Jump to content

Darovni ugovor-suvlasništvo i prava.


anonimno

Preporučene objave

Darovnim ug.mog pok. oca 70.g.darovao je sestri 1/2 kuće u naravi kat. Meni je 71.g. darovao 1/2 kuće u naravi prizemlje i NA KORIŠTENJE ČEST.ZGR.-ZEMLJIŠTE NA KOJEM JE ZGRADA IZRAĐENA.

Prvo tko je vlasnik zemljišta na kojem je zgrada.

Tko ima pravo od nas dvoje na traženje dogradnje još jednog kata, da li je potrebita suglasnost onog drugog i ostala moja prava u odnosu na sestru.

Napominjem da je građevinska dozvola bila na ime oca, a za dogradnju trebam tražiti odobrenje, odnosno građ.dozvolu. Da li su moja prava veća s obzirom da ja imam darovano "korištenje" zemljišta na kojoj je kuća.

Što je s okućnicom , kako se ona mora dijelit .Sestra ima ulaz s istočne ja sa zapadne strane s javne ceste,ali ona traži pristup i s moje strane.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako kuća nije etažirana a to znači i pravno odvojeni dijelovi kao npr stanovi u zgradi, vi i sestra se suvlasnici u tzv. idealnim dijelovima kuće a to pravno znači da ste suvlasnici svakog djelića kuće(i ona vaseg prizemlja i vi njenog kata bez obzira sto ste se vi odnosno vas otac dogovorili da vama ide prizemlje a sestri kat). vi zapravo nemate veca prava nego sestra bez obzira na korištenje zemljišta. I zemljište na kojem je kuća izgrađena pripada vama odnosno obrnuto ,ako je zemljište vaše onda je vaše i sve što je na njoj izgradjeno(vase mislim na vas i sestu) osim pak ako je zgrada na gradskom zemljistu.Za nadogradnju trebate pristanak svih suvlasnika zgrade jer se radi o izvanrednom poslu sto znaci treba vam pristanak vase seke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija