Jump to content

opcina prijeti bagerima


pupuc

Preporučene objave

Prije 5 godina kupila sam imanje na podrucju posebne drzavne skrbi a u blizini Biograda opcinjena obecanjima za poticaj mladim obiteljima u naseljavanju takovih podrucja.Prodala sam veliki stan u Zagrebu na Jarunu i s pozamasnom svoticom kupila imanje unisteno poslijeratnim zbivanjima.Okucnica se sastoji od 1724m2 odkupljenog zemljista i oko3000m2 zemljista u drzavnom vlasnistvu koje bivsi vlasnik nije stigao legalizirati iako ga njegova obitelj koristi preko 150 godina.Za legalizirani dio takoder nije stigao srediti dokumentaciju pa sam to ucinila ja najprije kao opunomocenik a kasnije i kao kupac i to sklopivsi ugovor s opcinom Benkovac.Sada je moje imanje podpalo pod novoizmisljenu opcinu Polaca pa su lokalni serifi odmah pozurili s otimanjem zemljista koje je u 150 godina dugom posjedu.U tu svrhu kum nacelnika opcine samljeo privatnim bagerom masline,bademe,ogradene vrtove svih onih koji su u Srbiji a stradao je i dio betonskog zida i moga imanja dok sam otisla po djecu u vrtic.Pozvala sam i policiju...Plodnu zemlju iz navezenih vrtova isti kum s bagerom je odvezao svojim kamionima i preprodao.Meni su "slucajno"potrgali cijevi za vodu pa smo jednom ostali bez vode23 dana u komadu,pa i za Bozic,i za Novo godinu...bio je i RTL...Sad me prisiljavaju ili da platim neke nebulozne cifre ili da ce me tuziti jer nedam na zemljiste koje unutar betonskih zidova moga imanja.Masu ishodovanim lokacijskim dozvolama...Ovakve situacije opcina Benkovac rijesavala je otkupom onoga tko je u posjedu i to od 1 do 19 kuna.Koja je sad moja situacija????Mogu li oni sad nas koji smo tu jednostavno mljeti bagerima i nase okucnice koje se ureduju stoljecima ravnati a zemlju odvoziti???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čini mi se da je Vaše pitanje više retoričko, budući da iz svega što ste napisali proizlazi da znate odgovor - mogu.

 

Možete tužiti za štetu, pozivati se na potpisane ugovore i pravni slijed, podnijeti kaznene prijave za namjerno uništavanje tuđe stvari, krađu i samovolju (nećete vjerovati, po Kaznenom zakonu RH kažnjiva je i samovolja)....

 

Mislite da lokalna policija nije vidjela da su nestali zidovi i zemlja?

 

Može Vam pomoći pravna država, kad proradi. Najavili su da hoće (što ujedno znači da još ne radi).

 

Kad bi i proradila, Vaši dobri susjedi naći će tisuću drugih načina da Vam zagorčaju život.

 

Mislim da Vam ovdje nitko ne može pomoći u pravnom smislu, osim ako Vam nešto znači suosjećanje.

 

Možda si možete pomoći i na druge načine koji se na ovom forumu ne mogu napisati, ali i u to sumnjam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za pocetak moji susjedi(koji su se pojavili iz Rijeke,Splita,Zagreba)ocito nisu svi cetnici kako se ovo selo godinama prikazivalo i na srecu ima i vrlo pismenih ljudi.Tako smo za pocetak razvukli bodljikavu zicu na granice nasih imanja i borit cemo se svim raspolozivim sredstvima.Sada je jasno zasto je opcina Polaca samljela nasa imanja u samo pet dana i to bagerom koji je vlasnistvo kuma nacelnika opcine.

Danas cu zatraziti da mi opcina odgovori na kojem je natjecaju dobio taj posao i koliko je placen za njega a time ce se otkriti netransparentnost dodjele poslova i krivac za rusenja bez prethodnog upozorenja.

Ja vjerujem u to da treba uvijek nesto poduzeti a ne predati se malodusnosti jer jedino tako barem znas da si nesto pokusao prije no sto si postao janje za klanje a zavrsio kao janje na raznju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste spremni boriti se, moj je savjet da poduzimate sve što se može - dakle i privatne tužbe, i kaznene prijave, i porezna... To zato što neće sve uspjeti, a osim toga u slučaju opstrukcije možete u jednom postupku koristiti dokumente iz drugoga.

 

S obzirom na specifičnost Vašeg područja predlažem da razmislite o kontaktiranju i političkih faktora koji nadgledaju aktivnosti RH u pogledu poštivanja ljudskih prava, nevladine organizacije koje se time bave, a i neke političke stranke.

 

Obavezno prikupljajte dokumentaciju - fotografije i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok su to sve ravnali obavijestila sam OSS ili kako su se vec zvali i nikom nista...Tada sam bila sama i moram priznati zbunjena.Sada sam malo manje uplasena jer sam razgovarala s odvjtnikom koji mi je rekao da se ne bojim jer da je to ociti lov u mutnom koji nece proci ako se suprostavimo...osim toga podpredsjednik Uzelac vrle nam vlade je iz ovog sela pa ce navodno i on postaviti pitanje kamo su nestali zidovi,vrtovi,plodna zemlja,bademi,masline.Puno toga sam saznala od kada sam se odlucila boriti...A najbolje u cijeloj prici je to sto mi vise nemogu vodu uzimati jer sam pronasla vodu na svom imanju pa tako nema vise ni zedanja po dvadesetak dana...

Borit cu se...Uzgojila sam dva velika prasca i vec vidim kako odose za oodvjetnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To se zove pionirski duh :palac:

 

Siroti prasci, past će kao žrtve bezakonja :-)

 

Moj Vam je savjet da obavezno uzmete odvjetnika, ali da barem neke stvari odnosno postupke tjerate i sami koliko možete. Ne treba Vam odvjetnik da napiše prijavo DO protiv "nepoznatog počinitelja" koji je oštetio tuđu (i Vašu) imovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutila sam dok se nismo malo organizirali jer ja znam gojiti prasce,purane,voliti posvojenu djecicu ali nisam pravnik...Zid koji su oni meni srusili je vanjski zid onog dijela imanja koji bivsi vlasnik nije legalizirao iako je sve to njegova obitelj uzivala vise od 150 godina.Rekao mi je nekidan u tel.razgovoru da je navezeno oko 180 kamiona plodne zemlja na imanje da bi ono sada izgledalo tako kako izgleda.Zato bi sad bilo zgodno oteti mi ga i frknuti kao atraktivnu parcelu.Vec su izvadili nekakve lokacijske dozvole.A mi smo razapeli bodljikavu zicu i pripremili prasce.RTL ce doci s zadovoljstvom a gospodinu nacelniku je ovo zadnja godina mandata...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pupuc je napisao:

....Vec su izvadili nekakve lokacijske dozvole.A mi smo razapeli bodljikavu zicu i pripremili prasce.RTL ce doci s zadovoljstvom a gospodinu nacelniku je ovo zadnja godina mandata...

 

Nemojte olako prelaziti preko takvih stvari kakve su lokacijske dozvole.

 

Žica nije neuklonjiva, a na televiziji ste jedan dan vijest, drugi dan Vas se nitko ne sjeća.

 

Morate blokirati svaki pokušaj. Dakle, lokacijske dozvole nisu mogli izdati bez suglasnosti neposrednog susjeda (ako već "zanemarimo" da niste susjed nego (vanknjižni) vlasnik) a to znači da imate pravo sudjelovati u postupku. Tražiti (službeno i pismeno) te dozvole, obnova postupka ako treba, pa sve dokazati i u tom postupku, kao i u svakom drugom. Kao stranka, uz malo dovitljivosti, možete postići da im se te dozvole izdaju godinama.

 

U ovj zemlji se čuda postižu "istekom rokova za žalbu" i "zastarama", imajte to na umu da se ne biste i Vi našli u čudu.

 

Isto tako, time što ćete dokazati da oni postupaju nezakonito i da su, možda, kriminalci, nećete još zaštiti i vlastiti interes. Određene njihove odluke, formalno pravilne, će i dalje egzistirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do dana danasnjeg nas nitko nista nije obavijestio tako da sve ovo sto smo saznali saznali smo preko ljudi koji rade u mocnoj nam opcini...sve se radi na brzinu i tajno tako da mi je rekao odvjetnik da ih mi moramo tuziti za ometanje posjeda i svjedocima dokazati da su zemljista u posjedu preko 150 godina.Meni osobno nije jasno zasto mi njih moramo tuziti ako oni nas zele istjerati.No dobro tuzit cemo ih...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni ometaju Vaš posjed, pa ih zato tužite. Trebali bi tužiti i za odštetu.

 

Radi utvrđenja vlasništva morate tužiti one koji su formalni vlasnici, dakle koji su upisani u zemljišnu knjigu.

 

Što se tiče ostalih stvari, ako ste dosta sigurni da su izdane npr. lokacijske dozvole za Vaše parcele ili makar za neposredno susjedne, tražite pismenim putem da Vas o tome obavijeste, dakle da se izjasne jesu li te dozvole izdane ili ne, a ako jesu onda ih zatražite na uvid. Nastojte biti precizni, dakle navedite za koje katastarske čestice pitate, i slično, da ne bi poslije bilo da se nismo dobro razumjeli. Ako i ne odgovore, Vaš dopis može Vam kasnije korisno poslužiti kao dokaz.

 

Isto tako imate pravo uvida npr. u urbanističke planove, planove radova u neposrednoj blizini (recimo trase vodova komunalija) i slično.

 

Sve tražite pismeno, ne nasjedajte na usmene dogovore i informacije koji se kasnije mogu poreći, i čuvajte apsolutno svu dokumentaciju, i onu koju dobijete i svoje dopise i potvrde o predaji na poštu. Dopise slati preporučeno, a najbolje da ih predajete osobno i tražite potvrdu.

 

Ne zaboravite da lokalna vlast niti u jednom pogledu nije zadnja instanca. Više-manje na sve imate pravo žalbe, bilo u županiju, ili na odgovarajuće ministarstvo, ili na viši sud, ovisno o čemu se već radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primila sam dopis!

Postovana!

Ovim putem izvjescujemo Vas da je Opcina Polaca ishodovala(ma sto to znacilo)lokacijske dozvola na dijelu cest.zem.470/1,k.o.Tinj,sve prema idejnom rjesenju broj T.D.748 i 749 iz svibnja 2007.godine izradena u "Ambijent SM"iz Zadra po projektu Stjepana Vucemilovica.

Kako smo izvidom na terenu utvrdili da ste u posjedu dijela navedene cest.zem.470/1,k.o.Tinj,ovim putem pozivamo Vas poradi mirnog rjesenja spora u ured Opcinskog nacelnika svakim radnim danom....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tipično muljatorski poziv na usmene dogovore za postupak koji se rješava isključivo po pravilima upravnog postupka i u kojem ste već stavljeni pred svršeni čin.

 

Ako je dozvola izdata, ona se ne može opozvati nikakvim dogovorima nego po postupku propisanom Zakonom o općem upravnom postupku i Zakonom o gradnji.

 

Otići na sastanak, po mogućnosti u pratnji odvjetnika, ali ništa ne potpisivati! Naknadno pažljivo proučiti njihove prijedloge.

 

Od trenutka primitka ovoga dopisa teče Vam rok za traženje obnove postupka izdavanja lokacijske dozvole. Pazite da ga ne propustite. Kao razlog navedite da Vam nije omogućeno da u postupku sudjelujete niti kao posjednik, niti kao vanknjižni vlasnik, niti kao neposredni susjed (ako imate u vlasništvu drugu česticu u neposrednom susjedstvu). Bilo bi dobro da tako naprave i ostali Vaši "saveznici", ako su neposredni susjedi.

 

Imajte na umu da svoj zahtjev uvijek možete opozvati, ali ga ne možete naknadno postaviti ako Vam istekne rok.

 

Bio bi dobar taktički potez da taj zahtjev predate prije sastanka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok za zahtjev za obnovu postupka je mjesec dana (ne čekati zadnji dan).

 

U Vašem slučaju osim što niste bili stranka, dolazi u obzir i postojanje prethodnog pitanja kao razlog obnove. Prerhodno pitanje je posjed i vlasništvo zemljišta.

 

Iz Zakona o općem upravnom postupku:

 

OBNOVA POSTUPKA

1. Pokretanje obnove postupka

 

Članak 249.

 

Postupak okončan rješenjem ili zaključkom protiv kojeg nema redovnog pravnog lijeka u upravnom postupku obnovit će se:

1) ako se sazna za nove činjenice, ili se nađe ili stekne mogućnost da se upotrebe novi dokazi koji bi, sami ili u vezi s već izvedenim i upotrebljenim dokazima, mogli dovesti do drugačijeg rješenja da su te činjenice odnosno dokazi bili izneseni ili upotrebljeni u prijašnjem postupku;

2) ako je rješenje doneseno na podlozi lažne isprave ili lažnog iskaza svjedoka ili vještaka, ili ako je došlo kao posljedica kakva djela kažnjivoga po kaznenom zakonu;

3) ....

5) ako se rješenje organa koji je vodio postupak temelji na nekom prethodnom pitanju; a nadležni je organi to pitanje kasnije riješio u bitnim točkama drugačije;

6) ....

9) ako osobi koja je trebala sudjelovati u svojstvu stranke nije bila dana mogućnost da sudjeluje u postupku;

10) ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ja bila...Prvo se nismo mogli pogoditi oko toga da mi nacelnicic ne govori ti sto je njemu normalan nacin izrazavanja.Nadalje nudi mi samo dio moje okucnice na otkup i to po cijeni od 60-70kn s objasnjenjem da ja nisam tu dugo pa je cijena takva jer nemogu sad tvrditi da sam tu 150godina kao drugi kojima je odobrio cijenu od 3-4 kune.Za dio koji mi kao neda u otkup moram podpisati da ga odstupam dragovoljno i to ce ici jako brzo bez natjecaja samo na oglasnoj ploci jer sam ja njemu kao jako draga zbog moje drskosti.I kao on zna da ja stojim iza osnivanja peticije od 114 podpisa o macehinskom postupanju Opcine Polace prema nama u Kakmi.Puno cinizma...Rekla sam mu da ja ne pristajem na komadanje mog dvorista i da mi nije jasna cijena pa s tim u vezi zelim kontaktirati odvjetnika na sto mi onda on onako kao zabrinuto za mene rece da cemo onda na sud koji cu sigurno izgubit i ostat bez svega i nabiti si sudske troskove.Morala sam otici jer do ponedjeljka bih sve nokte pojela.Usput sam na posti predala pismeni zahtjev za uvid u te famozne lokacijske dozvole gdje sam naglasila da me do sada nitko nije o nicemu izvijestio i da to ubuduce cine pismeno jer i sami priznaju da sam u posjedu.

Dali je moguce da oni imaju razlicite cjenike ovisno o godinama posjeda?

Ma nije se nadao da cu ja citati rjesenja ljudi koji su odkupljivali od Opcine...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad samo moram moliti Boga da prodam barem jednog prasca sto prije inace odakle mi lova za odvjetnika.

Mogu li u maduvremanu ista sama napraviti?

Kome se podnosi taj prigovor?

Savjet odvjetnika o tome da moramo tuziti Opcinu i pregled dokumentacije koju sam donijela platila sam 500 kuna.I to sam ful dobro prosla jer su moji susjedi u Zagrebu za pismenu obavijest o tome da se ograduju ponovo i traze pismeno ocitovanje Opcine o nastalim promjenama na njihovom posjedu platili su skoro tisucu kuna...

Zato nam i je tako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik Vas opako dere. Pokušajte se s njim nagoditi o cijeni okvirno ili tražite drugoga. On bi trebao uzeti u obzir da ćete mu donijeti dosta posla. A i mogao bi se malo strpiti dok prodate prasca.

 

Pišete zahtjev za obnovu postupka (tako naslovite) izdavanja lokacijske dozvole u predmetu "tom i tom" (napisati broj predmeta i klasu, a ako nema onda broj čestice) iz razloga koje sam Vam naveo.

 

Predaje se nadležnom uredu koji je lokacijsku dozvolu i izdao, to piše u zaglavlju lokacijske dozvole.

 

Budući da ste zatražili uvid u lokacijske dozvole, čekajte jedno 10 dana da Vam odgovore. Ako Vam ne pošalju kopije, otiđite u taj ured i zatražite da Vam iskopiraju, ako neće, prepišite broj predmeta, klasu, datum izdavanja, pa to navedite.

 

Ako ne odgovore, šaljite zahtjev za obnovu postupka i bez toga.

 

Priložite kopiju njihovog dopisa u kojem Vam priznaju da ste u posjedu.

 

Dopise općini predajte u urudžbeni zapisnik općine, jednu kopiju napravite za sebe pa Vam na to pri predaji dopisa udare štambilj - potvrdu o primitku (da ne bi bilo da pošta nije stigla, a i jeftinije je).

 

Što se tiče posjedovnog spora, to ćete sigurno dobiti jer sada imate i njihovo pismeno priznanje da ste u posjedu. Baš me zanima kako će to povući na sudu, a imat ćete, pretpostavljam, i svjedoke. Dakle, tu bi trebali dobiti i povrat troškova.

 

Što se tiče vlasništva, treba provjeriti na koga je sporna čestica upisana u zemljišne knjige, je li kad bila društveno vlasništvo itd. Otiđite u gruntovnicu i tražite z.k. izvadak, ali tražite i povijesni izvadak kad ste već tamo, da vidite povijest vlasništva.

 

Uopće ne razumijem ovo o cjenicima, jer ili je prethodni vlasnik stekao vlasništvo dosjelošću ili na neki drugi valjani način, pa ne možete kupovati od općine što nije njihovo, ili nije. Ako nije stekao vlasništvo, nego je vlasnik općina (kojim temeljem?) ne moraju Vam prodati uopće ili mogu po cijeni koju ugovorite.

 

Pretpostavljam da je ta prodaja jedna vrsta nagodbe, općina dobije neke novce, a ljudi se ne moraju povlačiti po sudu. Za takav odnos ne može biti službenog cjenika, ako je nagodba. Možda postoji neka općinska odluka o tome, pitajte, imate pravo uvida u sve odluke općine.

 

Ako je Vaš prednik bio pošteni vlasnik, i ako je ta čestica navedena u kupoprodajnom ugovoru, onda ste i vi pošteni vlasnik. To nisam sasvim siguran, to raspravite detaljnjije s odvjetnikom, prvo vidite z.k. status.

 

Pri pisanju postova ovdje uzmite u obzir da i oni mogu ovo čitati, dakle izbjegnite detalje koje ne trebaju znati, imena da ne bi prijetili tužbama zbog klevete itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutra sam narucena u Uredu za prostorno uredenje itd.

Oni su izdali lokacijsku dozvolu na temelju uknjizenog vlasnistva u zemljisnim knjigama a na ime Opcine.Mene i moje susjede nitko nije spomenuo pa tako oni nisu ni znali za nas no mi za njih nismo ni bitni.Nasla sam i rodju tamo pa mi rece da dodem i pomoci ce mi napisati zahtjev za obnovu...

Bivsi vlasnik ovoga imanja kupio je dio imanja od bivse Opcine onako da moze dobiti gradevinsku a ostatak je kanio polako legalizirati jer to njegova obitelj uziva preko 150 godina.Kupio je koliko je mogao jer ovo je bio sirotinjski krs nikome bitan.

Cula sam se s odvjetnikom koji mi je rekao da se ne bojim nista jer imanje ima betonski zid,ja imam na pismeno od njih da sam u posjedu,1724m2 je uknjizeno na moje ime i navedeno u kupoprodajnom ugovoru tako da ja granicim s novoosnovanom cestico tj.ulazim u nju.I za kraj da se drzim toga da sam ja to kupila u dobroj vjeri(ma sto to znacilo).

Svjedoka ne manjka i to je to...

Da nebi bilo kako sam ja postala proracunata kucka sto nikako ne zelim ni postati danas je divan dan zato sto je moja Melica okotila 7 malih zlatnih retriverica.jedan je na zalost po volji Boga preminuo a ostali cickaju i briga ih za eure i zakon...A moje blizanke jos dezuraju kraj nje i izbezumljene su od srece.Joj evo javljaju da je jos jedan dosao na svijet.Znaci ima ih 7...Pa to je sretan broj...

I nas tri smo sretne iako nas nekakvi okolo zele rastuziti...Ma tko ih sljivi mi zelimo ziviti s nasim zivotinjicama i drugo ce se rijesiti jer mi ne zasluzujemo drugacije...Ipak prasac mora nadrljati...I to je odredio netko tko zapravo odreduje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je planirani objekt iz lokacijske dozvole u skladu s urbanističkim uvjetima, dozvola se izdaje i ako susjedi nisu suglasni.

 

Ali žalbama možete odgoditi konačnost dozvole, pa će onaj tko dozvolu traži razmisliti isplati li mu se oko toga natezati, ako i "zanemarimo" da ste ili biste trebali postati vlasnikom toga zemljišta (ako sam dobro shvatio). Ako tu netko nešto sagradi, onda definitivno ništa od toga.

 

I dalje mi nije jasno kako to da je općina upisana kao vlasnik i kako su ljudi otkupljivali od općine terene koje koriste 150 godina. Tu nešto nikako ne štima. Ljudima prodaju njihovu zemlju ili što?

 

Da li postoje kakvi dokazi da se doista radilo o tolikom vremenu.

 

Kakvo je stanje u katastru?

 

Isto tako, koliko sam shvatio iz zadnjeg posta, Vi zapravo niste kupili sporni dio tj. to nije u ugovoru, iako ga je Vaš prethodnik koristio. U tom slučaju bojim se da nećete moći ishoditi vlasništvo sudskim putem.

 

Prasac će pasti na braniku pravne države. Taj sveti cilj je vrijedan svake žrtve, naročito tuđe. Slava mu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo za K.O. na kojoj se mi nalazimo jos nisu oformljene zemljisne knjige.

Nasi pretci(jer i moj tata je odavde)silazili su iz Bukovice ispod Velebita jos pred Turcima.

Svi ovi prostori naseljavani su dogovorno kako je tko dolazio pa ocistio krs oformio vrtacu i posadio malo krumpira da prezivi.Od kamena koji su krcili iz zemlje pravili su kuce i to je to.

Njihovo postojanje u granicama suhozida koje su familije s godinama dogovorno napravile nikad nije bilo upitno.Tek negdje sedamdesetih je tadasnja drzava ponudila legalizaciju...To je islo po sistemu platis neke takse,geodeta,podneses zahtjev i legaliziras...E sad neki su bili pismeni a neki ne.Neki su imali love za geodeta a neki ne.A i dogovorno nikad susjed nije dirao susjeda i drzave su se mijenjale...Bila je tu i jedno vrijeme i Italija...Moj tata je tako roden u Italiji ispod Benkovca...

Negdje 84 godine koji su htjeli graditi kucu i dobiti dokumentaciju morali su odkupiti dio na kojoj ce graditi i to od tadasnje opcine...Uvijek se to legaliziralo po nekim simbolicnim ciframa s obzirom na dugogodisnji posjed.

Tako je to islo dok nije smisljena nova opcina kojoj sad treba brdo love za novu zgradu,nove aute,novi stadion,pa i hipodrom...Pa opleti po cetnicima...Naime selo u kojem zivim je bilo nastanjeno Srbima...

Onda dode kum na bageru i samelje okucnice,masline,suhozide,postruze zemlju i odveze(kamion zemlje u Biogradu se placa 700kn)a nova opcina izvadi lokacijsku dozvolu na parcelu na novo oformljenu cesticu od navodno 20.000mk(znat cu danas)a da nikog nista ne pita dali netko zeli legalizirati svoj posjed.Koji su se tu zatekli sad rade parcelizaciju i bore se za suglasnost opcine za povlasteni otkup po cijeni od 3-5kuna.

I ja to zelim uciniti...I moji susjedi...No sve se radi u tajnosti...Neki su koji su vijecnici u Opcini vec odkupili...I to zemljista s gradevinama o cemu sam vec pisala...

Jos da kazem da je ista Opcina prodala oko 200 satro gradevinskih parcela naivcima koji sad nemogu graditi i jos su tuzeni od strane Hrvatskih suma koje su vlasnici tih parcela.

Trebam li jos sto reci??????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što znači da se zemljišne knjige nisu oformljene? Stare su nestale ili ih nikad nije ni bilo? I katastar se isto nije vodio?

 

Inače, uz sve ograde da nisam pravnik i stručnjak i ne poznajem možda neke specifične stvari, mislim da imate sve uvjete za stjecanje vlasništva dosjelošću, čak - s obzirom na dugotrajnost posjeda - i ako je to jedno vrijeme bilo upisano kao društveno vlasništvo. Po mojem mišljenju ispada da kupujete svoje (odnosno Vi osobno ono što ste kupili od vlasnika koji je imao uvjete za dosjelost).

 

Koliko ja znam, kad se formiraju zemljišne knjige polazi se od stanja na terenu. Kako se općina uopće može smatrati vlasnikom i što prodaje, ako nema zemljišne knjige. A knjige formira sud, ne općina. Zbog čega je vlasnik općina, a ne država? Ima tu puno pitanja.

 

Nemojte uzeti ovo što sam napisao zdravo za gotovo, ali mislim da bi bilo najbolje da se udružite, skupite novac i uzmete jedan ozbiljni odvjetnički ured koji bi to istjerao za sve zainteresirane. Možda čak i ove koji zastupaju Hrvatske šume jer su već donekle upoznati s problematikom. A i gospodin potpredsjednik Vlade bi se trebao za ovo malo zainteresirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mene...Bila ja u Uredu za prostorno utedenje itd.

Lokacijska im je izdana na 22 tisuce i nesto sitno kvadrata.U mom vrtu vec stoji ucrtana kucica koja bi se bas tu trebala graditi...Moj rodo kaze da je to opcinica sigurno htjela meni ici na rukicu tako da dobijem parcelicu s gotovom lokacijskom za gradnju ako pristanem "dobrovoljno" odstupiti ostatak dvorista...Joj povraca mi se...Nadalje kaze rodo da ih obavezno tuzim jer jedino tako dokle god sud traje oni nemogu nista s tom oformljenom parcelom a da im to sigurno nije u interesu jer oni trebaju lovu jer iduce godine imaju izbore pa zato i melju starinu i prodaju na vrat na nos...Posto mene nema ni katastru ni u sudu niti mog predhodnika od kojega sam ja kupila u dobroj vjeri nemogu osporavati lokacijsku.Mogu no oni ce to kao ured morati odbaciti pa je zato najbrze i najefikasnije tuziti ih pa ici u nagodbu...

 

I za kraj dopis Opcinskog suda u Benkovcu da vidite kao Musa dere jarca:

 

Dana 01.kolovoz 2005.god.podnijeli ste zahtjev za izdavanje vlasnickog lista za cesticu(naravno moju)k. o. Tinj.

Obavjestavamo vas daza k.o.Tinj nisu osnovane zemljisne knjige stoga vam nismo u mogucnosti izdati vlasnicki list.

U Benkovcu 05.srpnja 20007.god

 

Obratite paznju na datum i godine!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da nema zemljišnih knjiga, ne može se izdavati niti lokacijska dozvola, niti Vam netko (općina) može prodavati tu istu zemlju jer niti on nema dokaza da je vlasnik.

 

Dakle, Vaš rodjo isto nešto nije do kraja objasnio.

 

Točno je da će oni ponovno izdati dozvolu, ali se Vi nakon toga žalite Ministarstvu, a to malo traje itd.... A ako nema z.k., ne vidim kako bi Ministarstvo moglo odobriti takvu dozvolu. Nema z.k. , nije moguć urbanistički plan, nema jasnog vlasništva...

 

Prvo bez čega ne ide: formiranje z.k. prema stanju na terenu. Gdje nema spora to se upisuje, gdje ima - sudi se.

 

Ako je u toku formiranje z.k., pa su neke čestice za koje je izdana lokacijska dozvola formirane, a druge ne, niti to ne valja ako niste bili stranka u postupku. To se može osporiti i pobiti. Provjeriti na sudu, što prije, da ne bi došlo do nekih zastara. Ako 2007. još nije bilo knjiga, sve je još dovoljno svježe.

 

A za tužbu sam Vam i ja napisao, to Vam je dobro rekao. Ali se bojim da će Vam trebati farma svinja a ne 2 prasca ako to sve budete sami plaćali, a svi ste u istom loncu.

 

Koliko shvaćam, jedino pravilno je bilo ono što ste opisali da se radilo sedamdesetih, kad je utvrđivano (vjerojatno temeljem stanja na terenu i dosjelosti) vlasništvo. Normalno da je onaj tko je to htio morao platiti troškove i takse, ali nema tu nikakvog prodavanja.

 

Niste napisali postoji li uopće katastar i što je tamo upisano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam pronasla Rjesenje o davanju na koristenje grad. zemljista u drustvenom vlasnistvu vlasniku prije mene na kojem pise:

Imenovani je podnio zahtjev da mu se dodijeli na koristenje gradevinsko zemljiste u drustvenom vlasnisvu na kojem je bez akta nadleznog organa izgradio obiteljsku stambenu zgradu i dva gospodarska objekta.

 

U postupku povodom zhtjeva utvrdeno je slijedece:

 

1. da se predmetna cestica(......) nalazi unutar gradevinskog podrucja naselj(........)

2. da su obiteljska stambena zgrada i dva gospodarska objekta izgradeni do stupnja na snagu uvodno citiranog zakona

 

S obzirom na gore navedeno,Skupstina opcine(.....) na 38.sjednici vijeca udruzenog rada i na 31.sjednici Vijeca mjasnih zajednica odrzanih 09.04.1984.ocijenila je da imenovani udovoljava zakonskim uvjetima da mu se predmetno zemljiste dodijeli na koristenje,te na temelju clana 71..............stvar rijesila kao sto je navedeno u dispozitivu ovog rijesenja.

 

Eto kako se to radilo...

 

I jos sto je mislim bitno da sam ja zavrsila postupak o prodaji gradevinskog zemljista jer je bivsi vlasnik u nekoliko navrata uplacivao neku lovicu pa nije stigao zavrsiti ugovor...

 

Temeljem dostavljenog kupoprod.ugovora zaljucenog izmedu........ i mene kao kupca od dana ....05god.Grad Benkovac priznaje pravni slijed i nastavak postupka prodaje zemljista da predmetnu cesticu zem.bez bilo kakvih ometanja knjizi na svoje ime .....Prodavatelj potvrduje da je dovrsetak postupka zatrazila ........moja malenkost.

 

Tako sam ja zavrsila postupak legalizacije dijela dvorista gdje se nalaze objekti,a ostali dio dvorista gdje je maslinik i vrt i plodna njiva nasadena sparogama svakako zelim zadrzati i legalizirati...

 

E sad Opcina zeli pocupati masline i betonske zidove i nasilno mi oteti to sto bivsi vlasnik vidljivo uzivao dok nova Opcina nije ni sanjala...

 

Da smo ostali pod Benkovcom ja bih sada podnijela zahtjev za dodijelu ostalog dijela dvorista platila geodeta da to izmjeri platila od 1kn do 19kn legalizaciju i to je to...

ovako ovi novo oformljeni krvopije zeljni placke i lova u mutnom zele meni oteti i prodati nekim nadobudnim Hrvatima iz Bosne koji se ovdje naseljavaju jer od drzave dobivaju grad.materijal za dzabalesku jer smo na podrucju posebne drzavne skrbi.A mi koji smo tu treba nas otjerati,oteti nam sredstva za zivot.

Ja i moje cure uzgajamo sparoge i zivotinje i to nam je jedini prihod i sad ako nas ovako pocnu zderati ja neznam kamo cemo nas tri i nase bestijice...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u katastru sam upisana...

Od suda sam dobila

 

Potvrdu

 

kojom se potvrduje od strane suda da za katastarsku opcinu Tinj ne postoji zemljisna knjga buduci da nikada nije niti osnovana.

 

Potvrda se izdaje umjesto zemljisnoknjiznog izvadka,kojom se potvrduje od strane ovoga suda da je moja malenkost za cijelo plozila isprave radi stjecanja vlasnistva...

I tako pise platila sve pristojbe pa si sad mogu s ovim d...

obrisat jer niti jedna banka mi ovo ne prizna za hipotekarni kredit...

 

 

Drago mi je ako ovo citaju naivci koji mastaju o zivotu na selu u skladu s Bogom i prirodom kakva sam bila ja dok sam prodavala stan na Jarunu...i to stan od skoro 80m2...

S druge strane sada se budim uz cvrkut ptica(ne zadugo)imam dva andela koji mi uskacu u krevet ujutro skupa s nasom pekinezerico Zvrkacom,na terasi nas cekaju nasi Rex i Meli zlatni retriverici,maca Pika i njen sin Riki...u stali je cijela farma i svi nas obozavaju.Prasac Nero ima djecu s gicon Pikusom i to 8 komada,Melica ima djecu s Rexom isto osam komada jedan je uginuo,Avijacije(peradi) imamo oko 300kom i svi su razmazeni.Hodaju za nama po imanju u dduuuggaaccckkkooommmm spaliru cim netko od nas izade u dvoriste.Zato sam i kupila ovo imanje da zivotinje mogu setati slobodne.Ma tko se vrag mogao nadati novoj Opcini i svom ovom zlu...

Na imanju sam nasla i vodu i to na dubini od samo 12metara pa smo za plivajucu avijaciju napravile ogroman bazen gdje se banjaju i moje cure preko ljeta.Turizmom se ne bavimo iako je kuca 317m2 jer to nam nije cilj.Dodu nam prek ljeta prijatelji iz Zagreba no ta su gostovanja jako stresna i za nas i za zivotinje jer gradska djeca misle da su zivotinje igracke a one su jako pametne persone koje tocno znaju sto hoce a sto ne.Osim toga mi ih duboko postujemo i volimo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju čega je bilo utvrđeno da se radi o društvenom vlasništvu kad to nije bilo nigdje zapisano?

 

Iz Vaših opisa još mi uvijek nije jasno da li se dokumenti koje imate (kupoprodajni ugovor) izrijekom odnose na sporno dvoriše ili ne. Isto tako, nije jasno je li to dvoriše katastarski točno određena čestica, ili je stvar i tu nejasna. Jeste li Vi na nju upisani u katastru, ili samo na kuću s okućnicom?

 

Jako mi je drago za Vašu pješadiju i avijaciju, ali dajte to jasno odgovorite.

 

Ako da, imate sve uvjete za utvrđivanje vlasništva, odvjetniku i na sud s tim. Neće vlasništvo utvrđivati općina, nego sud.

 

Istina, nad društvenim vlasništvom (ponovno: gdje piše da je bilo društveno?) se nije moglo stjecati dosjelošću, ali društveno vlasništvo više ne postoji, a nije postojalo niti prije 1945., pa biste - s obzirom na izrijekom utvrđeni pravni slijed (ponovno: ako se odnosi na sporno dvorište?) po mojem mišljenju imali sve uvjete za stjecanje dosjelošću. Raščistite to s odvjetnikom.

 

A za postupak formiranja zemljišnih knjiga - koje se moraju formirati, bez kojih nema urbanizacije itd. - pokušajte se informirati i na Ministarstvu pravosuđa. Ne može biti samo da ih nema, nego mora biti i kad će!

 

 

Poslao sa Vam mail na adresu koju ste naveli u profilu, pogledajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam kupila cesticu koja je oformljena 84 godine nakon sto je bivsi vlasnik zatrazio od opcine Benkovac da mu dodijeli taj dio di je kuca i gospodarske zgrade a u svrhu legalizacije istih jer ih je izgradio prije kao divlju gradnju.Tako se to tada radilo...Sad sam ja uknjizena na tih 1724m2 sto je samo jedan dio ogradenog dvorista pa ja iskreno niti danas neznam gdje su tocno granice te cestice.Betonski zidovi ograduju negdje oko 5000m2 ukupno koji su nasuti plodnom zemljom i nasadene su masline a bivsi vlasnik mi tvrdi da je jos njegov pokojni otac to kultivizirao kad je bio mali sa svojim cacom i da su oni to uvijek smatrali svojom zemljom.

On je legalizirao samo dio(sredinu)gdje su kuce zato da od firme moze dobiti kredit za izgradnju.Nitko nije sanjao da bi dosli neki bageri od neke novoizmisljene Opcine.

U sujednom selu je identicna situacija samo sto tamo zive starosjedioci Hrvati i tamo nema komercijalnog frkavanja zemljista nego samo cista legalizacija postojeceg stanja i to po simbolicnim cijenama i to jos obrocno.A u ovom selu mjestani su ili u Srbiji ili u Rijeci,Zadru,Splitu jos uvijek cekaju obnovu...A za to vrijeme melje im dvorista kum na bageru...Da sam ja u Polaci odakle je moj tata po rodenju sad bih uplatila nekih 25 000kn i bio bi mir i tisina a ovako me ucjenju...Samo rece mi rodo da ako ih tuzimo nista nece prodavati dokle god traje sud...Pa ja cu tuziti...I jos troje susjeda oko mene...

Mislim da sam Vam sada pojasnija malo razmljivije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasnije.

 

Prvo - kupoprodajni ugovor:

 

Da li je u kupoprodajnom ugovoru kojim ste vi to kupili navedeno svih 5000 kvadrata, ili samo ovih 1724.

 

Npr. u ugovoru je moglo biti navedeno ovako:

 

Prodavatelj prodaje zemljište s kućom i okućnicom od 1724 kvadrata, kčb. xxxx, te 2300 kvadrata zemljišta, u naravi maslinik, kao vanknjižno vlasništvo.

 

A moglo je biti i:

 

Prodavatelj prodaje zemljište s kućom i okućnicom od 1724 kvadrata, kčb. xxxx,

 

i ništa više.

 

Drugo - katastar:

 

Imate li planove iz katastra za te čestice ili ne? Pa nije se mogla izdati nikakva lokacijska dozvola ako se nije mogla identificirati čestica, a i sami ste napisali da je to gdje je izdana dozvola novooformljena čestica.

 

Ako imate, kako je ucrtano sve to Vaše imanje, kako kuća s okućnicom, a kako tih spornih 2300 kvadrata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovoru je navedeno samo ono sto je tavulano(izmjereno i legalizirano)

Ucrtana je legalizirana cestica od 1724m2 i na njoj tri gradevine a okolo ogromna praznina...

Sad je od te praznine od cirka 22 000m2 a gdje su prije isto zivjeli ljudi napravljena cestica koja zadire i u moje dvoriste.Mislim u taj dio dvorista koji je nelegaliziran ali ograden prije brdo godina...Sad ispada da tu nije ni bilo ljudi pa cije su onda kuce popaljene koje jadno strse a neke je bager i pogurao...radi se o tome da sam ja ovdje a ne u Srbiji i nedam podrobiti maslinik i plodnu njivu i dovidenja...Branit cu to pa i zivotom jer mi je dosta da se nekakvi silnici ritaju kako im padne na pamet taj dan.Pa ja zivim od tog imanja.Mojim susjedima koji zive u Splitu bager je odbio stepenice od kuce a zid oko vrta su samljeli da bi zemlju natovarili na kamiom+n i odvezli.pa zar nije trebalo obavijestiti ljude koji su u posjedu sto se sprema pa da se izjasnimo sto mi mislimo o tome.Mi dan danas nemamo pojma sto se tu planira i za koga.Mozda se opet neki reperitori ili smetliste...To mi nije jasno...To ja pitam kako je moguce upaliti bager i samljeti masline, bademe,plodne vrtove...Pa jeli to po Bogu...Po zakonu...

Mi se tek organiziramo a u mom vrtu di ja sadim povrce nekidan vidim ucrtana kuca s lokacijskom dozvolom.I kaz mi da ona nemora tu nikad biti izgradena ako ja pokrenem sudski postupak...Ma fuj fuj fuj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nemate dokument (kupoprodajni ugovor) po kojem ste sljednik onoga tko je prije bio u posjedu tih 3300m2, mislim da na sudu nećete moći to ishoditi kao svoje vlasništvo.

 

Još mi je manje jasno kako bi to općina Vama prodala, ako ni oni nisu upisani kao vlasnici. Ako jesu upisani - vidjeti kako su i kada upisani?

 

To je bila vanknjižna imovina, i možda biste trebali napraviti dodatni ugovor ili aneks postojećeg ugovora s prodavateljem u kojem bi se taj dio jasno naveo.

 

A što se tiče formiranja te nove čestice, trebalo bi u katastru provjeriti kako je formirana, kad je bila izmjera, tko je to obavio, kako je upisan korisnik itd. Ako je novoformirana, nisu je mogli formirati bez sudjelovanja Vas koji to na terenu koristite, a niti susjeda.

 

Razumijem Vaše ogorčenje, ali ako ne mislite ići sudskim i upravnim putem, ne razumijem kako mislite obraniti svoje interese. Od samoga kukanja i optuživanja na ovom forumu sigurno neće biti koristi.

 

A uništavanje tuđe imovine je, ponavljam, kazneno djelo. Kukati možete koliko hoćete, ali ili ćete ih kazneno prijaviti ili nećete. Napisali ste da ste jednom zvali policiju, jeste li provjerili što su poduzeli, jesu li napravili zapisnik, možete li ga dobiti.

 

Ako prijavite, možda ćete uspjeti a možda nećete. Ne ovisi samo o zakonu, nego i volji nadležnih da zakon provode. Ako ne prijavite, sigurno nećete uspjeti.

 

To ja zaista sve što Vam mogu napisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iduci tjedan idem odvjtniku zajedno s mojim susjedima iz Splita tako da mu potpisemo punomoc za pokretanje postupka gdje cemo mi tuziti Opcinu za upad i rusenje te matrijalnu stetu.Osim toga sjest cemo im nekakvim zapisom nisam bas shvatila kakvim no to ce biti dovoljno da nemogu dalje dok spor traje...Danas sam se cula s njima...Ipak nam treba da se organiziramo...Sto se tice bivseg vlasnika cula sam se i s njim i on ce napraviti sve da mi pomogne ,bas sve iako je sada kupio imanje u Mladenovcu...Dobila sam i ugovore nekih koji su odkupili lani od iste opcinice i to po 3 i 4 kune no oni su ipak vjecnici u opcinici...

Na kraju krajeva pa opcinica mi je napisala dopis da sam u posjedu i jesam na kraju krajeva...

Nisam ja kukavica samo mi je krivo sto moram svoje vrijeme i energiju trositi na ovakve sracke umjesto da se igram s mojim curama...

Istina sokirana sam novonastalom situacijom no poznavajuci nase sudstvo nebude to tak brzo islo,samo opet velim nije u redu pomljeti ljudske zivote i starinu u tri dana bagerom.

 

Jos cete vi citati da sam ja odkupila to po 4 kn samo da sutim i ne organiziram susjede koji su u Srbiji i da ne zovem Pupovca i ostale koji se znaju boriti...Podpredsjednik vlade je iz ovoga sela...No to je sad politika a ja ne zelim politiku na moje imanje!!!!!

 

Zelim da mojih 8 malih retriverica trci po masliniku s mojim curama dok guske grakcu do besvjesti a perje frca na sve strane od uzplahirene avijacije...To ja zelim i nista drugo...To je moja politika...To je bio moj san dok sam jos na Jarunu danima kruzila oko moje zgrade u nadi da cu se negdje sparkati a mjesta nigdje...sve zauzeli roleri koji se parkaju pred zgrade uz jezero a oda glume uz jezero sportase plijeneci paznju novom opremom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na to da opisujete kako se formiraju katastarske čestice, predlažem da pogledate ovu brošuru.

 

 

http://www.uredjenazemlja.hr/UserFiles/File/Brosura_FINAL.pdf

 

 

Iz teksta:

 

S obzirom na to da se katastarska izmjera provodi za neko područje, svi zainteresirani na tom podruËju moraju biti obavijeπteni o njezinom provođenju. Zakonom je propisano da Odluku o katastarskoj izmjeri donosi ravnatelj Dræavne geodetske uprave i da ta Odluka mora biti objavljena u Narodnim novinama. Osim spomenutog, informacija o provedbi katastarske izmjere objavljuje se i u lokalnim glasilima (novine, radio). U svim jedinicama mjesne samouprave na podruËju na kojem se provodi izmjera odræavaju se javni skupovi građana na kojima se zainteresiranim osobama objaπnjava postupak izmjere te daju upute za obiljeæavanje granica zemljiπta vidljivim trajnim (međnim) oznakama. Na glavnim cestovnim ulazima u područje koje je pod izmjerom postavljaju se ploËe kojima se označava radilište....

 

Ako to ide tako da se "pojavi" neka čestica koja na terenu ide preko postojeće međe, onda tu nešto gadno ne valja.

 

Trebate provjeriti u katastru kako se pojavila čestica koja zadire u sporno dvorište. Mislim da bi mogli imati uvjete da tražite obnovu postupka, slično kao kod lokacijske dozvole, i na taj način sve blokirate dok ne riješite pitanje vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Od kada nisam pisala bila je cijela bura zbivanja pa je i policija imala posla.Moji susjedi su tuzili Opcinu i vratili ogradu na mjesto gdje je bila no iako sud sad traje Opcina Polaca porusila je jedne veceti u suton novopostavljenu ogradu...A lijepo je receno da dok sud traje nesmiju nista dirati.

U mom slucaju nemogu niti tuziti jer nemam pravni slijed za sporno zemljiste jer vanknjizno vlasnistvo nije uneseno u ugovor.Punomoc koju imam od bivseg vlasnika stara je 5godina tako da neki tvrde da s njom mogu saciniti aneks ugovora.Mogu li neznam jer prasce jos ne prodah pa nemam love za institucije.Zadnje sam u katastru izvadila neki papir i platila ga oko 50-60 kuna gdje pise da je sve oko mene pasnjak pa i to gdje je Opcina izhodila lokacijske...nista ne razumijem...kako gradnja na pasnjaku...Ma menam snage za sve ovo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste pokrenuli obnovu postupka za lokacijske dozvole, onda su Vam dokumenti iz katastra dokaz u novom postupku da dozvole i nije moguće izdati.

 

Za zemljište za koje niste sklopili ugovor možete sklopiti aneks ugovora ili novi ugovor, glavno da imate dokument o pravnom slijedu.

 

A što se tiče snage za vođenje postupka - otimači i računaju na to da će se žrtve umoriti i odustati, u tome je njihova snaga. Otimači se sigurno neće umoriti. Morate se odlučiti: ili ćete biti uporni, ili odustanite odmah. Ako krenete pa odustanete, izgubit ćete vremena, živaca i novaca ni za što, i još omogućiti otimačima da se vesele.

 

S obzirom na količinu nepravilnosti koje proizlaze iz Vaših opisa, i to potpuno neovisno o šteti koju osobno trpite, tu su već odavno trebale intervenirati i inspekcije, i nadzori ministarstava, i državno odvjetništvo... Ali ne nadajte se tome, nitko od njih si neće sam tovariti posao ako baš ne mora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam u tom uredu koji je izdao lokacijske dozvole i rekli su mi da nemogu nista pokrenuti jer me nigdje nema, kao ni bivseg vlasnika, ni u katastru ni u sudu pa nisam evidentirana stranka. Rekli su mi da tuzim Opcinu jer da oni dvije godine s tom lokacijskom moraju nesto cekati...Onda sam otisla kod odvjetnika koji mi je rekao da sklopim novi ili aneks ugovora pa da dodem.Ne mogu naci bivseg vlasnika jer je navodno otisao iz Mladenovca u Srbiji.Navodno u trece zemlje i to u Australiju.Ja imam njegovu punomoc ali je stara 5 godina...Javni biljeznik mi je rekao da mi vrijedi do opoziva ili smrti...No sad neznam dali ja mogu sebi napraviti aneks ugovora ili kupoprodajni ugovor...Izmjeru sam napravila i vrisnula 3000kn i sad sam tapija s lovom dok nesto ne prodam.A svi traze lovu...Sutra dolaze moji susjedi iz Splita kojima sam takoder napravila izmjeru i ustanovilo se da vrt koji su im srusili i odvezli im zemlju nije vanknjizno nego cisto knjizno vlasnistvo.Sutra su kod nacelnika na prijemu pa cemo vidjeti sto ce im reci iza toga zovemo opet policiju...

A umorna sam jer mi djeca idu u skolu,imanje trazi roba,novca niotkud ali nedam se...Retriverici idu 10.12.na sajam pa mozda me moje male ljubilice spase...A prasci se nedaju...Sve su veci i veci pa ih nemres prodat jer ljudi nemaju love...Nist bumo ih u kobase pretvorili...Ma bar nema gladi i zime...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam u tom uredu koji je izdao lokacijske dozvole i rekli su mi da nemogu nista pokrenuti jer me nigdje nema, kao ni bivseg vlasnika, ni u katastru ni u sudu pa nisam evidentirana stranka. Rekli su mi da tuzim Opcinu jer da oni dvije godine s tom lokacijskom moraju nesto cekati...Onda sam otisla kod odvjetnika koji mi je rekao da sklopim novi ili aneks ugovora pa da dodem.Ne mogu naci bivseg vlasnika jer je navodno otisao iz Mladenovca u Srbiji.Navodno u trece zemlje i to u Australiju.Ja imam njegovu punomoc ali je stara 5 godina...Javni biljeznik mi je rekao da mi vrijedi do opoziva ili smrti...No sad neznam dali ja mogu sebi napraviti aneks ugovora ili kupoprodajni ugovor...Izmjeru sam napravila i vrisnula 3000kn i sad sam tapija s lovom dok nesto ne prodam.A svi traze lovu...Sutra dolaze moji susjedi iz Splita kojima sam takoder napravila izmjeru i ustanovilo se da vrt koji su im srusili i odvezli im zemlju nije vanknjizno nego cisto knjizno vlasnistvo.Sutra su kod nacelnika na prijemu pa cemo vidjeti sto ce im reci iza toga zovemo opet policiju...

A umorna sam jer mi djeca idu u skolu,imanje trazi roba,novca niotkud ali nedam se...Retriverici idu 10.12.na sajam pa mozda me moje male ljubilice spase...A prasci se nedaju...Sve su veci i veci pa ih nemres prodat jer ljudi nemaju love...Nist bumo ih u kobase pretvorili...Ma bar nema gladi i zime...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio iz ranijih postova, vi ste stranka u postupku za izdavanje lokacijske dozvole kao neposredni susjed čestice za koju se dozvola izdaje. Mislim da činjenicu da ste neposredni susjed možete dokazivati i temeljem vanknjižnog vlasništva, dakle ugovora koji imate.

 

Ako ste tražili da se ponovi postupak izdavanja lokacijske dozvole pa su vas odbili, mislim da se možete žaliti na to rješenje i tako prisiliti Ministarstvo kao drugostupanjsko tijelo da se uključi. U svakom slučaju, odbiti vas moraju napismeno i s obrazloženjem, pa onda vidite sadržaj i uputu o pravnom lijeku. Apsolutno inzistirajte na pismenim odgovorima, usmeni dogovori kod administracije ne vrijede ništa.

 

Zbog izdavanja lokacijskih dozvola bez katastarske parcelacije mogli biste se požaliti Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. To bi bila pritužba građana, dakle ne formalni postupak, nakon koje bi oni mogli - ako bi htjeli, ali bi trebali - poduzeti određene mjere.

 

U svakom slučaju bi bilo dobro vidjeti kompletne lokacijske dozvole jer mi je nevjerojatno da se mogu izdati ako katastarske čestice nisu definirane. Ako je tako, onda to sluti na tešku muljažu.

 

Posjedovni spor ste mogli pokrenuti bez obzira na sve, ali u danom roku koji je vjerojatno već prošao.

 

Policija može intervenirati i nešto pokrenuti kod nasilnog ponašanja, oštećivanja tuđe stvari itd., ali vam dugoročnije ne može pomoći.

 

Što se tiče punomoći, treba vidjeti kako je formulirana i što točno znači.

 

Što znači da ste susjedima napravili izmjeru?

 

Ali pitam se ipak jedno: ako sam dobro shvatio, općina Vam nudi da otkupite sporni dio dvorišta, ali cijena Vam ne odgovara. Svi postupci koje bi trebali pokrenuti i za koje je vrlo vjerojatno da će trajati godinama stajat će vas vremena i živaca, a i novaca ako to ne vodite sami. Da li je to dvorište doista preskupo ako uzmete sve u obzir, posebno pod uvjetom da kupite katastarski i gruntovno čistu parcelu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki put se iznova ko pura dreku cudim kako ljudi mogu biti pokvareni...upravo mi javlja brat od bivseg vlasnika da mu brat dosao u "decembru"...A bio je u Australiji...Sad bih trebala dati nesto novca da ima za put...Iz Srbije ne iz Australije...Mozda mu je brat Supermen pa leta covek...

Koliko mi vrijedi ta famozna punomoc koju mi je bivsi vlasnik potpisao prije pet godina u Mladenovcu na sudu?U punomoci pise da ga mogu zastupati na sudu i izvan njega,sklapati ugovore,primati novac,izdavati potvrde itd..

Danas sam zvala u katastar zbog jedne njive za koju isto nista nije sredeno jer glasi jos na vlasnika prije ovoga a taj je tko zna gdje i dali je ziv...Rekli su mi da mi punomoc vrijedi,da pokusam saznati s kim granicim i da ponesem osobnu i da ce me uknjiziti a za sud da pripremim dva svjedoka koji ce svjedociti da je bivsi vlasnik to kupio od onog prije njega...Ako cestica ne postoji moram platiti 700kn za izmjeru na licu mjesta.Radi se o poljoprivrednom zemljistu koje spada pod drugu opcinu koja sad sreduje katastar...Ja stvarno vise nista ne razumijem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam platila geodeta da izmjeri moje imanje onda su ujedno izmjerili i susjedu iz Splita.Kad je Opcina bagerom srondala zidove vise se nije znalo nista tako da su sad geodeti ponovo morali utvrditi granice knjizenih parcela pa onda tek vanknjizne...Tako su kod mojih susjeda ustanovili da taj dio di im je bio vrt nije vanknjizno vlasnistvo nego dio njihove parcele od 900m2 koliko im stoji i u sudu.Naravno da je i zemlja iz vrta postrugana i odvezena. Nije li to krada?

Bila sam kod pravnika tog ureda za provedbu dokumenata prostornog uredenja i gradnje koji je izdao lokacijsku dozvolu te mi je isti rekao da ja mogu podnijeti prigovor ali da ce ga oni odbaciti jer me nema u katastru ni u sudu a da su oni izdali lokacijsku na temelju toga sto je Opcina dokazala vlasnistvo.Takoder mi je rekao da tocno zna o cemu se radi i da ih tuzim jer da su me bili duzni obavijestiti cak i o legalnim radovima a ne divljati bagerom.Osim toga rekao mi je da je prigovor gudljenje vremena jer da kad ih tuzimo i stavimo neku plombu da ce sam sud zaustaviti sve do rjesenja.

Moji drugi susjedi su tuzili, vratili ogradu stavili neki zapis i evo ti bagera u suton i ode ograda...Njihovo vanknjizno vlasnistvo o kojem imaju dokaz da je njihovo od bivse Opcine Benkovac vec je prodano tipu iz Ogulina i isti se vec uknjizio...Sad nama nije jasno zasto ogradu trga Opcina ako je prodano Ogulincu...Puno toga nije jasno...

 

Ja sam zatrazila lokacijske na uvid i dobila ih...Cestice su definirane no u izvodu iz posjedovnog lista vode se kao pasnjak.Tako pise i u lokacijskim dozvolama.

 

Opcina mi ne daje cijelo dvoriste na otkup i od mene traze nerealnu cijenu kao nikome ovdje.Meni nude po 60-70kn neznaju ni sami jos a drugima cije sam ugovore sam citala po 4-5kn m2 su vec prodali i to lokacije uz glavnu cestu sto ja hvala Bogu nisam.Sve je to nejasno i jako frustrirajuce...

A ja sam mastala o zivotu na selu,miru i tisini...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno ste u pravu kad kazete da nisam donijela dobru odluku no ipak tada su bila takva vremena da ti ljudi koji su pobjegli odavde nisu mogli doci tu jer su u Srbiji imali samo izbjeglicke kartone.Ja sam novac nosila u Srbiju i tamo ovjeravala ugovor.Tamo je i sacinjen na temelju onoga sto su oni spasili od dokumentacije.Opcina sve to zna i koristi guzvu.Moji susjedi koji zive u Njemackoj kupili su prije rata teren od Opcine Benkovac.Sad im nova opcina to ne prizna jer nemaju dokaz(sve izgorilo u zapocetoj kuci cije prizemlje su vec koristili).Pa kad sam ulovila vezu da side u podrum u arhivu i izvadi im kopije na kojim pise da su platili i sto su platili nacelnik im je rekao da gore nema JMBG pa s tim u vezi odkud on zna da su to bas oni platili i sto ako za par godina dode netko s istim imenom i prezimenom...Kad je covjek zaurlao da ce ga tuziti isti nacelnik mu je odgovorio neces mene nego opcinu i evo peta godina spor nije mrdnuo a ljudi nemogu zavrsavati zapocetu kucu koja je sad na opcinskoj zemlji i nicija.Da nisu tuzili vrla opcina bi to prodala ponovo samo zato sto ljudi nisu stigli proknjiziti uplatnice kroz katastar a zemlju su uzivali jos pradjedi.I tako slicaj po slucaj...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste uknjiženi na svojih 17xx kvadrata, kao što ste ranije napisali, i ako je ta čestica susjedna spornoj čestici na koju se odnosi lokacijska dozvola, onda ste kao neposredni susjed stranka u postupku izdavanja lokacijske dozvole. Oni Vas odgovaraju od toga da na tome inzistirate jer se time odgađa izdavanje lokacijske dozvole, ne može se izdati građevinska itd. što u praksi puno izravnije otežava prodaju takve čestice i gradnju na njoj nego plomba koju bi stavio sud u z.k. Zato se isplati to tjerati.

 

Prvo ste napisali da nema katastarskih podataka za česticu za koju je izdana lokacijska dozvola, a sada pišete da ti podaci postoje. To što piše da se radi o pašnjaku nije bitno ako je to područje na odgovarajući način urbanizirano.

 

Ponovo vas pitam kad je rađena katastarska izmjera za nove čestice, jer ste i u tome trebali učestvovati kao stranka pa možda postoje određene mogućnosti da se traži ponavljanje i toga postupka.

 

A rušenje ograde, krađa zemlje itd. su nedvojbeno kaznena djela. Ako se nakon policijskih izvida ništa ne događa, podnesite pismenu prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

 

Osobni podaci u zemljišnim knjigama i u (starijim) ugovorima ne sadrže JMBG niti je on obavezan, u starijim zapisima u z.k. nema ni imena oca, i ne mogu se takvi dokumenti odbijati zbog toga. Dakle, radi se o običnoj samovolji ako se to radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas su bili moji susjedi kod nacelnika...

Prvo im je odmah tekao da ON nije nikoga poslao da krade zemlju i rusi ograde legalnih posjeda.Kad su oni rekli da je to pocinjeno i vidljivo brzo ih je pokusao poklopiti da od kud oni znaju da je to pocinila opcina.Kad su rekli daimaju svjedoke koji su bili prisutni poludio je i poceo me ped njima ogovarati kao ekscesnu osobu koja nigdje ne radi pa samo stvara spacke.No na kraju im je rekao da mu se obrate pismeno sa odstetnim zahtjevim pa ce on vidjeti sto ce napraviti.Koma mu je sad jer taj bagerist je njegov vjencani kum i svi znaju da krade zemlju no ja sam jedina voljna to i posvjedociti...

Sutra dolaze susjedi iz Zagreba...Njima je srusena ograda zbog cega bijase i policija neki dan iako su stavili sudski zapis i tuzili opcinu...

Sto da napisem u tom uredu Benkoovcu koji im radi te lokacijske???Mora li to biti nesto strucno ili je dovoljno samo u kratko ocitovati se...

Mogu li ja sama sebi saciniti aneks ugovora ako imam tu famoznu punomoc.Nemam vise novca za jos jedan pravni savjet a ko za vraga toplo je i ljudi ne kupuju svinje jer je pretoplo za kolinje.Tako moje gice uzivaju i dalje...

Nisam u katastru pitala kad su nacinjene te cestice znam da su nakon bagera danima mjerili geodeti no stvarno nisam to pitala...

Vidim samo da je cestica jadna kad se ruse ograde i od ljudi koji su knjizni vlasnici...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako me pamćenje služi, jer ne mogu čitati sav ovaj roman koji smo napisali ponovno, bili ste napisali već odavno da ćete tražiti ponavljanje postupka izdavanja lokacijske dozvole.

 

Možete sami napisati zahtjev.

 

Trebate navesti svoje podatke, broj lokacijske dozvole na koju se zahtjev odnosi, kao razlog navesti da vam nije omogućeno da sudjelujete u postupku izdavanja, a na što imate pravo kao neposredni susjed (dokazati izvatkom iz z.k.) i kao vanknjižni vlasnik same čestice (ovo možete dokazati ugovorom, a ako ne možete, onda samo navedite - to što ste neposredni susjed je dovoljno).

 

Jako je važno da saznate kad je vršena izmjera, jer je postupak izmjere također postupak u kojem sve zainteresirane stranke imaju pravo sudjelovati (negdje gore sam vam citirao odredbe), pa i za to možete tražiti obnovu postupka. To bi im tek pokvarilo planove, rasturili biste im kompletnu osnovu na temelju koje postupaju. Zatražite uvid u elaborat o izmjeri tih čestica u katastru, pogledajte datum, vidite tko je sve prisustvovao, svi prisutni su trebali potpisati.

 

A prijavu odvjetništvu, ako policija ne postupa, isto možete sami sastaviti, to ne treba biti formalno, samo opišite što znate na razumljiv način - dakle što, kada, kako i tko. Ako niste sigurni u tko, nemojte pisati da vas kasnije ne bi teretili za lažno prijavljivanje, neka to otkriju sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo bila ja danas opet u Opcinici...Sad smo dosli do toga da priznaju da su im lokacijske vec osporene jer nemaju niti jednu suglasnost mojih susjeda.S obzirom da su ih dvije obitelji vec tuzile STVAR SE ZAKUHALA...Ja sam obim obiteljima svjedok da im je opcinski izvodac pocinio upad u posjed i nacinio veliku materijalnu stetu.Zato sam danas pozvana da se dogovorimo kao ljudi koji su iste nacionalnosti jer tko su mi ti RISCANI da se s njima ortacim i da im svjedocim...Drago mi je ako ovo cita puno ljudi da se vidi kako se prodaje podrucje posebne drzavne skrbi.Ponudena mi je niza cijena onako ovlas kao meni samo...Za uzvrat sam trebala potpisati ODMAH da je u mojoj nazocnosti izvrsena izmjera cetiri cestice te da mi je na sva pitanja i nejasnoce odgovorio inzinjer geodezije te smo taj isti i ja utvrdili sve vidljive i nevidljive mede te postigli dogovor o posjedu,medama i nacinu koristenja predmetnih nekretnina.

Druga izjava koju sam trebala potpisati ODMAH govori da sam suglasnasa provedbom parcelacijskog elaborata za diobu katastarskih cestica a za potrebe provedbe promjena u katastru zemljista itd.itd.itd.Jako je bitno i to da su obe izjave koje sam trebala potpisati sacinjene 02.rujna 2008.

Pogodite jesam li ista potpisala ODMAH!!!!!!

Nisam prodala moje gice ali jesam zlatne retriverice i eto imam ponesto love za odvjetnika.

Jedan dio moga dvorista trebao bi biti put da bi Svicarac koji kupuje 7ooom2 imao prilaz do svoga brdasca...

Svasta je isplivalo...

Vise mi ne trebaju pravni savjeti jer ovdje nema ni P od prava...

Sad idu gice na bubanj jer je kolinje pocelo sa snizenjem temperature pa se ne bojimo zime.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel baš pravi Švicarac ili "naš čoek"?

 

Ako je pravi, taj će završiti na psihijatriji kad vidi kako se ovdje provode zakoni, s cestom ili bez.

 

Pravni savjeti Vas više ne zanimaju, ali kad dođu zastare za sve što možete poduzeti onda oni više nikakvog razloga da Vam idu niz dlaku neće imati. Onda će Vas ponovno zanimati ali će biti kasno.

 

Moj prijedlog:

 

Saznati broj parcelacijskog elaborata, broj upravnog postupka itd. i tražiti ponavljanje postupka jer Vam nije omogućeno sudjelovanje, i to što hitnije da ne prođe rok. Danas Vam je službeno ponuđen uvid, to je zapisano, i teče Vam rok za zastaru. Kad se taj prijedlog bude pacao, onda ponovno na pregovore.

 

Isto i za lokacijske dozvole, da budete stranka u sporu.

 

Ti zahtjevi ne koštaju ništa, možete ih sastaviti i sami, i uvijek ih možete povući.

 

Inače, ovo što su Vam nudili, traženje da potpišete antidatirane izjave itd. - sve sasvim dovoljno za kaznenu prijavu kad bi bilo svjedoka ili dokaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali su mi obe te potvrde da razmislim o njima...Na njima je i datum...Dali su mi i rok 8 dana.

Posebno ih se doimila punomoc iz Srbije po kojoj mogu zastupati bivseg vlasnika jer su do sada tvrdili da sam ja tu prekratko pa da nemam nikakva prava koja je imao bivsi vlasnik.Sad ja njega zastupam...

Molim Vas savjetujte me tocno kamo da idem jer meni to nista ne sjeda...Bila sam u tom uredu koji im je izdao te lokacijske i oni su me odpilili i rekli mi da ih tuzim a da su to lokacijske koje cekaju nesto dvije godine i da nitko ne garantira da ce one biti vazece tim vise sto ih vec neki moji susjedi tuze i sve to osporavaju te su stavili plombu na sudu...

Dalje odvjetnik mi je rekao da ih ne mogu tuziti bez aneksa ugovora na koji jos cekam...

Javni biljeznik mi je rekao da ih mogu tuziti samim tim sto su mi srusili komad betonskog zida dok me nije bilo doma i sto su zapoceli sav taj cirkus a da nas nisu obavijestili.Zato me sad tjeraju da potpisem te izjave tako da bi pokopali moje susjede koji ne zive tu jer ono kao oni su obavijestili one koji su tu.Sad sam ja na zalost glavni svjedok i pred sudom i pred policijom kad rade uvidaje o tome tko je rusio i tko je pokrao zemlju iz vrtova i tko je rusio novopostavljene ograde...

A samo sam htjela mir i puno djecice i puno zivotinjica...

Eto kud sad da idem i sto da radim??????

Ako Vam nije tlaka napisite mi od prilike sto da napisem i kome...Napisat cu...Meil znate...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto se tice Svicarca neznam koje je sorte no bit ce da je Hrvat iz Bosne jer isti takovi ovdje na racun svih nas grade kuce iz poticaja za naseljavanje podrucja posebne drzavne skrbi a zive u Njemackoj na duldung ili neke druge fore.Nekoliko kucerina oko mene je tako izgradeno no u njima beru lovu prek ljeta dovodeci Njemce na ljetovanje naravno da nema ni poreza ni PDV-a ni turisticke takse a zimi ih pljackaju lokalni lesinari pa onda placa osiguranje.Jedina ja tu zivim...Mora da sam fakat trknuta...

Ovaj Svicarac navodno ce da gradi staracki dom...Mi po cijelo ljeto nemamo vode za piti a taj ce ko fol graditi staracki dom.Sigurno drzava daje dobru podporu za to a poslije lako dovedes ruskinje da uveseljavaju...

Stvarno sam umorna...Razmisljam da sve to lijepo prodam i ja nekom "Svicarcu"...Lupa me depra idem spavati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za punomoć i mogućnosti na temelju nje Vam ne znam odgovoriti, ali bi odvjetnik to svakako trebao znati. To jako ovisi i o tome što točno u punomoći piše.

 

Ako na temelju te punomoći i ne možete sami sa sobom sklopiti aneks ugovora o spornom dvorištu kao vanknjižnom vlasništvu, ipak vjerojatno možete pokretati sve postupke u ime toga bivšeg vlasnika kao i u svoje vlastito ime - dakle tražiti ponavljanje postupka za lokacijske dozvole, parcelaciju, tužbe za smetanje posjeda itd.

 

Preporučujem Vam da za svaki slučaj napravite ovjerenu kopiju punomoći kod javnog bilježnika i dobro spremite original da ne bi slučajno ili "slučajno" nestao, jer je to izuzetno važan dokument.

 

Za rušenje zida itd. možete podnijeti tužbe za smetanje posjeda i naknadu štete, za to ne trebate dokazivati vlasništvo, a vjerojatno bi bilo dobro da podignete te tužbe u svoje ime i kao opunomoćenik bivšeg vlasnika. Ali to ste već odavno napisali da ćete napraviti i ako niste, lako moguće da Vam je istekao rok.

 

Zahtjev za obnavljanje postupka izdavanja lokacijskih dozvola podnesite uredu koji ih je izdao i to kao neposredni susjed, i kao opunomoćenik vanknjižnog vlasnika. Taj ured se vjerojatno zove Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša općine ..., ili tako nekako. Ako imate kopiju dozvole, piše Vam na njemu. Time pokrećete upravni postupak koji nema veze sa sudom, i dok Vas pravomoćno ne odbiju ili uključe u ponovljeni postupak, ne mogu ništa raditi bez Vas. Točnije, mogu kao i do sada, ali s realnom opasnošću da ćete im na kraju srušiti te dozvole.

 

Rok mislim da je 30 dana od kada ste saznali za dozvolu, a to u principu znači od dana kada ste službeno saznali za dozvolu.

 

Isto vrijedi i za katastarsku izmjeru. Zahtjev podnosite Područnom uredu za katastar, onome koji je izmjeru i preveo, na isti način, s istim razlogom da Vam kao knjižnom i vanknjižnom vlasniku čestica koje su bile pod izmjerom i njima neposredno susjednih čestica nije bilo omogućeno da u postupku sudjelujete i izmjeri prisustvujete.

 

Ne trebate pisati kako ste time oštećeni, jer ćete to iznijeti kad se postupak obnovi.

 

To su 3 zasebna postupka.

 

To što su drugi pokrenuli te postupke ne znači da će se riješiti i Vaše pitanje ako oni uspiju. Morate biti stranka uključeni u sve postupke koji Vas se tiču da se ne može raditi bez Vas.

 

Ti postupci ne rješavaju pitanje Vašeg vlasništva sporne čestice, nego onemogućuju da lokalni šerifi rade što hoće, stavljaju Vas pred gotov čin i otimaju Vam vlasništvo.

 

Za pretpostaviti je da kad to pokrenete poraste i njihova "motivacija" da se s Vama dogovore jer sprečavate realizaciju njihovih planova.

 

Što se tiče vlasništva u smislu upisa u z.k. itd., to morate posebno paralelno rješavati.

 

Još bih htio reći da Vam svaka čast na upornosti i hrabrosti.

 

A ti bahati jadnici koji tako postupaju nikad neće shvatiti da takvim nepoštivanjem zakona ove države i tuđih prava više uništavaju same temelje hrvatske države nego li će ikad ijedan rišćanin s kojim ne žele imati posla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prodala ja moje retriverice...Uzela nesto kuncica pa k odvjetniku...

I sad sam super...Dugo nisam bila ovako lagana i mirna...

Savjetovao mi je da se smirim jer da nemam razloga za brigu.

Vec je sve institucije izvijestio o nezakonitim radnjama od strane Opcinice i plombirao cestice,obustavio sve sto se dalo...Savjetuje mi da se smirim dok me ne taknu u sto sumlja da uopce budu nakon svih ovih protuzakonitih radnji koje su isplivale.

Punomoc mi vrijedi tako da im mogu zagorcati situaciju i za vise od mog dvorista jer je bivsi vlasnik uzivao puno vece povrsine od samog dvorista...

Dalje napisao im je dopis u kojem im jasno daje do znanja da suglasnosti s datumom od prije zaceca amebe nazalost ne mogu potpisati iz razloga sto izmedu nas vec postoji spor koji ce se zasigurno rjesavati pred za to nadleznim sudom.

Dopis koji su mi sami pislali a u kojem priznaju da sam u posjedu i da me pozivaju na mirno rijesenje spora je dokaz da sam stranka u sporu a ako to nije dosta tu je punomoc...

Savjetuje mi da sutim jer da u biti oni meni nisu napravili isto sto i mojim susjedima pa sad vjeruje da se nece ni usuditi vise cackati jer sad imaju nekoliko tuzbi cak i za tesku kradu.A prodavati ne mogu nista ni parcelirati ni graditi.Cak i ono sto su prodali sad se osporava jer moji susjedi imaju rjesenja od prije rata o pocetku legalizacije svojih posjeda.A da su nas obavijestili o namjerama sto su morali mi bismo bili u mogucnosti dokazati svoj status.Ovako sve je protuzakonito i sada zakoceno.Ja sam svima svjedok jer sam prisustvovala provedbi tih kaznenih djela.

Pogrijesila sam samo sto ih nisam tuzila unutar dva mjeseca za rusenje zida i upad u posjed.Sad je kasno...

S druge strane smatra da je dobro da meni vrijeme tece dok se oni ritaju s mojim susjedima.

Dok dode do suda, ako dode, ja cu imati jos vise dokaza,svjedoka i aneks ugovora o kupnji novoizmjerenog dijela dvorista...

I to je to...A u petom mjesecu su izbori...Pa onda poslije izbora tko zna...

A prodala ja i jednoga prasca...

Nigdar ni bilo da ni nekak bilo,pa nigdar nebu...

Jos mi je i Pikusa ostala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija