Jump to content

kasni odluka ustavnog suda


anonimno

Preporučene objave

u ožujku 2005. dali smo svoj slučaj koji se vodi od 1993. na općinskom sudu u zagrebu na ustavni sud. tražili smo suđenje u razumnom roku jer nas je majka napustila 1992. i od tada ne plaća alimentaciju makar je u stalnom radnom odnosu kao pedijatrica u nizozemskoj. posto je ustavni sud trebao donjeti presudu u roku od 6 mjeseci zanima nas sto nam je ciniti daljei. molim vas odgovorite, sada smo već skoro sve tri punoljetne, a majka nas je napustila kad je najmlađa imala 4 godine.

zahvaljujemo, tri sestre

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko treba europskom sudu za ljudska prava da riješi takav slučaj? pretpostavljam da su i oni zatrpani slučajevima iz hr i sličnih zamalja u kojem je sudstvo, da prostite, za kurac. nije nam jasno kako nakon 12 godina mi još uvijek imamo neizvjesnu budućnost, dok nam "mama" privređuje tisuće eura! divna zemlja ova hrvatska, nagrađuje osobu koju je odškolovala, a ova pak radi u inozemstvu. od čega da mi započnemo život? moram li napomenuti i to da se ta ista majka ne trudi oko redovitog viđanja s djecom, odnosno, potpuno joj je svejedno da li ćemo joj doći u posjetu ili ne. a ona u hr nije bila od kad je otišla. dakle, možemo ju tužiti i za zanemarivanje djece. ma nek ide sve u k... eto, tako se osjećamo, gnjevne i izdane, od vlastite majke i republike hrvatske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

majka je obvezna placati uzdrzavanje ali ne i vidjati se sa vama. vi to sigurno možete protumačiti kao zanemarivanje, no, nema načina da se netko prisili na susrete. imala sam u svojoj praksi nekoliko slučajeva da se muškarac odija sresti i s majkom i djecom zbog neraščićenim i traumatičnim odnosa u obitelji. uzdržavanje platiti mora, ali ne i vidjeti ih. tak to stoji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

istina, i ja sma imala dva takva slučaja, koji su bili vrlo međusobno dosta slični. u oba slučaja se radilo o situacijama u kojima je majka podnjela tuzbu za utvrdjivanje očinstva u djetetovim kasnijim godinama - u jednom slučaju je dijete imalo 14, a u drugom 13 godina. otac (u oba slučaja) je bio zabezeknut, buduci nisu imali nikakav kontakt tih godina i moram priznati da ga i razumijem u njegovom odbijanju da se vidi sa suprotnom stranom. očevi uredno plaćaju uzdržavanje, ali se ne vide niti sa majkom niti djecom. eto, ima svakakvih situacija..c'est la vie

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija