Jump to content

udruga očeva (novo)


anonimno

Preporučene objave

je napisao:

Molim da se svi zainteresirani za osnivanje udruge očeva jave na ovaj forum radi daljnjegkonkretnog[/u] dogovora.

 

P.S. ovo je sasvim novi forum i nije povezan sa forumom sličnog naziva na kojem je vođena rasprava prije nekoliko mjeseci. autor ove objave nije sudjelovao na toj raspravi.

O cemu da se dogovorite? Kako bivsim suprugama zagorcavati zivot, a sve sa opravdanjem "zastite djeteta od neodgovornih majki". Ma stvarno je vise dosta vasih muskih frustracija i sebicnosti!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bio sam jucer na razgovoru kod pravobraniteljice za djecu,postoji inicijaiva sa njezine strane za okrugli stol sa temom uloga oceva u obitelji i odgoju djece,prema njezinim navodima bit ce pozvani i ocevi koji su se obratili tom uredu.

mislim da ste shvatili da sami ne mozete protiv ovakvih institucija i umjetno stvorenih predrasuda.

podrzavam ta nastojanja mada me jutarnji diskvalificirao.

dobro,i gdje su sad te kontakt adrese .....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...dajte neka netko skupi par potpisa, plati odvjetnika ili osigura neku donaciju i registrira napokon ovu udrugu...

nek nađe agilnog tajnika....honorarca...ili još bolje pravnika...žrtvu lažnih optužbi...pa imamo i vrhunske odvjetnike ( Nobilo ) i psihijatre koji su umalo zaglavili zbog lažne kampanje iskrivljavanja činjenica.....

ne bih se za sad pouzdavao u akcije koje pokreće pravobraniteljica za djecu...i ona se čini kao produžena ruka militantnih feministkinja zadojena kvaziznanošću iz Poliklinike za zaštitu djece....

 

pa ta klika se u ostvarivanju svojih ciljeva udružila i s najgorim ratnim huškačima iz 91 -e ( Hloverka)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bas sam polemizirao sa njom u vezi te poliklinike,i psihijatrijske bolnice za djecu i mladez koja provodi kvazi vjestacenja na osnovu optuzaba centra,u svezi polikline za zastitu djece,to je sljedece...

posaljite djeci poklone postom,nije bitno tko im ih da.

vjerujte da kad dodjete u vrtic da bi se vidjeli djete i pred suprugom mu date autic onda taj vrtic zove policiju....

slazem se sa sugovornikom,i nisam jos uvijek siguran u stav pravobraniteljice za djecu,mada prema njezinim navodima njoj su ruke vezane i stalno je ministrastvo upozorava na samostalnost u odlucivanju centara za socijalnu skrb.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo,upravo sad me nazvao otac iz delnica,sa pitanjem kako da mu pomognem,ima nas sa problemima,imam i kontakte sa emaila ali izgleda da nas nema dovoljno pravih.

netko treba,netko ovo netko ono,bla,bla,dogovorimo mjesto i vrijeme na forumu ,tada u toliko i nadjimo se svi koji imamo za cilj da budemo ravnopravni roditelji nasoj djeci...

dogovorit ce mo se.

koliko nas ima,,,

anoniman 1,2,3,4,5,6,7,8

idemo se svi naci ovaj viken ili iduci negdje u zagrebu i dogovoriti se kako dalje...

ja vec dvije godine to pukusavam i nasao sam se sa 4 osobe i onda nista....

nije to tako jednostavno...

dakle.

mjesto i vrijeme. prijedlog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podrška osnivaču udruge i apel da se sa tim krene što prije. danas živimo u vremenu kad se pomno pazi samo na prava žena, osjećaje majki , svakako da je to potreno i većina majki koje zatraže pomoć su i zlostavljane ali pritom se u večini slučajeva guraju pod tepih stvari koje se tiću očeva koji su psihički zlostavljani, lažno optuživani, izmaltretirani, financijski pokradeni te kojima se i pokraj pravomočnih sudskih riješenja onemogućavaju kontakti sa vlastitom djecom, često su centri za soc. skrb neučinkoviti i pristrani, štite majke na feministički način jer u centrima su uglavnom žene a hrvatsko pravosuđe "bože pomozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo nije losa zamisao, samo me zanima sto bi bio kriterij za učlanjenje i da li biste imali, u toj udruzi, odgovarajuce stručnjake ( bez obzira na spol) da pruzaju savjete i pomoći ili biste imali samo kružoke u kojim biste se jadali jedni drugima i pricali svoje probleme.

 

Bas me zanima kako je djelovanje te udruge zamisljeno ?! Imate li predodžbu rada, neki program, način ostvarivanja vaseg djelovanja ili je to za sada samo ostalo na ideji " hajdemo osnovati udrugu, pa cemo vidjeti sto cemo dalje"?

 

Za rad u udruzi cete imati volontere ili nekoga stalnog da vas zastupa ? Da li ce se u tu udrugu moci učlaniti svaki otac, koji misli da nema dovoljno prava, npr. ne vidja djecu jer ne placa uzdrzavanje ? Da li ce i takvi ocevi biti pod vasom zastitom ? Kakav ce biti vas kriterij za " biti clan vase udruge" ? Da li ce to morati biti besprijekorno psihicki i emocionalno stabilna osoba koja placa uzdrzavanje, na pije alkohol u velikim kolicinama, ne drogira se itd., a koja iz neobjasnjenih razloga ne moze vidjeti svoju djecu? Ili to moze biti isto tako osoba koja maltretira svoju obitelj, psihicki ili fizicki, ili kombinirano ovo dvoje, ne placa uzdrzavanje i jos se zali da ne moze vidjati svoje dijete / djecu ? Da li cete ponosno stati i iza ovakvih osoba i zastititi njihova " prava " ? Kako cete znati tko je kakav , kad znate samo jednu stranu - ocevu ?

 

Da li cete imati osiguranu psiholosku pomoc za takve koji imaju devijantna ponasanja, radi dobrobiti djece ?

 

Hvala na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

vidis ja sam sa gdjom ljubicom matijevic vrsaljko razgovarao u srijedu i i nadam se ju nisam zarazio nju i njezine pomocnike navdnom svojom psihickom bolescu.

 

 

 

Mislis da je zena dala ostavku radi tebe ili mozda zato sto DOV nije suspendirao d.o. koja nije pokrenula kazneni progon u slucaju zlostavljane djece u Brezovici?

 

......

 

post editiran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

UDRUGA za zaštitu prava očeva "Fathers 4 Justice" (Očevi za pravdu), koja je u srijedu izvela spektakularni prekid parlamentarnog zasjedanja u Westminsteru zaprašivši premijera Tonyja Blaira, primjenila je metode poznate ekološke udruge Greenpeace.

 

Dvojica zagovornika prava očeva izazvala su paniku u Donjem domu tijekom tjednog aktualnog sata nakon što su po Blairu prosuli ljubičasti prah.

 

Poslije se utvrdilo da se radi o obojenom brašnu, no zastupnici su ipak bili evakuirani a zasjedanje prekinuto na više od jednog sata.

 

Spomenuta udruga je osnovana 2002. godine i zalaže se za prava očeva, te baka i djedova, kako bi što češće viđali djecu i unuke nakon rastave roditelja.

 

Na svojoj internetskoj stranici, "Očevi za pravdu" podupiru "nenasilne i spektakularne akcije s dozom humora, na način Greenpeacea".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

LONDON, 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Prosvjednik iz skupine

koja se bori za prava samohranih očeva popeo se u utorak na krov

zgrade britanskog parlamenta i razvio transparent dok su ga policajci

promatrali.

 

Prosvjedna skupina Fathers 4 Justice već je i ranije izvodila

egzibicije, pa su se tako penjali po zidinama Buckinghamske palače i

posuli Tonyja Blaira obojenim brašnom dok je govorio u parlamentu.

 

Policija nije na to dala nikakav komentar, a parlament u to vrijeme

nije zasjedao.

 

Skupina Father 4 Justice izjavila je da se prosvjednik zove Guy

Harrison - jedan od onih koji su bacali brašno na Blaira - te da je na

transparentu koji je nosio pisalo: "Je li Blairu stalo?"

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim da je ova tema postala predmet sprdnje nekim osobama koje postavljaju priglupa pitanja npr. dali imamo kakav program? itd. pa naravno svaka inicijativa takvog tipa ima one ozbiljne ljude koji imaju i program i viziju o tome kako i što "udruga" takvog tipa treba i na koji način bi trebala funkcionirati od pravne službe pa na dalje, ostaje samo pitanje broja zainteresiranih osoba. da je kojom srećom u hrvatskoj već otprije postojala udruga za pomoć očevima mnoga djeca nebi odrastala bez očeva, no mislim da onima slabijeg shvaćanja sada nema smisla objašnjavat koliko je bitna i očeva prisutnost kod odrastanja i odgoja djeteta a isto tako mnoge majke koje su odane svojim porocima, alkoholu, drozi, promiskuitetnom ponašanju i mentalnim poremećajima tipa ( djete je samo moje otac nema tu što tražiti ) nebi bile majke sa starateljstvom nego bi očevi bili staratelji te bi mnoga djeca odrastala u normalnom okruženju i obiteljima pa bi sa tim kasnije kod punoljetnosti te djece bilo manje delikvenata koji vuku traume iz djetinjstva jer su njihove majke u dobroj namjeri tražile spas u čaši i govorile da je tata najveća "baba roga" itd. zato bi molio one osobe koje žele svojim primitivnim komentarima naškoditi ovoj ideji da svoje fustracije ljeće negdje drugdje (naravno ne na djeci)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poneki ocevi sami zele da im djeca odrastaju bez njih. Da li ce i takvi biti dobrodosli u tu vasu udrugu, samo da vas je vise i da li cete djelovati i tako da i oni koji budu vasi clanovi, a ne placaju uzdrzavanje, pocnu to raditi redovito. Da li mislite da otac treba vidjeti dijete ako ne placa uzdzavanje za njega pored stalnih primanja ? Da li cete raditi na tome da probudite svijest u nesavjesnim ocevima i time pomoci u rjesavanju tih i inih problema vezanih uz tu problematiku ?

Da li cete suradjivati sa ostalim udrugama vezanih za tu problematiku ( djeca rastavljenih roditelja) pa pomoci u rjesavanju problema na obostrano zadovoljstvo ili cete se botiti za " prava ,a ne i za duznosti" ??!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, na zalost, danas svi istjeruju svoja prava. Vec od osnovne skole ucenici istjeruju svoja prava, a duznosti zanemaruju, tako se to nastavlja kroz srednju skolu i dalje na poslu i u zivotu.

Drustvo odgaja ljude s pravima ali bez duznosti ispunjavanja obaveza.

 

Stoga ocevi, vi istjerujte svoja prava ako ispunjavate svoje obaveze, a majke neka rade isto tako.

 

Vi nemojte placati uzdzavanje,ali nemojte traziti niti da vidite dijete onda.

 

Vi majke, ako otac uredno ispunjava obaveze onda omogucite djetetu da ima oca, barem u odredjene dane.

 

Nitko ne bi postovao duznosti pa istjerivao svoja prava, vec svi istjeruju svoja prava, a za duznosti su gluhi i slijepi, na zalost. Takvo nam je cijelo drustvo od glave do repa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj smo post vec citali u jednoj od ranijih tema, pa ne vidim razlog zasto se to ponavlja u ovoj temi.

 

Pitanje je da li ce postojati kriterij primanja u tu udrugu i da li ce udruga djelovati tako da i nesavjesne oceve dovede do pravog puta i objesni koje su im duznosti i obaveze.

 

Da li ce im objasniti nove relacije izmedju partnera i na koji nacin suradjivati radi dobrobiti djece ili ce se boriti samo za "prava" svih oceva, onih postenih i onih koji izbjegavaju bilo kakvu obavezu na jednak nacin ? Da li ce biti dovoljno da se samo uclanis i to je to ?

Kako ce netko tko ne placa uzdrzavanje za svoje dijete placati clanarinu jednoj takvoj udruzi ? Koji su vam kriteriji i kako cete utvrdjivati te cinjenice ?!

 

Hvala na odgovoru .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

post je vracen kao materijalni dokaz,jer se kontraargumenti brisu i materijalni dokazi editiraju.

ovo se strucno zove DISTROZIONA KAMPANJA.

isto tako obrisan je i prijedlog jednog statuta.

postavlja se pitanje,bez odovora.

sto se ceka,za moju djecu ce biti prekasno,sindrom PES je vec u uzeo danak,ali danas to mogu biti vasa djeca.

zasto je obrisan statut........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj osobni stav je ravnopravno roditeljstvo,

vidjeti skraceni izvjestaj pravobraniteljice za djecu,str 7.

niti jedan roditelj nema vecih prava,a drugi vecih obaveza ,prema tome svatko treba imati ista prava i sukladno tome izvrsavati svoje obaveze koje proizlaze iz clanka obiteljskog zakona,da je roditeljstvo tj. da je skrb zajednicka ravnopravna i sporazumna te da niti jedan roditlj nemaa vecih prava sto krse centri i sudovi krivom interpretacijom obiteljskog zakona.

to je bit.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rastavljenom braku ravnopravnost nema istu dimenziju kao u braku, kao sto mnogi roditelji misle, i zbog toga dolazi da sukoba izmedju roditelja. Za potpunu ravnopravnost morate biti u bracnoj zajednici s onim roditeljem s kojim dijete zivi, jer jedino tada u danom trenutku ste prisutni i mozete s drugim roditeljem zajedno odluciti.

 

Npr. Dijete je bolesno, treba njegu. Roditelj s kojim dijete zivi mora uzeti bolovanje, sto automatski povlaci niza primanja za taj mjesec. I ne samo to, tu su neprospavane noci i sve ostalo sto uz to ide. Roditelj s kojim dijete ne zivi nema obaveza njegovati dijete dananocno, ne uzima bolovanje, i ima mogucnost rada jos jednog posla u medjuvremenu, dok onaj drugi obavnlja i onu " ravnopravnu polovicu obaveza" umjesto njega, bez naknade, jer dijete s njime zivi i zrtvuje se za njega jer ga voli. za to vrijeme roditelj koji s djetetom ne zivi, ne placa uzdzavanje ( u vecini slucajeva) i trazi svoja prava bez ispunjavanja bilo koje obaveze i nema namjeru, no ipak se smatra ravnopravnim roditeljem.

 

Istina, voli ga i onaj roditelj koji s njim ne zivi, ALI, da li bi taj roditelj uzeo bolovanje i zajedno s onim drugim bdio polovinu noci oko djeteta dok se ovaj drugi odmara ?

 

Vjerojatno, ne bi, jer bi mozda imao svoju drugu obitelj i sadasnji se partner s time ne bi slozio. I tako, ta ravnopravnost vise nije ravnopravnost tih dimenzija, vec je drugacija.

Tu obicno dolazi do sukoba izmedju roditelja jer se prigovara kako se dijete odgaja, da li ima dovoljno džeparca, da li je dobilo nesto bas taj mjesec ili kasnije, a vidi se dijete dva puta na mjesec i glumi se veliki roditelj, a za sve ostale obaveze se ne zna ili ne zeli da zna.

I sve to na racun RAVNOPRAVNOSTI. Interesantno, kako svi traze ravnopravnost u pravima, ali duznosti i obaveze im bas nisu jaca strana.

 

Ravnopravnost je jedino u braku, a kasnije se sve svodi na suradnju, na zalost.

 

ako roditelji ne suradjuju, onda svatko odgaja dijete kako zeli i onda to dijete vise ne zna kuda pripada, niti sto je dobro, a sto nije. TAKO SE NE MOZE ODGAJATI DIJETE. To tek nije dobro za njegovu dobrobit.

 

Morate shvatiti da su se odnosi promijenili u svim poljima, pa tako i ravnopravnost ima sasvim drugu dimenziju od bracne ravnopravnosti i roditeljstva unutar brcne zajednice.

 

Pozdrav Velikoslovka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

introducing f4j

 

campaign objectives

 

the evidence

the legacy

 

our pledge

f4j in action

pierce brosnan

join f4j

f4j events

press articles

merchandise

home page

the evidence

 

WHAT PARLIAMENT INTENDED:

Section 1 of the 1989 Children Act made 'the welfare of the child is

paramount'. This , the Act says, 'is best served by maintaining as a good relationship with both parents as possible' and that 'shared residence should become the common form of order.' So what is the reality behind Parliament's intention?

 

THE REALITY: AN EPIDEMIC OF MASS FATHERLESSNESS 14 YEARS LATER

 

 

FACT

650 Children a day have parents who separate or divorce.

SOURCE: LORD CHANCELLORS'S DEPARTMENT (LCD)

 

 

FACT

100 Children a day lose partial or total contact with their fathers in the UK.

SOURCE: BASED ON LCD FIGURES

 

 

FACT

In 2001 50% of the 55,030 contact orders made were broken.

SOURCE: LCD

 

 

FACT

Since 1993 there has been a 100% increase in the number of contact orders made and a 20% year on year increase since 2000.

SOURCE: LCD

 

 

FACT

"40% of all fathers lose contact with children within 2 years.”

DAME ELIZABETH BUTLER-SLOSS, PRESIDENT OF THE FAMILY DIVISION

 

 

FACT

"The government does not believe that a legal presumption to contact would be helpful.”

SALLY FIELD, HEAD OF THE CHILDREN BRAND AT THE LCD

 

 

The admission that the government does not believe that you should have a legal right to see your children or grandchildren.

 

“I cannot believe what is done to parents in the name of the law.”

BOB GELDOF JUNE 2002

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nigdje cijelo vrijeme ne spominjete emotivno i psihofizicko zlostastavljnje djece koje provodi onaj roditelj sa kojim dijete zivi sprecavanjem kontakata.

skrbnistvo je zajednicko i sporazumno a i u braku da bi se sacuvao nesklad se moraju trpjeti vrlo perfidno recimo neravnopravnost u odgoju i cuvanju djece,pa kad ti se necemu suprotstavis ,onda se ode,pokupe se djeca,lazno se uz podrsku i savjete centra prijavljuje za nasilnicko ponasanje i onda imamo slucaj ovaj i slicni.

ako netko nije sposoban i ne zeli komunicirati i dogovarati se na ravnopravnoj bazi takovom roditelju se oduzimaju djeca,slazem se da nije moguc idealni omjer pola pola,no dijete treba imati prisutnost i drugog roditelja ravnopravnu,pa ne moze mu majcin novi partner mijenjati oca.

cijelo vrijeme pricamo o krsenju prava djece,a ne razvodnajvanju i zamagljivanju.

velikoslovka preporucujem

www.fathers-4-justice.org

O TOME SE RADI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

campaign objectives

 

Fathers 4 Justice is an evolutionary, dynamic movement with specific objectives and targets that we desperately need to achieve for children and their families.

 

CHILD'S BEST INTEREST PRINCIPLE - ENFORCE THE WILL OF PARLIAMENT NOW! Parliament intended that the child's best interest was best served by children maintaining a loving, meaningful relationship with both parents. Is it in the child's best interests to deny them the love of their parents or grandparents? Is it in the child's best interests that their parents are forced onto benefits or effectively asset stripped fighting protracted legal battles when they have no hope of seeing their children because Judges refuse to enforce their own orders? Often the very people who proclaim to be acting in the child's best interest are those who profit the most. Money (often savings, salaries, equity in property) for your children quickly becomes an income stream for Solicitors, Judges, and a grotesque gravy train of other 'experts'. Outcomes for children have never been worse.

 

ESTABLISH A LEGAL PRESUMPTION TO CONTACT Parents & Grandparents have no legal right to see their children & grandchildren in this country.

 

ESTABLISH A BILL OF RIGHTS FOR THE FAMILY To embrace rights for all the family ® children, mothers, fathers AND grandparents including an open, accountable system of Family Law open to public & parliamentary scrutiny.

 

BLUEPRINT FOR FAMILY LAW F4J will shortly publish it's 'Blueprint for Family Law in the 21st Century', a radical and visionary document that proposed a top to tail revolution in family law with the creation of a minister for Family Life and a Department of Family Affairs.

 

“If we tolerate this, then our children will be next.”

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A tko kaze da djetetu " majcin ili ocev" novi partner mora mijenjati oca ili majku?

 

To u vecini slucajeva nije tako i sve zavisi kako se taj otac ( ne ocuh) u toj situaciji postavi . Veliki broj oceva se niti ne trudi da bi vidio svoje dijete, a kamoli da bi sudjelovao u uzdrzavanju na bilo kakav nacin ( nisu svi, ali veliki broj jeste). Stoga ako se taj otac postavi tako kao da mu je drugi parner, sada vec bivse supruge, konkurencija onda ce to i djeca tako dozivljavati i vjerojatno ce ga zvati " tata" sto nije rijetkost. No ako taj ocuh djeteta dobrovoljno sudjeluje u odgajanju djeteta i u uzdrzavanju, a otac to ne cini onda, neka se zapitaju takvi ocevi zasto dijete drugog partnera postuje vise od oca. Naime neki ocevi uopce ne mare za dijete.

 

Mislim da je kod takvih slucajeva, opet pokusaj upravljanja zivotom onoga drugog preko djece. Mnogi muskarci ne mogu prihvatiti cinjenicu da supruga ima drugog partnera i da bi taj netko drugi zajedno s njom odgajao njegovo dijete . Tako pokusavaju unijeti , preko djeteta, nesklad u novu bracnu zajednicu supruge ne bi li dobio svoju psihicku satisfakciju.( naravno da ima slucajeva i obratnih gdje rto rade bivse supruge). To je cisto manipuliranje djetetom od strane drugog roditelja i osjecaja " izgubljenih" prava, a pod izgovorom ljubavi prema djetetu.

 

O tome se radi, o ne prihvacanju cinjenica, a svi bi bili najsretniji kad bi onaj drugi ostao sam i nesretan i po mogucnosti dobrovoljno trpio sve vrste manipulacija, ponizavanja i neizmjerno zagorcavanje zivota, a sve to " U IME LJUBAVI PREMA DJETETEU/CI".

 

Pozdrav Velikoslovka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedno je da djecu odgaja novi partner roditelja sa koji dijete zivi ako onaj roditelj sa kojim dijete ne zivi ne zeli ili mu se onemogucava odgoj.

nakaradno je da dijete zove netkoga drugog: tata

mi ocevi samo hocemo biti sa svojom djecom i ne dozvoliti da nas djeca zaborave i da se udalje od nas.

osudjujem one koji se okrenu i odu i vise ne pitaju,no neki sa razlogom to isto ucine nakon visegodisnjih pokusaja da bi bili sa svojom djecom,a onda shvate da su tu djecu izgubili i emotivno i fizicki i da to sve skupa nema smisla.

parektomija,a vi stalno u to uvlacite odnose novi partneri,bivsi,....

meni je najbolja recenica socijalnih radnica skrivenih zlostavljaca.

U INTERESU DJETETA KOJEG SE NI NE PITA ZA MISLJENJE.

1. nikad nitko drugi ne moze zamijeniti oca djeci

2. taj moze imati svoju djecu sa njihovom majkom,

3.taj moze imati svoju djecu iz prve veze

4.taj hoce imati samo privatnost bez djece radi sexa

5.nista od navedenog.

imamo pravo biti svojoj djeci ravnopravan roditelj i necu dopustiti da mi netko drugi odgaja moje dijete osim majke i mene.

tocka.

ta interpersonalne relacije su stalno zamagljivane problema.

dijete mora znati tko mu je otac i isto tako to postivati.

izgleda da se u ovoj drzavi nitko ne bavi problemom sve cescih razvoda i posljedica koje to donosi....

ja ne zelim biti vikend stricek koji djecu vodi u kino,kazaliste i park te mu kupuje kokice i sladoled.

osudjujem nebrigu oceva prema djeci ako imaju im bivse supruge daju takvu mogucnost,no takve su rijetke jer uz rayum i sve ostalo ide i drzanje braka na hrpi kad prodje kemija hormona,cesti sex i ljubav,i kad ostaju samo svakidasnji problemi bez romantike.

postavlja se pitanje zasto je prije bilo manje raspada brakova,a nije bilo kompjutera da bi usskladjivali kasnije nepomirljive razlike...

pa ni meni nije bilo napocetku nepomirljivih razlika,bio sam cak idealiziran,ah,ljubav,romantika,nisam trebao ni pitati za sex,...

zasto se nitko ne postavi pitanje zasto u hrvatskoj ima 160.000 jednorodnih obitelji,i sto ta djeca nose dalje.

nije li obitelj jos uvijek osnovna stanica drustva ili su to samohrane majke i djecabez oceva ,u istospolnim brakovima,...

ne sanirate ni posljkedice a kamoli da sprecavate uzroke....

postupak posredovanja.

dva dolaskau centar i i to je sve., a iymedju ta dva dolaska smo bili zajedno na moru.

i ostaje dvoje djece bez tate koja kad ga vide u parku nakon godinu dana i kad ih on pozove da dodju k tati da ihzagrli stoje kao ukopana i kazu NE HVALA,...

zar ce netkome drugom trcati u zagrljaj,ja to gledao i dozvolio ne budem,....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veliki broj oceva se niti ne trudi da bi vidio svoje dijete, a kamoli da bi sudjelovao u uzdrzavanju na bilo kakav nacin ( nisu svi, ali veliki broj jeste).

 

...o bože kakva primitivna predrasuda.

 

..

Naime neki ocevi uopce ne mare za dijete

 

...valjda zato što imaju previše testosterona....dalo bi se zaključit....možda bi bili bolji kad bi im se operirale spolne žlijezde.... ( sic, glupačo )

 

Mnogi muskarci ne mogu prihvatiti cinjenicu da supruga ima drugog partnera i da bi taj netko drugi zajedno s njom odgajao njegovo dijete . Tako pokusavaju unijeti , preko djeteta, nesklad u novu bracnu zajednicu supruge ne bi li dobio svoju psihicku satisfakciju

 

Mnogi muškarci, vjeruj, puno veći broj od takvih koje si opisala gledaju kako njihova poremećena bivša nastavlja svoj "uzorak nestabilnih interpersonalnih veza" - vuče jadnu djecu i obasipa ih dvoznačnim porukama i ispadima karakterističnim za emocionalno nestabilne osobe...( 5 % svih žena ), za druge izljevima nazovi "ljubavi" ( emocionalno nestabilni zbog toga što imaju izrazito loše mišljenje o sebi, što sebe mrze ...nisu sposobni pojmiti ljubav u bilo kojem obliku ), a usto su od društva i njihovih institucija doživjeli najgora moguča ljudska poniženja i nerazumijevanja....

 

....O tome se radi, o ne prihvacanju cinjenica...

 

...daj oslobodi nas tvojih primitivnih kvaziznanstvenih objašnjenja...gora si od T2S u promicanju tvoje psihologije iz ženskih ljubića...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zasto je obrisan statut........

 

ako je doista obrisan, ispričavam se, nije bilo namjerno...

 

naprotiv, ideja je dobra, dva-tri posta su napisana vezano za temu, ali nakon toga, pa i ovi kasniji komentari , uopće nemaju veze sa idejom, ciljem, planovima, organizacijom, funkcioniranjem, sjedištem, načinom djelovanja i sl. a bitnim stvarima za rad Udruge..

osnivanje ovakve, ali i bilo koje druge udruge, ozbiljan je posao, pa sve dok presipate iz "šupljeg u prazno" i "minirate" ideju, teško da će doći do pomaka dalje od početnog posta...

i dajte, ako ne želite pomoći i sudjelovati u osnivanju i radu Udruge, pustite na miru one koji to žele, imaju znanja i volje..

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalosno je da najgori zlostavljači sebe uopće tako ne doživljavaju, nego pred nepoznatim ljudima glume žrtve i traže svoja PRAVA.

Biste li dopustili da se ovakav tip oca;kao što je t2s

učlani u vašu udrugu? Biste li vjerovali u njegove laži, ili bi ih provjerili?

Jer ima takvih, nažalost više.

Svakodnevno zlostavljaju i nakon što se razdvoje, a viču na sav glas kako su oni žrtve. Već je postavljeno to pitanje, ali mislim da nisam vidjela odgovor. Hoćete li imati psihologe koji će procijeniti situaciju i dati prave savjete za odnos s bivšom ženom i djecom naročito?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav anonimnom gospodinu iz posta, gore. Krajnje je deplasirano nekoga prozivati glupacom samo zato sto se s necijim misljenjem ne slazete.

 

Tocno je da mnogi muskarci ne mogu prihvatiti cinjenicu da im bivsa supruga ima drugog partnera, i svim silama se trude da prkose, bas preko djece, ne bi li uvjerili novog partnera da s gospodjom nesto ne valja. ( To je ona skupina koja uporno zeli dokazati bivsoj suprugi, da ona bez njega ne moze. Tesko prihvacaju cinjenicu da se ipak moze.)

 

Takvi brakovi nisu nuzno osudjeni na propast.Potraju i ti brakovi do onoga " dok nas smrt ne rastavi". Ne mora znaciti da ce novi partner supruge biti los prema djeci. U puno vise slucajeva je drugi partner jako dobar djeci.

 

Upoznata sam sa slucajevima gdje ocevi ne mare za dijete i mnoge zene , A NITI NJIHOVA DJECA, ne znaju ni gdje se nalaze. Prema tome, da li je to zbog nedostatka ili viska hormona, ili zbog nedostatka odgovornosti ili oslecaja, nije vazno. No ako se otac ponasa prema djetetu kao da ne postoji, a netko ga drugi prihvati, onda je taj netko drugi bolji tom djetetu nego vlastiti otac koji za njega niti ne pita ili ne mari. To ce i dijete primjetiti.

 

Pa ako ce takvi istjerivati pravdu u Vasoj udruzi, onda blago toj djeci.

 

Za djecu je najidealnije kada zive unutar stabilne obitelji, medjutim kad je do rastave braka vec doslo, a potpisali su je oba roditelja, onda ne preostaje nista drugo, nego prihvatiti cinjenice i pomoci djeci.

Svatko ima pravo na svoju srecu u zivotu, oba partnera. Prema tome, ako se netko veze za nekog drugog ne znaci da taj drugi brak nece uspjeti.Gdje to pise? ( ovo definitvno nije zenski ljubic, kako vi pisete, vec zivot stvarni). Osvrnite se oko sebe, pa cete vidjeti sto se oko vas ogadja i prestanite se vezati za popularna izdanja i sve tumaciti preko i kroz to. Brak se ne raspada zbog djece, vec zbog oba partnera koji jedan drugom ne omogucavju normalno funkcioniranje unutar zajednice.

 

Prema tome, postovani sugovornice, prestanite uporno pisati kako su sve zene glavni krivci za rastave braka, jer nije tako ( i muskarci su ) . Vjerojatno imate lose osobno iskustvo, kad ste toliko ogorceni pa spremni i na vrijedjanje. Svaka vam cast.

 

Uz put, drago ce mi biti da se osnuje udruga, jedino me zanima da li ce postojati nekekav kriterij za uclanjenje i kakvi ce vam strucnjaci u njoj djelovati?

 

Pozdrav Velikoslovka

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

razvod braka pokrece 90 % zena

znaci,normalnom raspodjelom greske imamo 50% muskih i zenskih razloga i uzroka.

sto je sa 40 % ostatka zena koje su tu pokretaci.

drugo.

tati dva sina nije oduzeta roditeljska skrb izvanparnicnim sukobom i jos je uvijek u pravomocnom papirnatom braku,a nakon godinu dana je saznao da mu dijete ne ide na vjeronauk jer ga buduca bivsa supruga o nicemu ne obavjestava jednostavnim ignoriranjem njegovih telefonskih poziva i brine se za svoju djecu jer je ona sada presla u protestantsku sektu u koju se ne moze slobodno uci kada oni imaju proucavanje biblije u kazalistu,a dijete mu ne ide na vjeronauk,napominjem da smo crkveno vjencani u rimokatolickoj crkvi.

znaci ,u godinu dana otac ni na koji nacin ne ostvaruje svoje pravo roditeljske skrbi.

na roditeljske se ga ne zove,ne obavjestava,itd, a svaki razgovor suprotna strana odbija ili se uopce nece javiti.

otac ima pravo znati sto mu se desava sa djetetom,a posebice kada ima sva prava u bracnoj zajednici.

samo u ovakvoj drzavi gdje vlada pravna drzava,je vrijeme razvoda sto PRAVNI VAKUM,BEZAKONJE ILI ANARHIJA I SAMOVOLJA ONOG KOJI DOBIJE DJECU DA ZIVE SA NJIM.

pa onda moramo citati gluposti da otac u braku nije skrbnik,vec da se prvo mora rastati i onda tek dobiti rjesenje,izgleda da su samo majke skrbnici i kako meni kaze soc.radnice ONE IMAJU PRAVO ODLUCIVATI O SVEMU.

mozes si misliti...

e pa sad cu poceti provoditi rjesenje.

krsio sam ga da me djeca ne zaborave.

 

mislim da bi trebalo napraviti istrazivanje u rh

uzroci i posljedice rastava brakova,tko,zasto i kada se odlucuje,a istrazivanje kaze da se o tome razmisla dvije godine prije odluke.

recimo meni od samog pocetka.tj.prvo dijete pa onda rastava.

reci cu vam na kraju ,nastavite bez mene,da mozete na miru osnovati udrugu.

za moju djecu je prekasno.

inz.koruznjak boris BIVSI TATA DVA SINA

samo u rodnom listu.

eto,sad krenite u osnivanje udruge,mene to vise ne zanima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako rastavu braka pokrece 90% zena onda 90% muskaraca, iz rastavljenih brakova , potice te zene da se odluce na takav korak .

 

Ili : Smatrate li da 90% zena pokrece rastavu braka jer je " psihicki" poremeceno ( sto nece da zivi u zajednici u kojoj su nezadovoljne), a isto tako preostalih 10% muskaraca, koji pokrenu rastavu braka, je stabilno i nece da ga "maltretira" " psihicki poremecena zena". U tom slucaju ispada da su , po vasem tumacenju, sve zene koje su se nasle u brakorazvodnom procesu "poremecene" , a svi muskarci u istom su " sveci".

 

Ili : 10 % muskaraca je poremeceno jer pokrece rastavu braka, ili to nisu muskarci, vec zene u tijelu muskaraca, koje su isto tako " poremecene" .

 

I sve to, samo zato jer je T2S procitao jeftinu knjigu i sad su sve zene takve jer on to tako kaze, a poznaje samo svoju zenu iz konkretne situacije.

 

Koji sovinizam????

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je jucer bio podatak dan na tv u emisiji zivo uzivo,svaki treci brak se raspada a zene pokrecu u 90 posto slucajeva,

u prvom redu,ja t2s ne smatram sve zene neznam sto i to nisam nikada rekao,kriva interpretacija,kayu da je ya problem potrebno dvoje,onaj koji daje uzrok,onaj koji trpi i pokusava spasiti,modelirati i promjeniti,netko treci ,obadvoje sporazumno.

po tome ispada da su muskarci 90 posto krivi,ah tkoga cete vi zene onda poslije rastavi imati,zenu,ostatak od 10 posto ili cete promijeniti misljenje homoseksualaca o tome da je ipak yenu bolje nego muskarca .....

zato sam napisao da treba napraviti istrazivanje po zakonima velikih brojeva tj,uzoraka.

osim toga procitao ili ne procitao jeftinu knjigu,nije bitno,ja upoce ne generaliziram niti mi je to namjera,

podatak me zacudio jer bi mi bilo logicno da je ravnomjerno plus minis 15 posto.

dobro,AJDMO OVAKO,ZASTO VI ZENE U 90 POSTO PODNOSITE ZAHTJEV ZA RASTAVU BRAKA, A UKRAJINKE SE TRGAJU DA BI SE UDALE ZA HRVATE JER SU NJIHOVI NIS KORISTI,SAMO SE OPIJAJU VOTKOM.

ja sam navodno recimo to sto nisam a sto sa drumima.

I ZA KRAJ

U BARU ZA SAMCE SU SVI OZENJENI MUSKARCI ILI BUDUCI RAZVEDENI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko se odgovorima ne ograničite na početnu temu, ova će biti zaključana, kao i svaka slijedeća koju budete otvorili za rasprave o muško-ženskim odnosima, voli me-ne voli me i sl.

 

(ujedno se nadam da je pokretač topica uspio kontaktirati ili dogovoriti kontakt sa osobama ozbiljno zainteresiranim za osnivanje i rad udruge)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, da, da i da za sve ćemo se boriti za prava i za dužnosti a posebno za ono što propisuje zakon, naravno da se nemože tolerirati ne plaćanje alementacije ali upravo to i svi ostali problemi bi se lakše riješavali da je hrvatsko pravosuđe efikasnije i brže. i tu bi sve postojeće udruge trebale međusobno surađivati da bivši supružnici mogu u što kraćem vremenskom roku ostvarit svoja prava a bogme i ispunjavat obaveze. nesavjesnim očevima nema pomoći u onom psihičkom pogledu kao ni majkama, kako probuditi u nekome nešto što on nije nikada ni imao mada se u većini slučajeva poistovjećuje nesavjest sa željom za osvetom bivših supružnika i kod takvih ljudi ne pomaže puno savjet iako ga mogu dobiti u izobilju e upravo tada bi trebalo reagirat pravosuđe koje ima i zakone i metode ali nema volje i ako nešto poduzmu to je toliko sporo da cijela procedura na sudu gubi smisao jer djeca već odrastu i ne poznaju svoje očeve a i sve što znaju o njima je samo teška kritika, isto je i sa majkama koje isplatu alementacije nikad ne dočekaju. možda neki ljudi žele udrugu očeva samo kako bi riješili svoj problem i sebe medijski exponirali a poslje doviđenja ali uvjeravam vas draga (pretpostavljam) -gospođo da nas ima savjesnih, moralnih i brižnih očeva koji ne gledaju na majke i žene preko "nišana" ( i naravno pa jedni bez drugih nemožemo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto upravo zbog takvih stajališta većine majki potrebna je udruga za pomoć očevima o čemu to vi pričate kakva drska i jadna rečenica - (Vi majke, ako otac uredno ispunjava obaveze onda omogucite djetetu da ima oca, barem u odredjene dane.) ma kakve barem određene dane, eto u čemu je problem kad otac traži da vidi svoje djete majka kaže ako ispunjavaš obaveze plaćanja dobit ćeš djete BAREM U ODREĐENE DANE a ako budem imala loš dan onda ništa od određenih dana. ma šta barem koji barem pitam ja vas, pa tu je problem većine bivših supružnika jer majke automatski isključuju očeve iz odgoja, pa otac ima moralno i zakonsko pravo na djete isto koliko i majka zašto oca tretirati kao nekog dalekog rođaka kojem ako da novce pa hajde daj mu djete BAREM U ODREĐENE DANE. nema barem određenih dana zna se točno kada i koliko dana kad bi se majke pridržavale sudskih riješenja i zakonom propisanih dana koje savjetuje CSR nebi nam trebalo udruge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala moderatoru na podrsci koja traje od pocetka.

 

ovaj forum zaista nije bio predviden za diskusiju i nadmudrivanje bilo koje vrste vec kao inicijativa za osnivanje udruge ciji ciljevi ce se precizno i tocno definirati.

 

stoga molim sve koji se jave u ovaj forum da vode racuna o njegovoj svrsi - osnivanje udruge oceva i pogotovo da se uzdrze od bilo kakvog uspoređivanja ili negativnog izrazavanja o suprotnom spolu sto je zaista iznimno stetno i nepozeljno.

 

ujedno upucujem zamolbu moderatoru da jos neko vrijeme ne brise ovaj forum.

 

hvala.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i pokušavam cijelo vrijeme "nacrtati" anonimcima koji dolaze i pametuju da se toga suzdrže..

 

imam i prijedlog, ako vas ima već nekoliko, i nešto ste konkretno i dogovorili ili bi raspravili, registrirajte se, pa preselimo temu - osnivanje udruge pod - pravni forumi, gdje jedino pisani trag mogu ostavljati registrirane osobe..

 

tako će te ujedno i znati koliko vas ima stvarno zainteresiranih...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Gospođo Velikoslovka,

Kao što vidite ja nisam anoniman, što više ne stidim se niti me je strah ikom otkriti svoje ime! Molio bih i Vas, ako se već smatrate stručnjakom u ovoj oblasti, ako se već profesionalno bavite ovakvim slučajevima, da mi otkrijete svoje ime i ustanovu u kojoj radite, samo iz jednog jedinog razloga! DA NA SVAKI NAČIN IZBJEGNEM DA ME NEKO POŠALJE VAMA ILI U VAŠU USTANOVU IZ BILO KOG RAZLOGA!!

Imam već prebogato iskustvo sa takvim stručnjacima, i vrlo često se zapitam zašto o sudbini mog djeteta odlučuju i daju svoja dubokoumna mišljenja, jer iskreno, vama ne bih dozvolio da se brinete ni o kokoškama, a ne o djeci.

A vjerujte, u svojih 47 godina i 25 godina obrazovanja imam nekog znanja da to mogu reći. U zadnje dvije godine odkako pokušavam pomoći svojoj ćerki (pa i sebi!! koliko god vam to smetalo) stekao sam utisak da samo nemam sreće, da još nisam naišao na normalne, obrazovane ljude, zdrave pameti, a Vi mi većinom Vaših postova upravo dokazujete ono u što nisam želio vjerovati; da se u ovoj državi o djeci "brinu" uobražene, neobrazovane, nekorektne, neprofesionalne i, u čestim slučajevima prodane osobe!

 

Npr. Dijete je bolesno, treba njegu. Roditelj s kojim dijete zivi mora uzeti bolovanje, sto automatski povlaci niza primanja za taj mjesec. I ne samo to, tu su neprospavane noci i sve ostalo sto uz to ide. Roditelj s kojim dijete ne zivi nema obaveza njegovati dijete dananocno, ne uzima bolovanje, i ima mogucnost rada jos jednog posla u medjuvremenu, dok onaj drugi obavnlja i onu " ravnopravnu polovicu obaveza" umjesto njega, bez naknade, jer dijete s njime zivi i zrtvuje se za njega jer ga voli. za to vrijeme roditelj koji s djetetom ne zivi, ne placa uzdzavanje ( u vecini slucajeva) i trazi svoja prava bez ispunjavanja bilo koje obaveze i nema namjeru, no ipak se smatra ravnopravnim roditeljem.

Istina, voli ga i onaj roditelj koji s njim ne zivi, ALI, da li bi taj roditelj uzeo bolovanje i zajedno s onim drugim bdio polovinu noci oko djeteta dok se ovaj drugi odmara ?

 

 

Jeste vi uopće normalni kad možete napisati nešto ovako debilno, a da na tome temeljite svoju tezu o "neravnopravnosti roditelja"?

JA SE VEĆ DVIJE GODINE BORIM DA SE BAR JEDAN RODITELJ BRINE ZA MOJU ĆERKU, a stručnjaci Vašeg tipa su me proglasili psihičkim bolesnikom i bolesno ljubomornim, uz obrazloženje da se ne trebam buniti AKO BIVŠA NEMA VREMENA; djetetu je sasvim dobro i kod bake, ima šta jesti i nije joj hladno! Proglašen sam bolesno ljubomornim, a moja bivša "toplom i osjećajnom" jer nikad nije sa djetetom i jer je već tri godine u STALNOJ VEZI SA OŽENJENIM ČOVJEKOM KOJI IMA DVOJE DJECE.

 

Tu obicno dolazi do sukoba izmedju roditelja jer se prigovara kako se dijete odgaja, da li ima dovoljno džeparca, da li je dobilo nesto bas taj mjesec ili kasnije, a vidi se dijete dva puta na mjesec i glumi se veliki roditelj, a za sve ostale obaveze se ne zna ili ne zeli da zna.

 

I sve to na racun RAVNOPRAVNOSTI. Interesantno, kako svi traze ravnopravnost u pravima, ali duznosti i obaveze im bas nisu jaca strana.

 

KOJE TO FINANCIJSKE ILI DRUGE OBAVEZE MOGU USKRATITI DJETETU OSNOVNO LJUDSKO PRAVO PRAVO DA ZAGRLI SVOG OCA, AKO TO ŽELI? Moja ćerka (4,5 godina) je PRISILJENA biti s nekim s kim ne želi biti, jer je PREMALA I NIKOG SE NE TIČU NJENI OSJEĆAJI!

Gospođo, Vi i takvi kao vi, TRGUJETE S DJEČIJIM OSJEĆAJIMA, NE OČEVI! Od kud vam pravo da mom djetetu , U SURADNJI SA NJENOM "TOPLOM" majkom uskratite zagrljaj oca, kojeg obožava, ZBOG BILO KAKVIH MATERIJALNIH OBAVEZA?

 

ako roditelji ne suradjuju, onda svatko odgaja dijete kako zeli i onda to dijete vise ne zna kuda pripada, niti sto je dobro, a sto nije. TAKO SE NE MOZE ODGAJATI DIJETE. To tek nije dobro za njegovu dobrobit.

 

Pokažite mi te kojima je do dobrobiti djeteta? Šta vi uopće znate o odgajanju djeteta?

IMATE LI POJMA KAKO TO IZGLEDA KAD VAM TAKVI KAO VI ODUZMU PRAVO I MOGUĆNOST DA ODGAJATE SVOJE DJETE?

Vaše kolege su zaključile da je bolje da četvorogodišnje djete odgaja baka i majka koja otvoreno priznaje da je već godinama u vezi sa oženjenim muškarcem i da joj to ne smeta, jedino joj smeta jer se ne mogu viđati baš svaki dan! Čovjek ima obaveze prema svojoj obitelji!!! Ja nisam pogodan, JER VEĆ DVIJE GODINE POSLIJE RASTAVE NEMAM VEZU!

Još jednom Vas pitam: kako će moja ćerka biti odgojena kad za SVEGA PAR GODINA, U PUBERTETU, SHVATI DA JE ZA NJENU MAJKU SASVIM NORMALNO SPAVANJE SA OŽENJENIM MUŠKARCIMA?

Ili i Vi mislite da će joj majka objasniti kako je u redu da to mama radi, ali ona baš i nebi trebala razarati tuđe obitelji?

 

 

Morate shvatiti da su se odnosi promijenili u svim poljima, pa tako i ravnopravnost ima sasvim drugu dimenziju od bracne ravnopravnosti i roditeljstva unutar brcne zajednice.

 

Volio bih da vama neko oduzme djecu iz čistog hira i avanture, pa da mi pišete bajke o tome kako ste VI SHVATILI SVE!

Draga moja gospođo, sasvim je lako imati djecu pored sebe i filozofirati drugima kako se moraju pomiriti sa ovim ili onim što ste vi jednom pročitali u knjigama! Vaša kolegica je poslije 15 minuta razgovora samnom (NE SA DJETETOM!) zaključila da sam klasični primjer, opisan u literaturi!!!

MOJE DJETE I JA SE VOLIMO; NISMO NIČIJI PRIMJERI IZ LITERATURE, A PATIMO ZBOG TAKVIH STRUČNJAKA!

 

Na kraju, da svima ovdje ilustriram brigu takvih stručnjaka i ustanova( radi se konkretno o CZSS i kvazi klinici za zaštitu djece) i da iz sve snage podržim inicijativu osnivanja udruge koja bi očevima pružila zaštitu i pomoć, napisaću ukratko:

 

Zatraživši najlegalnijim i najnormalnijim načinom skrbništvo nad mojom ćerkom, bez i jedne riječi blaćenja i ocrnjivanja druge strane, osim da nikad nije sa djetetom i da se ne brine za djete, došao sam u situaciju da budem proglašen agresivcem, nasilnikom i zlostavljačem od strane bivše supruge, na to je "čuvena klinika" gospođe Buljan Flander dodala da ZLOSTAVLJAM SVOJE DJETE I DA SAM PSIHIČKI BOLESTAN!! DA ME HITNO TREBA UPUTITI NA LIJEČENJE!

 

PRIJE GODINU DANA!!!

 

Moja ćerka i dalje redovito provodi svaki drugi vikend i pola godišnjeg kod mene, SAMA, ČAK BEZ NADZORA!

 

ZAMISLITE DA SU NALAZI VAŠIH UVAŽENIH KOLEGA ISTINITI!

 

Niko nije GODINU DANA mrdnuo prstom da makne djete od zlostavljača!

TO JE VAŠA BRIGA ZA DOBROBIT ČETVOROGODIŠNJEG DJETETA!

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav gosp. Zoki :

 

Ne patite Vi zbog strucnjaka, vec zbog Vaseg propalog rastavljenog braka, koji niste uspjeli spasiti, na zalost.

 

To sve sto vi prozivljavate nisu vam priustili strucnjaci, vec vi i vasa bivsa supruga. No, pri rastavi braka ste ipak pristali da dijete bude kod majke. Zar ne ? ! Zasto se onda niste borili za dijete, zasto niste onda trazili skrbnistvo?! Da ste to tada ucinili, mozda se jos do dana danasnjeg ne biste rastali, cijeli slucaj bi jos bio na sudu.

 

Jako mi je zao zbog vaseg stava i stanja, no nisam nadlezna za Grad Zagreb, na vasu "VELIKU" srecu, pa cete morati vjerojatno duze cekati, nego sto to moraju moje straneke, naravno ako nesto ne poduzmete.

 

Na zalost, "ozenjeni ljubavnici" mogu biti jako opasni. Ne znam tocno o cemu se sve radi u vasem slucaju, no vi se stalno vracate na majku i na njenog ozenjenog ljubavnika s dvoje djece. Ne znam sto bih vam rekla na sve ovo sto ste napisali, no cini mi se da je sve to skupa lose odradjeno, a mozda pod utjecajem izvana ( mozda taj ljubavnik ima dobre "veze" pa je mogao pomoci vasoj bivsoj). U to ne mogu ulaziti, osobito ako se radi o ljudima od utjecaja, a ne doticu se direktno mene. Na mene jos nitko nije izvrsio takav pritisak , zato sto ja to ne dopustam.

 

Inace, nmadovezali ste se na moj komentar upucen nekome drugome, no cinjenica je i to stoji, da ako zelite odgajati dijete morate biti prisutni u djetetovom zivotu puno vise od dva vikenda u mjesec dana ( trebate biti prisutni 24 sata dnevno), a niti to vam nece biti moguce ako roditelji ne suradjuju.

 

Imala sam slican slucaj Vasem, samo ja sam to razrijesila ( trebalo je 3 mjeseca) i postigla suradnju izmedju roditelja, tako da sada dvoje divne djece nemaju psihosomatske traume ( bili su kod mene na terapijama). No i roditelji, oboje, su morali malo popustiti jedan drugome. Zao mi je sto su Vas tako brzo i lako "otpirili" , ali vrlo je vjerojatno da nesto nije bilo punopravno. Osim toga, koliko znam, to je ustanova za zastitu djece i promatranje djecjeg psiholoskog stanja, a ne za odrasle, pa mi je to jos sumnjivije ( ta procjena vas).

 

Kada biste upoznali nekoga tko je bio kad mene ne biste tako pricali, no vasa bol se osjeti, pa ako ste si ovim postom olaksali dusu, barem malo, onda mi je drago sto ste to uputili meni.

 

Pozdrav, Velikoslovka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zoki,dobrodosao u klub....

ta poliklinika za djecu i mladez je institucija u kojoj rade ljudi koji ti imaju obraza reci da ako ne vidis djecu da im poklone posaljes postom ,jer nije bitno tko ce im dati...

mislim da je bila greska sto si uopce isao tamo.

sad se moras lijeciti od institucija i manekenki sa naocalama.

pozdravlja te onaj kojemu brisu objave....

 

dobro i ako napreduje osnivanje udruge

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

 

• Da li ste u vezi s osobom koja ima BPD

• Pročitajte knjigu "PRSTANITE HODATI PO LJUSKAMA JAJA" u izdanju Jesenski & Turk -a

• download statuta u *doc obliku

• kontakt

 

 

 

 

 

Na temelju članka 11. stavka2. Zakona o udrugama (NN br. 70/97) Skupština udruge "Udruga za prava očeva", održane dana xx.xx.2003. godine donijela je

STATUT

UDRUGE ZA PRAVA OČEVA

I OPĆE ODREDBE

Članak 1

Ovim Statutom određuje se: naziv i sjedište udruge, područje djelovanja, zastupanje, ciljevi i djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi udruge, način ostvarivanja javnosti rada, članstvo u udruzi, unutarnji ustroj, udruživanje u saveze ili zajednice udruga i članstvo u međunarodnim udrugama, tijela udruge, imovina udruge, raspolaganje s dobiti, prestanak udruge i druga pitanja u skladu s zakonom

Članak 2

Naziv udruge glasi : "Udruga za prava očeva" (u dalnjem tekstu: Udruga)

Članak 3

Sjedište udruge je u Hrvatskoj, 2003.

Odluku o promjeni adrese sjedišta Udruge donosi Upravni odbor

Članak 4

Udruga ima znak..

Članak 5

Udruga ima pečat. Pečat je pravokutnog oblika sa znakom udruge u sredini i nazivom udruge oko znaka: Udruga za prava očeva

Članak 6

Udruga djeluje na području Republike Hrvatske

Članak 7

Predsjednik Udruge zastupa i predstavlja udrugu, te potpisuje sve dokumente Udruge bez ograničenja.

U odsutnosti odnosno spriječenosti predsjednika, Udrugu zastupa i predstavlja dopredsjednik Udruge.

II CILJ I DJELATNOST UDRUGE

Članak 8

Ciljevi udruge su:

• poticanje, promicanje i sudjelovanje očeva u odgoju djece

• mijenjanje iskrivljene slike u javnosti o ulozi očeva u obiteljskom nasilju

• promicanje znanstvenih činjenica o uzrocima obiteljskog nasilja, raspada brakova, sindroma otuđenja od roditelja (PAS) i parentektomije

• zaštita očeva i drugih koji trpe zlostavljanje, bilo u obitelji, bilo od institucija sistema

• promicanje tolerancije u obiteljskim odnosima i među spolovima

• suradnja sa srodnim udrugama u RH i inozemstvu

 

Članak 9

U svrhu ostvarivanja ciljeva utvrđenih prethodnim člankom ovog Statuta, Udruga obavlja sljedeće djelatnosti:

• organiziranje javnih događanja (skupovi, multimedijalne prezentacije, radionice, koncerti, izložbe i slično) s ciljem okupljanja i povezivanja građana

• rad na objavljivanju i izdavačkoj djelatnosti materijala i publikacija, te znanstvenih djela koja se bave problematikom prava očeva i drugih zlostavljanih

• pravna, financijska i druga pomoć žrtvama zlostavljanja, te drugi oblici zaštite

• organiziranje telefonske pomoći i davanje pravnih savjeta

• pružanje marketing usluga vezanih uz djelatnost Udruge

uspostavljanje suradnje s sličnim udrugama u RH i inozemstvu

 

i.t.d.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sve sto vi prozivljavate nisu vam priustili strucnjaci, vec vi i vasa bivsa supruga. No, pri rastavi braka ste ipak pristali da dijete bude kod majke. Zar ne ? ! Zasto se onda niste borili za dijete, zasto niste onda trazili skrbnistvo?! Da ste to tada ucinili, mozda se jos do dana danasnjeg ne biste rastali, cijeli slucaj bi jos bio na sudu.

 

Prvo: ne radi se o tome šta je neko MENI priuštio! Meni je priušteno bola više nego što možete zamisliti, ali ja sam presretan da sam se toga riješio i da sam se riješio osobe koja se u stanju prodavati za jahtu i provode. Radi se o tome ŠTA SU TE USTANOVE I STRUČNJACI PRIUŠTILI MOM DJETETU U ZADNJIH GODINU I POL!

Opet se vidi velika doza vaše knjiške demagogije: jeste, pristao sam da beba ostane sa majkom JER SAM MISLIO DA ĆE BITI MAJKA! Znate li vi unaprijed kakav će neko roditelj biti? Po čemu sam mogao znati da će bivša poludjeti za jahtom i zanemariti djete? Plakala je i klela se da joj je dijete najvažnije na svijetu! Čim sam primjetio zanemarivanje i zlostavljanje pokrenuo sam postupak! Gospođa se tad složila (imam sudski zapisnik!) da mogu viđati djete SVAKI VIKEND I DAN-DVA PREKO TJEDNA!

 

Da ste to tada ucinili, mozda se jos do dana danasnjeg ne biste rastali, cijeli slucaj bi jos bio na sudu.

 

Šta bi to učinilo mojoj curici? I ovako je istraumirana i već primjećujem posljedice po njenu psihu! Nisam želio SAMO IZ INATA sve to razvlačiti po sudu, gospođa je željela slobodu i pružio sam joj to bez pogovora, samo uz uvjet da se brine i omogući meni da se brinem za djete!

 

Jako mi je zao zbog vaseg stava i stanja, no nisam nadlezna za Grad Zagreb, na vasu "VELIKU" srecu, pa cete morati vjerojatno duze cekati, nego sto to moraju moje straneke, naravno ako nesto ne poduzmete.

 

Naš slucaj rješava Centar u njenom mjestu boravka, "megalopolisu" od 15 000 stanovnika!!! ZATO TO TRAJE PREKO GODINU DANA!

 

naravno ako nesto ne poduzmete

 

Konačno pravi savjet! Gospođo ŠTA DA PODUZMEM? Sve što su tražili od mene sam napravio, nikad nisam ni zakasnio na neki razgovor, napisao i urudžbirao sve što su tražili od mene, savjetovao se sa dva različita odvjetnika...

 

Ne vraćam se stalno na majku i njenog ljubavnika iz osobnih interesa, zelio sam vam predočiti situaciju, da je i takva osoba "bolja" kao skrbnik (po stručnjacima) od oca koji je spreman odustati od vrlo uspješne karijere da bi se mogao brinuti za svoje djete! Ni novac nije u pitanju, zarađujem 20 000 mjesečno! Djete je povjereno na ODGOJ osobi koja sustavno već par godina pokušava razoriti JOŠ JEDNU OBITELJ SA DVOJE MALE DJECE! Ne morate me upozoravati, ZNAM DA TO NIJE MOJA STVAR, i iskreno, ne tiče me se, ali, DA LI JE TAKVA OSOBA POGODNIJA DA ODGAJA CURICU od mene, samo zato jer "JA NISAM ZALJUBLJIVE PRIRODE I NISAM IMAO VEZU ČAK NI GODINU DANA POSLIJE RAZVODA", kako je to lijepo okarakterizirala vaša uvažena kolegica sa klinike za zaštitu djece! Valjda joj je promaklo da ja imam 47 godina, da u toj dobi ljudi baš i nisu zaljubljivi kao srednjoškolci.

 

no cinjenica je i to stoji, da ako zelite odgajati dijete morate biti prisutni u djetetovom zivotu puno vise od dva vikenda u mjesec dana ( trebate biti prisutni 24 sata dnevno), a niti to vam nece biti moguce ako roditelji ne suradjuju.

 

Gospođo, razumjete li vi nešto što pročitate? JA SE BORIM DA BUDEM SA SVOJIM DJETETOM 25 SATI NA DAN! Kad to već njena majka neće! Primjer? Nema problema! Dvije godine sam se borio da bar djete upiše u vrtić, da ne odrasta sama sa bakom. Rezultat? Poslije dvije godine upisala je djete u vrtić, i gle iznenađenja, NA DRUGOM KRAJU GRADA, PREKO PUTA BABINOG STANA! Vama ostavljam da pogodite gdje djete spava, ko ju vodi i dočekuje iz vrtića!

O kojoj suradnji da raspravljamo, gospođa od početka NE DOZVOLJAVA da dođem ili vratim djete pred njenu zgradu, jer su susjedi nekoliko puta bili svjedoci djetetovog grčevitog odbijanja da se vrati majci, razmjenjujemo djete na ulici u centru grada, NE DOZVOLJAVA da se čujem telefonom sa djetetom, odbija uzeti od poštara (vraćaju mi se)razglednice i pisma u kojima svom djetetu pošaljem naljepnice ili sličice! Ne obavještava me NI O ČEMU, tek sam od djeteta saznao da ide u vrtić, ne znam kad je bolesno, ne znam je li redovito cjepljeno, NIŠTA! Komunicira samnom samo SMS porukama i na moje upite odgovara jednom jedinom porukom: DOBRO JE! Već preko godinu dana! SAMO ZATO JER SAM IZRAZIO ŽELJU DA SE JA BRINEM O DJETETU, naglasivši pri tom da NEMAM NIŠTA PROTIV DA JU MAJKA VIĐA KAD GOD POŽELI!! Imam to napismeno i ovjereno!

 

Osim toga, koliko znam, to je ustanova za zastitu djece i promatranje djecjeg psiholoskog stanja, a ne za odrasle, pa mi je to jos sumnjivije ( ta procjena vas).

 

Ta ustanova je sa ćerkom razgovarala UKUPNO 23 minute! Ako se čudite kako sam to izmjerio, mogu vam to objasniti: ćerka je odbijala razgovarati sa bilo kim AKO TATA NIJE PRISUTAN, BAR PRED VRATIMA! Ali zato je tata morao DEVET PUTA ići na razgovor, čak i u dane kad je ćerka bila kod mene, da bi rezultat bio: moja psihička bolest i ZLOSTAVLJANJE TOG ISTOG DJETETA! Preporuka da me se uputi na psihijatrijsko liječenje! Nije li to vama sumnjivo? Naime, nekim slučajem sam 22 godine KONTROLOR LETENJA i INSTRUKTOR RADARSKE KONTROLE LETENJA, prolazim obiman liječnički pregled SVAKE GODINE!

 

Razmislite o tom nalazu idući put kad sjednete u avion! 22 godine niko nije primjetio ni da sam nasilan, ni živčan a pogotovo da sam psihički bolesnik, ŠKOLOVAO SAM DESETINE MLADIH KONTROLORA LETENJA.

 

Poanta mog posta je bila da ima nas koji bi se rado posvetili svom djetetu, rado bdjeli nad njima po cijelu noć, ALI NAM NE DAJU! Zbog ovih ili onih razloga, novca, "obaveza"... Ja sam spreman pružiti sve svom djetetu, ispuniti sve svoje "obaveze" prema njoj, moja ćerka plače, VRIŠTI svaki put kad ju moram vratiti majci, a neko ju je osudio da svog tatu može zagrliti SAMO SVAKIH 15 DANA.

Gospođo draga, kad se ogriješite o zakon, kad ne platite nešto, ne ispunjavate obaveze, poslovne ili financijske, BUDETE KAŽNJENI! 3 mjeseca zatvora, godinu, 5 godina zatvora! Nemam ništa protiv, kaznite mene za sve što sam zgriješio!

MOJA ĆERKA JE KAŽNJENA NA DJETINJSTVO!KAŽNJENA JE DA MORA ČEKATI DVA TJEDNA DA ME ZAGRLI! Koja je to neispunjena obaveza vrijedna oduzimanja DJETETU PRAVA DA VIDI I ZAGRLI SVOG OCA BAR DVA PUTA TJEDNO, AKO TO ŽELI?

