Jump to content

Put...


anonimno

Preporučene objave

Vlasnik sam kuće upisane u katastar, ne u gruntovnicu. Kuća nema (još) građevinsku i uporabnu dozvolu. Do moje kuće vodi put kroz zemljište knjižnog vlasnika koji mi nije branio da se njime služim, međutim on je zemljište prodao i novi vlasnik mi je zatvorio put. Novi vlasnik se nije upisao u gruntovnicu, a prijašnji vlasnik tvrdi da nije prodao i put s tim zemljištem.

Kako da ostvarim pravo na put do svoje kuće, i kako da se upišem u gruntovnicu? Hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. najprije pojasnite sto je u naravi bio taj dio cestice zemlje kojom je prolazio/prolazi put (oranica, dvoriste, vocnjak, livada) i sto je u tom smislu evidentirano u katastru kao kultura/narav cestice?

 

2. mozda je vec formiran put na predmetnoj cestici pa stoga sto prije u katastar po preslik katastarskog plana i posjedovni list za susjedovu nekretninu

 

3. koliko dugo ste koristili taj put preko susjedove nekretnine i ima li svjedoka? da li ste prelazili automobilom preko susjedove cestice na tom mjestu ili samo pjesice?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čestica kojom put prolazi u katastru je navedena kao kuća + dvorište. Put u katastru nije ucrtan. Putom sam se koristio automobilom nekih osam godina otkad je kuća izgrađena.

Ne znam, čini mi se da je jedina mogućnost da nagovorim knjižnog vlasnika na reivindikacijsku tužbu protiv novog vlasnika ili nešto slično. Imam li uopće pravo na upis služnosti kolnika kao vanknjižni vlasnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija