Jump to content

Gradnja kažuna-molim hitno pomoć


igorichri

Preporučene objave

Molim konkretnu pomoć..

Imam poljoprivredno zemljiste površine 3300 kvadrata u Istri,1,5 km od mora na kojem sam poceo raditi istarski tradicionalni kažun od prirodnog autohtonog kamena.U međuvremenu mi je dosla komunalna inspekcija općine na uviđaj po anonimnoj prijavi,te je rečeno da će prijava biti prosljeđena nadležnom ministarstvu jer na tom području nije dopuštena gradnja nikakvih objekata.Zanima me kolike su šanse da će uskoro doći i građevinski inspektor, te eventualno izdati zabranu nastavka gradnje i eventualnog rušenja.Napominjem da imam namjeru sadnje maslina na tom zemljištu i kažun bi služio i za odlaganje alata ali i kao "nužni smještaj".Kažun je površine 40 kvadrata i opet napominjem u skladu sa konzervatorskim uvjetima Istarske županije i građen prirodnim materijalima.Kolika je mogućnost žalbe i odugovlačenja rušenja ako do toga dođe i eventualne posljedice i kazne ako nastavim dalje graditi što namjeravam s obzirom na nemali uloženi novac u dosadašnje građenje..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

O Istrijan, ovdje još jedan, imao sam posla sa građ. inspekcijom iz Pazina. To ti je jedna katastrofa služba, ali stvarno KATASTROFA šta bi za tebe i moglo biti ok. U mom slučaju ja sam bio taj koji je prijavio susjeda jer mi je zidao nekakve kučice i prozore po krovu zgrade u kojoj živim...najprije sam ga pustio na miru jer mi se nije dalo zezat s tim, ali malo pomalo krov je počeo puštat sve više i više, a taj susjed bespravni graditelj nikako da popravi. U mom slučaju 1. izlazak inspekcije na teren je trajalo sigurno cca. po lita i to zato jer sam ih gnjavio (telefonom, a i išao sam tamo), a da bi taj sirota ljenčina od inspektora napisala rješenje o rušenju trebalo mu je skoro lito dan i to poslije šta sam poslao jednog odvjetnika da "malo porazgovara" sa tim insp. Za rušenje su mi rekli da ću se našakati još koju godinu jer da imaju mali proračun i da su stalno u zaostatku je im Vlda ne daje dosta šoldi. Inače rješenje zastarijeva za 10. god., pa se nadam da će u tom roku stići zrušiti. Mislim da ova katastrofalna ljenost i inertnost građ. inspekcije tebi ide na ruku...jedino šta žalba na riješenje ne odgađa izvršenje...eko toliko od mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

kokolo.kokic je napisao:

Za rušenje su mi rekli da ću se našakati još koju godinu jer da imaju mali proračun i da su stalno u zaostatku je im Vlda ne daje dosta šoldi. Inače rješenje zastarijeva za 10. god., pa se nadam da će u tom roku stići zrušiti. Mislim da ova katastrofalna ljenost i inertnost građ. inspekcije tebi ide na ruku...jedino šta žalba na riješenje ne odgađa izvršenje...eko toliko od mene.

 

A li lipo pošalji po odvjetniku obavjest susjedu da ćeš osobno financirati rušenje po riješenju inspekcije, a trošak upisati kao teret na njegovu nekretninu.

Meni je upalilo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija