Jump to content

kako riješiti komplikaciju sa državljanstvom?


AleaLei

Preporučene objave

Rođena sam znakovite 71.godine u Hrvatskoj,majka hrvatica i katolkinja,otac srbin i katolik koji je čak prije mene dobio domovnicu.Te godine potpisao je sebe i moju majku,za što imam i dokaz, da su oboje suglasni sa upisom srpskog državljanstva u matični list.Kad sam to pokušala riješit u matičnom uredu su mi se rugali i smijali,rekli mi neka si tužim pokojnog oca zbog toga.Znači,otac je potpisao oboje što je odobrio tadašnji matičar,rođena sam u HR,imam domovnicu,katolik sam,a u rubrici državljanstvo piše srpsko.Trebam se udati za hrvatskog branitelja i iz poštovanja prema njemu želim da mi piše hrvatsko državljanstvo jer sam hrvatica i žrtva inata službenika matičnog ureda.Jednom mi je službenica htjela pokidat domovnicu.U MUP-u i na sudu su mi rekli da ne mogu to promijenit ali ja znam da postoji način samo neznam točno kako.Nešto kao zahtjev za ispis iz srpskog državljanstva,nisam sigurna.Molim vas za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sam da razjasnimo 1 stvar - državljanstvo je jedna stvar, a narodnost (nacionalnost) druga. Iz onog što si napisala nisam siguran da li imas srp državljanstvo ili narodnost...ako imaš u maticu upisanu srp narodnost to se mijenja u postupku pred matičarom, a za državljanstvo ćeš morati ić u 2 postupka (1 pred matičnom državom, 2 pred hrv tijelima)...e pa sad vidi kako ćeš!

Neka zauvijek živi hrvatska neovisnost!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija