Jump to content

Zabrana pristupa vlastitoj kući - lažna prijava


samica

Preporučene objave

Prekršajni sud u malom mjestu, proglasio me krivom za zlostavljane rođaka: nećaka od 30 god, nećakinje od 26 i njihove majke ,moje bivše nevjeste, te mi uz novčanu kaznu od 1.000, kn izrekao zaštitnu mjeru:

 

- zabrane približavanja oštećenima na udaljenosti manjoj od 100 m, šest mjeseci., a prema čl. 10 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

A upravo ta mjera je cilj prijave, jer i rođaci i ja (živim sama) smo u istom obiteljskoj kući podjeljeno na 2 dijela- stana, s okućnicim, i upravo ta kuće je predmet naših poremećenih odnosa. Otkad sam naslijedila dio kuće, već 2 godine, rođaci me na sve načine pokušavaju otjerati, zastrašivanjem, prijetnjama, ometanjem radova na nadaptaciji te kuće, pozivanjem inspekcije i t d. te često i ciljano zovu policiju i iznose laži i neistine. Jednostavno, njih je troje a ja sama. Imaju pricu i uvježban scenarij.

Kad sam ishodila svu dokumentaciju i odijelila svoj dio kuće i k. čestice, i kad je odbijen nijhov zahtjev za obnovom postupka, lažno me optužuju:

Nih troje podnose prijavu protiv mene: psovala ih i vrijeđanje, zagrađivala prolaz i t d, te traže da me se udalji od njih, znači iz moje kuće.

Sve je izgledalo previše naivno, ali sutkinja im "vjeruje", njih je troje u ulozi svjedoka, , svi govore isto, a sud ne prihvaća prijedlog moje obrane za svjedocima, brojnim dokazima, ignorira izvješća policije koja glase: "nerješeni imovinsko pravni odnosi, nema narušavanja j. reda i mira."

Moja presuda je doslovno njihova prijava, od riječi do riječi, osim što su izostavljene njihove godine , pa se stječe dojam da se radi o majci i mlađoj djeci.

 

Dali je to prestrašno? Podnijela sam žalbu, ali kako poslije ovoga vjerovati sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je što nitko ne odgovara s prijedlogom rješenja. Meni ne pada na pamet. Situacija se čini jako loša. A na vaše pitanje kako imati povjerenja u sud - jako teško, možda nemoguće, osobito u ovakvoj situaciji.

No, žalbu će rješavati drugi, viši sud. Možda tamo bude drukčija situacija. Imate čitabu od policije - to dosta znači, službeni je dokument.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija