Jump to content
Sign in to follow this  
otkaz

razvrgnuće suvlasničke zajednice neuzimajući u obzir vanknjižno suvlasništvo

Preporučene objave

ima li tko raspoložen?

naime, otac mi je suvlasnik na čestici od 8 čhv na kojoj je i prastara kuća ali je građevinska čestica nekoliko puta veća i neupitan je posjed grupacije suvlasnika a l i taj ostali dio ( a kao za vraga - ima nekoliko čestica!, iako znam da je taj detaljčić nebitan) nikad nisu sredili da iz vanknjižnog prijeđe u knjižno. na sudskom razvrgnuću sudac niti ne izlazi na teren te dakle niti geodetskim vještačenjem i ne utvrđuje činjenično stanje a kamoli da ga građevinski vještak upozori na stanje po dokumentima prostornog uređenja za taj dio grada...

štoviše, sudac prihvaća prijedlog da se dioba kuće može izvesti samo na način da dvije sestre dobiju svaka po jednu etažu a moj otac isplatu protuvrijednosti - iako na ročištu izričito traži svoj suvlasnički dio.

sažetak glasi:

1. sudac ne utvrđuje činjenično stanje zemljišta tj. stvarni faktički i nesporni tj. mirni posjed odnosno veličinu gradilišta na kojem se kuća nalazi već "koristi" okolnost da je unutar građevne čestice i mala parcela točno površine tlocrta kuće

2. presuđuje kombinacijom razvrgavanja i isplate (suprotno očevom iskazu na ročištu!!!)

3. sve ovo potonje sud radi temeljem mišljenja i prijedloga građevinskog vještaka izbjegavajaći geometrijsku metodu

4. prihvaća navod građ. vještaka da se ostatak "gradilišta rješava jednom poslije" te da nije moguća fizička dioba unutar neke od etaža..

 

što reći na nešto ovakovo? zar je moguće da je tolika snaga jednog imuniteta?

p.s. sam ću pisati žalbu jer kao geodet po struci i kao nekad 15 godina sudski vještak geod. struke ne mogu zažmiriti na ovakvo nebulozno manipuliranje.

(eh, da- sestre mog oca imaju jako dobrog kupca za sveukupno gradilište pa im u stvari treba eliminacija mog oca iz suvlasništva bez da se prije sredi ostatak gradilišta koje je sada vanknjižno a sve kako bi poslije dijelili lovu na manji broj hrpica!!!

pozdrav s korane!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×