Jump to content

Ovrha komunalne naknade


merder

Preporučene objave

živim u obiteljskoj kući kod roditelja (vlasnik su roditelji), i došla mi je ovrha na plaću komunalne naknade. kako s obzirom da je sve naslovljeno na oca, pa i komunalna naknada. povremeno sam znao platiti naknadu sa svog računa internet bankarstvom. što da radi moj poslodavac jer žalba ne odgađa izvršenje? jesam li obavezan platiti u cjelosti naknadu jer i ja i otac imamo (mama nema) prijavljeno prebivalište na toj adresi? dogurali su do iznosa od cca 2000 kn iako imam uplatnice... kafka je imao pravo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na temelju članka 138. općeg poreznog zakona jed. upr. odjel općine barilović u predmetu ovrhe komunalne naknade za (moji podaci), po službenoj dužnosti, donosi rješenje

znači: rješenje donosi rh/karlovačka žup/općina barilović/jedinstveni upravni odjel

 

u potpisu pročelnica opć . poglavarstava-općine.

rješenje mi je danas dobio poslodavac, a ja nisam preuzeo na kućnoj adresi (izbjegavam žute ceduljice od poštara zbog prometnih prekršaja)...

 

na dnu rješenja piše da je rješenje postalo izvršno temeljem članka 270.st.2.točka3. ZUP, 12.08.08

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je Rješenje o komunalnoj naknadi ( i uplatnice ) glasilo na tvog oca, a ne na tebe, onda je i ovrha trebala glasiti na oca.

U tom slučaju trebate se žaliti na rješenje jer vi uopće ne biste trebali biti ovršenik, preventive radi možte se pozvati i na zastaru, barem za one iznose komunalne naknade čije dospjeće je starije od tri godine.

 

Ukoliko piše da je rješenje izvršno temeljem čl. 270 ZUP-a, to može značiti ili da vam je rješenje dostavljeno ili da ste ga odbili primiti, pa se i u tom slučaju smatra da je rješenje uručeno.

 

Članak 270.:

"

2) Prvostepeno rješenje postaje izvršno:

 

1) istekom roka za žalbu ako žalba nije izjavljena;

 

2) dostavom stranci ako žalba nije dopuštena;

 

3) dostavom stranci ako žalba ne odgađa Izvršenje;

 

4)dostavom stranci rješenja kojim se žalba odbacuje ili odbija. "

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.pogledajte na koga glasi rješenje o obvezi plaćanja i visini komunalne naknade.ukoliko je rješenje o obvezi izdano na Vašeg oca, onda je samo on mogao biti ovršenik za dug koji je predmet ovrhe.

žalbu ste mogli uloziti u roku osam dana, pretpostavljam da je taj rok vec prosao.savjet: treba uzimat pismena od postara jer da ste primili rjesenje imali bi se osnove zaliti, ovbako Vasa zalba nece biti pravovremena....

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je prošao rok za žalbu, onda bi u ovom slučaju otac (ako rješenje o komunalnoj naknadi glasi na njega) mogao tražiti obnovu postupka, budući nije bio stranka u postupku donošenja rješenja o ovrsi , a trebao je biti.

 

Najbolje bi bilo da vi i otac otiđete u vašu općinu, i na licu mjesta razgovarate sa osobom koja je izdala rješenje o ovrsi. Zatražite da se obnovi postupak ili da se poništi to rješenje o ovrsi budući da vi niste pravi ovršenik. Zatim neka se otac pozove na zastaru duga komunalne naknade, a ostalo neka plati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e puno hvala,

nisam dovoljno tražio.

ma muči me što je istekao rok za žalbu i rješenjeje pravomoćno.

pa ako budem morao pokretati neki postupak...

to košta i vremena i živaca

pokušat ću lijepim riječima (a tu ste mi pomogli da mogu uvjeravati nekoga), ako ne ide onda ću mak na konac

 

m.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Kako gradski ured odredi na čije će ime slati uplatnice (i opomene i ovrhe ako se ne plaća) kada postoji više suvlasnika s jednakim omjerom vlasništva?

 

Jasno mi je da se plaćati mora kao i to da je gradu lakše ganjati samo jednog suvlasnika kod neplaćanja no kako je to pravno rješeno jer situacija gdje je jedan suvlasnik "žrtveno janje" nije nikako pravedna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Ako mi netko može odgovoriti i pomoći!!

Ja sam dobila ovrhu za komunalnu naknadu iz 2003 godine,žalila sam se u roku 8 dana i nakon nekog vremena dobila sam od sudca da se ovrha obustavlja. Međutim , nakon nekog vremena dobila sam poziv sa suda da se javim na glavnu raspravu za ročište. Opet me tuži opčina za dug komunalne naknade!! Jel netko zna što mi je činiti?'

Unaprijed zahvaljujem!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Verica, to je normalna procedura. Ukoliko javnom bilježniku izjavite žalbu on prekida postupak i predmet prosljeđuje nadležnom općinskom sudu. Nadležni sud stavlja izvan snage rješenje o ovrsi i postupak nastavlja kao u povodu prigovora protiv platnog naloga. Ako ste u mogućnosti odazovite se ročištu i izjavite da ulažete prigovor zastare (jer dug iz 2003. je definitivno u zastari), a ako ne možete na ročište, pisanim putem se opravdajte i to napišite i tražite povrat troškova za sudske pristojbe i dolazak na sud. Sud će brzo donjeti presudu u vašu korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija