti da netko od susjeda (iako mi ostali znamo tko, ALI BEZ DOKAZA) drži u stanu životinje koje nemaju veze niti s psima niti s mačkama (osim što su živa bića). Dakle, na koji propis se pozvati u vezi s uistinu teško izdrživim smradom koji se osjeća na hodniku, a pretpostavljamo da se radi o nekakvim životinjama (možda zečevi). Kako upozoriti susjede da se drže reda i da ne smrde? Kako dozvati budale pameti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

točno, zovi sanitarnu. ako ne viđaš susjede, slobodno zovi murju i 24sata (ne znam gdje si) da upadnu unutra jer osnovana sumnjaš da je netko umro. vrućine su pa lešina zaudara.

a ako viđaš susjede i baš su čudaci, nema druge... plati liku pivu neka im ponoći nasafta vrata litrom benzina (riskiraj 10 kn!) i podgrije. vatrogasci će im oprati stan.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

E baš ste vickasti. Živi su susjedi i zdravi, a i oni sami jako smrde. Kada čovjek uđe u lift nakon njih to je prava avantura. Znam ja da mogu pozvati sanitarnog, ali bih volio znati koje propise da proučim u vezi s tom tematikom. Volio bih najprije upozoriti "smeliće", pa tek onda krenuti u žešću akciju. Žalosno je da su to jako mladi ljudi (momak i djevojka), nemaju niti 30 godina. Imaju životinju ili životinje u stanu jer za njima ponekad ostaje i travnati trag (znači ili zečevi ili perad je u stanu). Eto, pa ako znate nešto više, bilo bi lijepo da mi ukažete na određene propise. Hvala svima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozovite se na Zakon o vlasnišvu i drugim stvarnim pravima, član 110 koji glasi ovako:

Imisije

Članak 110.

(1) Nitko se ne smije služiti ni koristiti nekretninom na način da zbog toga na tuđu nekretninu slučajno ili po prirodnim silama dospiju dim, neugodni mirisi, čađa, otpadne vode, potresi, buka i sl., ako su prekomjerni s obzirom na namjenu kakva je primjerena toj nekretnini s obzirom na mjesto i vrijeme, ili izazivaju znatniju štetu, ili su nedopušteni na temelju odredaba posebnoga zakona (prekomjerne posredne imisije).

(2) Vlasnici nekretnine koje su izložene prekomjernim posrednim imisijama ovlašteni su od vlasnika nekretnine s koje one potječu zahtijevati da otkloni uzroke tih imisija i naknadi štetu koju su nanijele, kao i da ubuduće propušta činiti na svojoj nekretnini ono što je uzrokom prekomjernih imisija, dok ne poduzme sve mjere koje su potrebne da onemoguće prekomjerne imisije.

(3) Iznimno, od stavka 2. ovoga članka, kad prekomjerne posredne imisije potječu od djelatnosti za koju postoji dopuštenje nadležne vlasti, vlasnici nekretnine koja im je izložena nemaju pravo dok to dopuštenje traje zahtijevati propuštanje obavljanja te djelatnosti, ali su ovlašteni zahtijevati naknadu štete koju su imisije nanijele, kao i poduzimanje prikladnih mjera da se ubuduće spriječe prekomjerne imisije, odnosno nastupanje štete, ili da se smanje.

(4) Vlasnik nekretnine nije dužan trpjeti da ga itko bez posebnoga pravnoga temelja uznemirava time što posebnim uređajima ili na drugi način neposredno odašilje na njegovu nekretninu dim, neugodne mirise, čađu, otpadne vode, potrese, buku i sl. (neposredne imisije), pa je ovlašten zahtijevati da to uznemiravanje prestane i da mu se nadoknadi pretrpljena šteta.

(5) Vlasnik čijoj nekretnini prijeti predvidiva opasnost s tuđe nekretnine od neposrednih ili posrednih imisija koje ne bi bio dužan trpjeti, ovlašten je zahtijevati da se odrede i provedu svrhovite mjere radi njihova sprječavanja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×