Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
samica

Zabrana pristupa vlastitoj kući - lažna prijava

Preporučene objave

Prekršajni sud u malom mjestu, proglasio me krivom za zlostavljane rođaka: nećaka od 30 god, nećakinje od 26 i njihove majke ,moje bivše nevjeste, te mi uz novčanu kaznu od 1.000, kn izrekao zaštitnu mjeru:

 

- zabrane približavanja oštećenima na udaljenosti manjoj od 100 m, šest mjeseci., a prema čl. 10 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

A upravo ta mjera je cilj prijave, jer i rođaci i ja (živim sama) smo u istom obiteljskoj kući podjeljeno na 2 dijela- stana, s okućnicim, i upravo ta kuće je predmet naših poremećenih odnosa. Otkad sam naslijedila dio kuće, već 2 godine, rođaci me na sve načine pokušavaju otjerati, zastrašivanjem, prijetnjama, ometanjem radova na nadaptaciji te kuće, pozivanjem inspekcije i t d. te često i ciljano zovu policiju i iznose laži i neistine. Jednostavno, njih je troje a ja sama. Imaju pricu i uvježban scenarij.

Kad sam ishodila svu dokumentaciju i odijelila svoj dio kuće i k. čestice, i kad je odbijen nijhov zahtjev za obnovom postupka, lažno me optužuju:

Nih troje podnose prijavu protiv mene: psovala ih i vrijeđanje, zagrađivala prolaz i t d, te traže da me se udalji od njih, znači iz moje kuće.

Sve je izgledalo previše naivno, ali sutkinja im "vjeruje", njih je troje u ulozi svjedoka, , svi govore isto, a sud ne prihvaća prijedlog moje obrane za svjedocima, brojnim dokazima, ignorira izvješća policije koja glase: "nerješeni imovinsko pravni odnosi, nema narušavanja j. reda i mira."

Moja presuda je doslovno njihova prijava, od riječi do riječi, osim što su izostavljene njihove godine , pa se stječe dojam da se radi o majci i mlađoj djeci.

 

Dali je to prestrašno? Podnijela sam žalbu, ali kako poslije ovoga vjerovati sudu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Žao mi je što nitko ne odgovara s prijedlogom rješenja. Meni ne pada na pamet. Situacija se čini jako loša. A na vaše pitanje kako imati povjerenja u sud - jako teško, možda nemoguće, osobito u ovakvoj situaciji.

No, žalbu će rješavati drugi, viši sud. Možda tamo bude drukčija situacija. Imate čitabu od policije - to dosta znači, službeni je dokument.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×