 

Ne patite Vi zbog strucnjaka, vec zbog Vaseg propalog rastavljenog braka, koji niste uspjeli spasiti, na zalost

 

Varate se Gospođo, JA VIŠE NE PATIM ZBOG BRAKA, BRAK JE NEŠTO ŠTO MOŽETE SKLOPITI SVAKI DAN. Osobno patim zbog toga što mojem djetetu NIKO VIŠE NIKAD NE MOŽE VRATITI DJETINJSTVO, A NAŠI "STRUČNJACI " NISU PRSTOM MAKNULI DA JOJ POMOGNU DA KOLIKO TOLIKO NORMALNO ODRASTE! Radi se o malom djetetu, imala je malo više od dvije godine kad smo se razišli, a sinoć je, sa četri i pol godina, dvadeset minuta vrištala, čupala majku za kosu i pokušavala ju udariti, grčevito odbijajući da izađe iz mog auta i uđe u njen. DA JOJ KAŽEM DA STRUČNJACI MISLE DA TREBA PRIČEKATI JOŠ 2-3 GODINE???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalosno je da najgori zlostavljači sebe uopće tako ne doživljavaju, nego pred nepoznatim ljudima glume žrtve i traže svoja PRAVA

Biste li dopustili da se ovakav tip oca;kao što je t2s

učlani u vašu udrugu? Biste li vjerovali u njegove laži, ili bi ih provjerili?

 

Svakodnevno zlostavljaju i nakon što se razdvoje, a viču na sav glas kako su oni žrtve. Već je postavljeno to pitanje, ali mislim da nisam vidjela odgovor. Hoćete li imati psihologe koji će procijeniti situaciju i dati prave savjete za odnos s bivšom ženom i djecom naročito?

 

Gospođo, o sudbini djece i nas obespravljenih roditelja "brinu" Gordana Buljan Flander, koja postavlja osuđivane ljude i svoje "poslovne" partnere da vode HRABRI TELEFON, da ne spominjem Brajšu i GOMILE takvih osoba u Centrima i samozvanim klinikama i ustanovama! KO JE NJIH PROVJERIO?

ČLAN UDRUGE može biti ko god to želi, dok se pridržava pravila. Iskreno sumnjam da bi t2s nanio toliko zla djeci ove države koliko su im nanijeli "provjereni i priznati stručnjaci"!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate sto je steta ( SAD CE ZVUCATI APSURDNO), sto niste imali priliku doci kod mene u ustanovu u kojoj radim, a vjerojatno niti necete jer sam dosta udaljena od Zagreba.

 

Vidite, jedan sam takav vrlo slican slucaj rijesila, davno, prije 2 godine. Imala sam dvoje divne djece kod sebe na terapijama, pa sam pokusala, doslovno, dovuci roditelje na razgovor istovremeno. Bilo je tesko ohladiti usijane glave ( dvije) i obaesniti da se radi o njihovoj djeci . Bilo ih je tesko drzati u istoj prostoriji 1 minutu, pa cak su se i fizicki obracunavali u mojoj sobi. No najprije sam inzistirala na tome da me oboje, istovremenu, saslusaju o tome sto im imam reci o njihovoj djeci ( blizancima), a onda sto treba poduzeti da se to prekine, da se sprijeci produbljivanje, i da se pokusa sve to ispraviti. Tri puna mjeseca sam imala tu djecu na terapijama, osobno sam radila s njima ( nekada dnevno po dva ili vise sati), a isto tako i s roditeljima, najprije sa svakim posebno, a onda i zajedno (zavla sam ih na susrete u toku tjedna, pa ponekad i subotama). No uspjela sam, nakon poprilicnog driblinga roditelja ( iscjedila sam ih do posljednje kapi energije), da ih prisilim na komunikaciju, pa kad je to krenulo bilo je svega ( vise loseg od dobrog ali krenulo je), no ipak smo svi skupa odahnuli. Inzistirala sam da se obracaju jedno drugom, ne da komuniciraju preko mene kao posrednika. I postigla sam to, nije bilo lako, ali sretna sam zbog tog para i njihove djece. Danas, jos jednom u tri mjeseca vidjam tu djecu, na kontrolama, i zamislite, oba roditelja dolaze s njima. Rado se smijemo tim stvarima, sada.

Djeca se zadovoljavajuce oporavljaju, sasvim su drugacija, a i roditelji su sretniji. ( To je valjda zato sto ja ocito nisam dovoljno strucna ili sam "neobrazovana" ili mozda "nestrucna". Ne znam procijenite sami). DEVET PUTA to nije nista, a 23 minute je nista od nista.

.Kao sto rekoh, mozda je, ne znam sa sigurnoscu, sve to bilo odradjeno pod pritiskom ( taj vas slucaj).

 

Vidite, problem nije u instutucijama, vec i u zakonu koji moraju postivati i institucije. I nad njima ima netko.

 

No nemojte me optuzivati za nesto sto nisan ja ucinila Vama.

 

 

Pozdrav, Velikoslovka, iance pravo ime mi je Jasna, no i to sam u jednom od postova vec navela, pa se ne bih dalje ponavljala.

 

Puno uspjeha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ispravak netocnog navoda,

t2s nije pedofil,jer voli samo svoju djecu,a njemu je dovoljno to sto ga dijete nakon godinu dana sto ga nije vidjelo zagrli i da pusu.

to je njemu dovoljno.

vidim zoki da si i ti XXXXXXXXXXk i da moras na XXXXXXX.

to je izgleda zarazno......

institucionalno zarazno....

 

objava editirana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana gospođo Jasna,

za mene je već cijeli sistem zaštite djece u ovoj zemlji postao apsurdan. Ne znam više s kim se može razgovarati, a da ti ne zabiju nož u leđa. Nije meni problem udaljenost, išao sam u gospođino mjesto stanovanja (prisiljen sam to rješavati na tamošnjem CZSS), išao sam u Zagreb, provjeravali su me i u mom mjestu boravka. Zaprepastili bi se koliko se razlikuju nalazi iz Zagreba i njenog mjesta i ovog iz mjesta u kojem ja trenutno boravim, gdje sam doselio poslije razvoda. Da, radi se o teškim vezama njenog ljubavnika, protiv toga ne mogu ništa i zato je apsurdno da sudbine djece, njihov cijeli budući život određuju ljudi podložni vezama ili mitu. Nije meni apsurdno doći bilo gdje do Vas, ali mi je postalo apsurdno jer su me svi slali na mjesta gdje je već unaprijed "sve bilo sređeno".

Nije mi bila namjera uvrijediti Vas osobno, bio sam oštar, mislim da bi mogli razumjeti zašto, da ste upućeni u sve detalje. Samo su neki vaši postovi djelovali kao nešto sa čim se srećem zadnjih skoro dvije godine! Gospođo, moje dijete ima STRAŠAN problem, ja imam strašan problem u želji da pomognem svojoj ćerki, a s njom je (a i samnom!) 23 minute razgovarala "stručnjakinja" kojoj bi primjerenije bilo da se sa mojom curicom igra u pjesku! Stalno je spominjala šta piše u kojoj literaturi, ali ja ne sumnjam da je ona prije petnaest minuta završila fakultet i da se još sjeća gdje što piše, JA SAM DOŠAO, JER SU ME TAMO UPUTILI, DA POMOGNEM SVOM DJETETU! Nikad nisam odbio razgovarati, učinio bih sve da pomognem svom djetetu, ako Vas zanima, neće mi biti teško ni do Vas doći. Pitanje je IMA LI TO SVRHE? Naročito ako su Vam stavovi kruti i ograničeni kao i većini stručne populacije na koju sam do sad naišao! NE OPTUŽUJEM VAS OSOBNO, OPTUŽUJEM SUSTAV, A VI STE DIO TOG SUSTAVA PA SE TIČE I VAS, HTJELI VI ILI NE! Neki stavovi su vam ipak isti! A i vi se možete usavršiti, naučiti nešto iz svake tužne tragedije nekog djeteta, ne samo citirati literaturu! Spreman sam ja doći i do Vas, samo pod uvjetom da me poštedite lažne etike na koju sam nailazio, i da pogledate i razmotrite sve što vam mogu pokazati i reći, da samnom i sa, eventualno, mojom ćerkom razgovarate kao sa ljudskim bićima a ne kao sa slučajevima opisanim u literaturi.

 

Zato sam se odmah na početku i uključio na Legalis, tražeći mjesto gdje ću dobiti savjet, čuti druga mišljenja, upoznati slične i drukčije slučajeve! Puno sam saznao, našao dosta korisnog i ovo je jedino mjesto gdje ljudi u sličnoj situaciji mogu razmjeniti mišljenja, iskustva. U većini slučajeva postovi nemaju baš veze sa pravom, ali sam iz sveg srca zahvalan moderatorima što su shvatili da se obiteljskim pravom na žalost bave institucije koje sa pravom baš nemaju veze, pa nam dozvoljavaju da razmjenjujemo iskustva na ovom forumu.

Zato sam iz sve snage ZA osnivanje udruge koja bi okupila SVE NAS OBESPRAVLJENE RODITELJE, gdje bi mogli zajedničkim snagama istupiti i pokrenuti sustav DA NAS BAR SASLUŠA, da ne moramo mučiti ljude sa Legalisa našim pričama.

Udruga je neosporno potrebna, potrebne su nam naše stranice, naš forum! Ja sam iscrpio ponuđene državne mogućnosti mogućnosti, trudio sam se da sve napravim regularno, mirno, po savjetima institucija. Ispao sam samo smješan, a usput i zlostavljač vlastitog djeteta.

Treba nam udruga da zajedno pokušamo izboriti bolje djetinjstvo za našu djecu!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zoki je napisao:

Zato sam iz sve snage ZA osnivanje udruge koja bi okupila SVE NAS OBESPRAVLJENE RODITELJE, gdje bi mogli zajedničkim snagama istupiti i pokrenuti sustav DA NAS BAR SASLUŠA, da ne moramo mučiti ljude sa Legalisa našim pričama.

Udruga je neosporno potrebna, potrebne su nam naše stranice, naš forum!

 

 

:thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

u zadnje vrijeme sam stalno razmišljao o tome i mislim da je to odlična ideja, voljan sam se uključiti i to ako se može na neki način organizirati udruga koja bi promovirala toleranciju i dokazala da se i očevi mogu brinuti o djeci / naravno ne svi / registracije ... sponzori i to je to uz malo mukotrpnog rada odlična zamisao!

otac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

sigurno ima mnogo neodgovornih očeva srazmjerno puno više nego neodgovornih Majki.Nebi smjeli generalizirati i govoriti svi su očevi loši i zagorčavaju budući život majki niti da su sve žene brižne majke i da se ponekad ne koriste djetetom kao oružjem.

Sigurno kriterij treba biti STVARNA potreba oca da se brine o djetetu a ne osveta.

Ali vjerujte nisu generalno SVE žene divne.

Imam 50 godina moja bivša nekoliko manje,intelektualka je,već me mjesecima muči zašto je naše dijete za nju kopile a ja ustaša, ja se stim sve teže i teže nosim.Uprava sam danas prijavio policiji sms prijetnju smrću s njenog mobitela i to kako je napisala citiram:"i nisam ljuta ni histerična".

Iskoristila je moje povjerenje i uzela SVE što smo stvorili.3 stana(četvrti je bio moje majke i njega je prvog prodala)ostavivši me na cesti.Svemu je prethodilo sustavno 5-godišnje praćenje telefona kontakata zvanja svih poznanika noću detaljna analiza telefonskih ispisa (sa napomenama poslat ću vam ih ako želite "muški glas,ženski glas,česti pozivi itd itd)totalno uništenje firme rastava bez Centra za sicjalnu skrb.

Sve bih Vam jako rado posla da vas uvijerim da i žene mogu biti zle.

ALI ZAŠTO JE 6-GODIŠNJE DIJETE USTAŠKO KOPILE????????????

Jesam za udrugu ako stvarno može pomoći u ostvarivanju NAŠIH prava a nikako ugnjetavanja i smetanja budućih života nažih bivših.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

dana 24.11. 2003 drzavni tajnik za zdrastvo upoznat je sa radom socijalne sluzbe dr.Golem i sam napominje kako ima velikih problema sa centrima,dubrava itd,a te daje podrsku u osnivanju udruge a 29.11. je bio organiziran sastanak u ministarstvu zdrastva te su prikazani dokumenti i snimke o tome kako suatva socijalne skrbi odvaja djecu od oceva sa nacinima kriminalnih aktitvnosti .

sastanak je bio iniciran na zahtjev tate dva sina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Smatram da je teško ne podržati ideju koja nastoji promovirati ravnopravnost drugog roditelja (misli se na onog koji nema primarno skrbnistvo - eng "nonresident parent") u skrbništvu nad djetetom. Za promicanje takve ideje (kao i za poduzimanje svih potrebnih radnji i postupaka za njeno službano prihvaćanje) postoji bezbroj razloga od kojih bih one najvažnije kroz kratko vrijeme iznio u posebnom postu na ovom forumu. Zasada bih se ogranicio isključivo na vaš prijedlog naziva udruge za koji smatram da možda nije najsretnije izabran jer na taj način uvodi ograničenja, a u konačnici može nositi više negativnih konotacija od pozitivnih.

Naime, pretpostavljam da je glavna ideja predložene udruge boriti se i promicati ideju o ravnopravnom skrbništvu budući da je u obiteljskom zakonu ono jedino (svjesno) ostavljeno nedorečeno s obzirom na to koliki bi to trebao biti obim vremena koji drugi roditelj provodi s djetetom. To je nažalost ostavljeno na slobodnu procjenu sudaca (dok je ranije to bilo na osnovi procjene Centara za socijalnu skrb). Rezultat ovakvog zakona je da je drugi roditelj po pitanju skrbništva doveden u daleko nepovoljniji položaj.

Činjenica je da se zakonodavac svjesno nije upuštao u određivanje najmanjih vremenski određenih susreta i druženja drugog roditelja i djece budući da i u razvijenom svijetu (kao pr. navodim ameriku i europu isključivo zbog dostupnosti informacija) još uvijek postoje razlike u pogledu tog pitanja.

Zbog svega ovog na mijenjanje stavova i zakonodavaca, ali, u ovom trenutku važnije, i mijenjanje stavova sudaca i Centara za socijalnu skrb (budući da oni i dalje imaju važnu ulogu u određivanju obima druženja i susreta) vrlo je važno mišljenje javnosti. Ono se može mijenjati (istina vrlo sporo) isključivo ako se ideje o ravnopravnom skrbništvu prezentiraju na činjeničan i pravi način.

I konačno, problem ravnopravnog skrbništva nije spolno određen problem budući da je on je isti bio drugi roditelj otac ili majka. Činjenica jeste da veliku većinu nonresident roditelja čine muškarci (obično između 85-95%), međutim ne treba zaboraviti da onih 10tak posto ipak čine žene koje se susreću sa sličnim problemima.

Stoga smatram da naziv "udruga očeva" nije najsretniji naziv budući da će se time: (1) onemogućiti onim 10tak % žena da se pridruže, (2) otežati promicanje svih akcija budući će se sve unaprijed okarakterizirati kao reakcije frustriranih očeva, i (3) otežat će se prihvaćanje i razumjevanje od svih onih žena koje pozitivno gledaju na ravnopravnost skrbništva (a njih nije tako malo).

 

Najvažniji kratkoročni i dugoročni cilj udruge MORA biti promicanje ideja ravnopravnog skrbništva a time i mijenjanje javnog mijenja u pravcu prihvaćanja ideje. Tek nakon što javnost promijeni svoja stajališta (a ona u ovom trenutku ne idu u prilog nonresident roditelja), može se očekivati i promjena stajališta sudaca, Centara i na kraju zakonodavaca.

Činjenica je da je značajan broj država (a ono se i dalje širi) koje su mijenjale svoje zakonodavstvo na način da su odredile minimalan obim susreta i druženja (on nije ispod 25-30% vremena) koji drugi nonresident roditelj ima pravo provesti sa djetetom (molim pogledati na internetu termin joint physical custody) . Ako se predrasude u pogledu skrbništva mijenjaju u drugim zemljama nema razloga da to ne uspije i u našoj.

Zbog toga je sada najvažnije pametno promišljanje i strpljivost. Stoga i predlažem, ako to već nije kasno da se predloženi naziv udruge mijenja u naziv "Udruga za ravnopravno skrbništvo". Ovim ili sličnim nazivom će se istaknuti najvažniji cilj udruge te označiti važnost njenih akcija koje su isključivo u interesu i dobrobiti djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podržavam tu udrugu, mada je za moga sina od 27 mjeseci prekasno! Vjerojatno više nikada neće saznati ko mu je pravi otac i to je dokaz da mu baš otac i nije potreban, što me tješi! Možda će ta udruga pomoći djeci kojima prijeti raspad obitelji da ne izgube jednog od roditelja i za tu udrugu se treba boriti! Osam mjeseci potpune izolacije djeteta od oca je puno pa prekasno za dijete koje me je sigurno zaboravilo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

dajem punu podrsku i molim kontakt mail adresu

je napisao:

Molim da se svi zainteresirani za osnivanje udruge očeva jave na ovaj forum radi daljnjegkonkretnog[/u] dogovora.

 

P.S. ovo je sasvim novi forum i nije povezan sa forumom sličnog naziva na kojem je vođena rasprava prije nekoliko mjeseci. autor ove objave nije sudjelovao na toj raspravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Poštovani očevi,

dok se vi ovdje već dvije godine dopisujete neki su očevi poduzeli korake. Sve je objavljeno u tiskanom izdanju večernjeg lista od petka 23.11.2007., danas je također spomenuto u istom listu te je pokretač Goran Cipar intervjuiran i u novinama 24 sata. Inače on piše blog www.rainman.bloger.hr već oko jedne godine, a od prije par dana postao je i novi bloger večernjeg lista te ga i tamo možete pronaći pod www.blog.vecernji.hr/ocevblog.

Možete tamo ostaviti svoje komentare ili ideje kao i na mail info@otac-hr.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Birokratskih ambrozija svuda oko nas, kombajna premalo! Očevi bi se morali boriti za promjenu svijesti ovih ljudi u Centrima i Poliklinikama za zaštitu djece koji kroje sudbinu našoj djeci! I ovdje kada čitam stavove nekih iz CZSS-a diže mi se kosa na glavi! Ja sam imao sreću da sam u svom Centru naišao na razumjevanje i pomoć, ali da mi je bio neko iz redova forumaša koje rade u Centru, za osobu od koje bi trebao očekivati pomoć u realizaciji osnovnih dječijih prava da viđa svoga oca, vjerujem da bi to dijete bilo uskraćeno za to njegovo pravo! U CZSS-u bi ipak trrebali biti LJUDI, a ne okrutne birokratske ambrozije koje nikome i nizašta ne odgovaraju. Jedva čekam neki pomak u djelovanju udruge!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

htio bih se osvrnuti na neke stvari koje sam pročitao ovdje...prije nekih 7 god. vodio sam bitku za svoje dijete...obratio sam se poliklinici i tamo su mi dali broj odvjetnice koja bi me mogla zastupati...bila je to xxxxxxx xxxxxxxxxx...vrhunska odvjetnica btw...dobio sam skrbništvo nad svojim sinom i živimo sretni i veseli...sin je tada imao 3.5 god. a ja sam mislio da u toj njegovoj dobi nemam šanse ali moja odvjetnica je uspjela...prema tome nemojte generalizirati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otac2 je napisao:

htio bih se osvrnuti na neke stvari koje sam pročitao ovdje...prije nekih 7 god. vodio sam bitku za svoje dijete...obratio sam se poliklinici i tamo su mi dali broj odvjetnice koja bi me mogla zastupati...bila je to Ljubica Matijević...vrhunska odvjetnica btw...dobio sam skrbništvo nad svojim sinom i živimo sretni i veseli...sin je tada imao 3.5 god. a ja sam mislio da u toj njegovoj dobi nemam šanse ali moja odvjetnica je uspjela...prema tome nemojte generalizirati...

 

:pljesce::klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fikus je napisao:

Birokratskih ambrozija svuda oko nas, kombajna premalo! Očevi bi se morali boriti za promjenu svijesti ovih ljudi u Centrima i Poliklinikama za zaštitu djece koji kroje sudbinu našoj djeci! I ovdje kada čitam stavove nekih iz CZSS-a diže mi se kosa na glavi! Ja sam imao sreću da sam u svom Centru naišao na razumjevanje i pomoć, ali da mi je bio neko iz redova forumaša koje rade u Centru, za osobu od koje bi trebao očekivati pomoć u realizaciji osnovnih dječijih prava da viđa svoga oca, vjerujem da bi to dijete bilo uskraćeno za to njegovo pravo! U CZSS-u bi ipak trrebali biti LJUDI, a ne okrutne birokratske ambrozije koje nikome i nizašta ne odgovaraju. Jedva čekam neki pomak u djelovanju udruge!

 

ti bi stvarno trebao malo smiriti dozivljaje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 4 godina kasnije...
O cemu da se dogovorite? Kako bivsim suprugama zagorcavati zivot, a sve sa opravdanjem "zastite djeteta od neodgovornih majki". Ma stvarno je vise dosta vasih muskih frustracija i sebicnosti!

 

ne nego kako bivše žene natjerati da mržnju zamjene adekvatnom brigom o djeci , te da pravo djeteta na drugog roditelja (u mojem slučaju oca )ne opstruiraju na kojekakve načine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija