Jump to content

Povreda ugovora o radu - molim pomoć!!!


anonimno

Preporučene objave

Primljen sam u stalni radni odnos kao dipl.ing.građ. na poslovima održavanja i izgradnje u gradsko poduzeće. Na tim poslovima radim 3 godine.Poslodavac od prije dva tjedna traži da osim svojih poslova radim poslove konduktera. On tvrdi da u zakonu postoji mogućnost "povremenog i privremenog" raspoređivanja na poslove izvan sklopljenog ugovora o radu i ispod stručne spreme. Posao konduktera je predvidio da radim svaki dan do max. 4 sata (pola radnog vremena). Uputio sam upit u pismenoj formi da li to znaći promjenu radnog mjesta i ugovora o radu ali poslodavac izbjegava dati odgovor. Recite mi što da radim ??

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju ignoriraj i ti njega. Ne vidim razloga zašto bi se prihvatio posla koji nema ama baš nikakve veze sa tvojim zanimanjem. Nisi za to završio fakultet. Ako sada popustiš, bojim se da ćeš raditi sve i svašta samo ne ono za što si se školovao. Tu je jedino bitan tvoj stav. Ovo nije nikakav pravni savjet jer nisam pravnik, ali kao čovjek ti poručujem, ne daj se gaziti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo pretražite unutarnje akte poslodavca tj. gradskog poduzeća. Morao bi postojati pravilnik o radu. Osim toga, vidite što vam je u ugovoru o radu rečeno o premještajima.

 

Npr. u državnim tijelima je ovako regulirano:

- radnik može biti raspoređen privremeno na poslove ispod svoje stručne spreme i uvjeta jedino ako na to da pristanak.

- Na poslove u svojoj struci i ako su propisani isti uvjeti može biti premješten po potrebi službe bez pristanka (osim ako se ne radi o promjeni mjesta rada ili ako bi se bitno pogoršale njegove obiteljske prilike).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedna od stvari koju poslodavac zloupotrebljava i izvrće je čl. 4. Ugovora o radu ; citiram " Radnik će obavljati poslove iz čl. 3. ovog Ugovora u Zagrebu, a po potrebi posla poslodavac ga može uputiti na rad u drugo mjesto". (Čl. 3 je da se obvezujem za poslodavca raditi poslove samostalnog inženjera (dipl.ing.građ)) . Ovdje poslodavac izvrće mjesto rada i radno mjesto i još kao nadogradnju dodaje da se u "posebnim okolnostima od posebnog značaja za poslovanje tvrtke" može "povremeno i privremeno" rasporediti zaposlenika na poslove izvan sklopljenog Ugovora o radu i ispod stručne spreme. Ako možete molim da me još dodatno savjetujete. Unaprijed hvala. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija