Jump to content

Sudska podjela imovine.


anonimno

Preporučene objave

Poštovani, kako nemam baš iskustva u pravnim stvarima, a situacija od mene zahtijeva skoro otvaranje sudskog postupka, ovim putem Vas molim za pomoć.

 

Situacija je slijedeća. U ostavinsku raspravu uključene su tri zainteresirane strane. Dioba se pokušava napraviti već godinama, ali nazalost neuspješno. Naime, jedna od uključenih strana je kontinuirano opstruira stalno postavljajući nove zahtijeve, na koje smo do sada pristajali sve u cilju da se dioba napokon obavi. Ali, ikao smo se popuštanjem jednoj strani doveli sebe u nepovoljni polozaj, a privilegirana strana još uvijek ne zeli potpisati diobu, shvatili smo da im uopce nije u interesu da se dioba napravi.

 

Jedino što nam preostaje je odlazak na sud, jer smatramo da ćemo sudskom odlukom dobiti više nego što trenutno dobivamo (naravno, ako odluka bude poštena), i rješiti diobu tako da napokon mozemo početi koristiti nekretnine uključene u diobu (koje privilegirana strana neprestano koristi). Situacija je izrazito slozena, i odlazak na sud predstavlja jedino moguće rješenje, i to bi trebalo napraviti što je prije moguće, jer bi nas odugovlacenje dovelo u jos nepovoljniji polozaj.

 

Dakle, kako gradjanin pokrece sudski postupak (tuzbu) o ovom konkretnom slucaju. Da li treba obavijestiti ostale ukljucene strane prije podnosenja tuzbe? Kako ide procedura, odlazak odvjetniku i sl? Koliko traje sudski postupak? Po kojim kriterijima se sudska dioba vrsi? Postojji li mjesto gdje mogu pronaci potrebne informacije?Molim Vas da me uputite jer sam potpuni laik u tom podrucju, a situacija zahtijeva brzo djelovanje. Unaprijed zahvaljujem na pomoci.

 

P.S.

 

Ukoliko znate neku adresu na internetu koja bi mi mogla pomoci u mom konkretnom slucaj molim Vas da je napisete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija