Jump to content

Cijena razvoda braka


janko35

Preporučene objave

Ukoliko imate dijete postupak je nešto složeniji, ali to ne znači nužno i dugotrajan jer kako ste naveli razvod je sporazumni tako da ne bi trebalo biti komplikacija. Istina je da će sud zatražiti od CZSS da po službenoj dužnosti posreduje u postupku mirenja, nakon toga Vi dostavljate sudu stručno mišljene CZSS, a zatim sudac zakazuje slijedeće ročište. Ukoliko ste uistinu sporazumni tada bi brakorazvod mogao uslijediti na tom ročištu, odnosno pošto se izjasnite da Vaša bračna zajednica ne može opstati. I što se tiče troškova postupka, ukoliko ne uzmete odvjetnika svi troškovi se odnose samo na sudsku pristojbu - tužbe i presude, što bi iznosilo do 1.000,00 Kn. Mislim 400,00 Kn za tužbu i 400,00 kn za presudu, no u svakom slučaju znatno jeftinije nego da si uzmete još i odvjetnika te tako imate i troškove odvjetničke usluge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Sudska pristojba u postupku razvoda braka (bilo tužbom ili sporazumno) iznosi 400,00 kn. 200,00 kn na prijedlog ili tužbu,te 200,00 kn na odluku i uglavnom se dijeli na dva dijela, odnosno svaka stranka plaća pola. U vrlo rijetkim slučajevima sud oslobađa od plaćanja ovako niske sudske pristojbe. Mislim da su oslobođeni samo branitelji, djeca poginulih branitelja i socijalno ugrožene osobe jer pristojba je zaista niska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolko sam uspjela shvatit sporazumni razvod braka,ako par nema djece bi došao 800,00kn.Nek me netko ispravi ako sam u krivu.A ako nije sporazumni koliko bi onda došlo i ovisi li cjena o trajanju razvoda ili ovisi o djeci?

I da li za sporazumni razvod braka s time da par ima djecu treba odvjetnik ili ipak ne?

Molim Vas da mi netko odgovori....unaprijed thanks

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 8 godina kasnije...

Mislim da su sveukupne sudske pristojbe 400,00 kn (200,00 kn na presudu i 200,00 kn na tužbu), a za samu tužbu možete negdje naći primjer na internetu i podnijeti je sudu Vašeg zadnjeg mjesta prebivališta i sami.

 

Ako Vas zastupa odvjetnik, odvjetnički troškovi su paušalno 2.000,00 kn plus već spomenute sudske pristojbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...
Dana 17. 10. 2008. u 9:26, ad-astra je napisao:

Krivo ste razumjeli. Sudska pristojba za razvod braka, bilo sporazumni bilo tužbom i bez obzira koliko postupak traje, iznosi ukupno 400,00 kn. Razvod braka možete pokrenuti i bez odvjetnika, ukoliko stranke nisu u nekom sporu i ako se možete dogovoriti. U suprotnom, svakako preporučam angažirati odvjetnika.

Zdravo, to treba otici do suda ispunit formularnost o sporazumni razvod nemamo djece

bez odvjetnika moze da se razvedemo  i kad se placa ta pristojba i koliko se dugo ceka razvod ako znate

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , marija123mc je napisao:

Zdravo, to treba otici do suda ispunit formularnost o sporazumni razvod nemamo djece bez odvjetnika moze da se razvedemo  i kad se placa ta pristojba i koliko se dugo ceka razvod ako znate

Trebate podnijeti prijedlog za sporazumni razvod braka. Možete sami, ako raspolažete s potrebnim znanjem, a ima i dosta primjera na internetu. S obzirom da bi bio u pitanju prijedlog za sporazumni razvod, plaća se jedna pristojba. Pristojba se plaće prilikom podnošenja prijedloga, tako da ćete od službenika dobiti podatke o potrebnoj uplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija