Jump to content

Dovedebeni nalog


anonimno

Preporučene objave

Zanima me u kojem se slucaju izdaje dovedebeni nalog? Ja sam nedavno skrivio malu prometnu nezgodu, a posiljke koje su potom stigle nisam podigao. Pri tome nikada nisam susreo postara/policajca i rekao mu da ne zelim primiti posiljku vec me jednostavno nije bilo doma. Zanima me hoce li se izdati dovedebeni nalog? Ja nisam primio od suda nikakvu obavijest niti sam nakon nezgode potpisao nekakv prekrsajni nalog. Teoretski ja ne moram znati da se protiv mene vodi prekrsajni postupak...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je poštar ostavio obavijest u stanu, dužni ste preuzeti pošiljku na neki način jer ona čeka na pošti par dana. Kad se to dvaput desi, ja izdajem dovedbeni nalog, što nije nimalo ugodno po okrivljenika. Kad znate da ste skrivili prometnu, u njoj ste bili, znate i da se protiv vas može voditi prekršajni postupak. Uredni odaziv na sud i priznanje pridonose manjoj kazni ili čak ublažavanju, a izbjegavanje dolaska nanosi i troškove, prosječno oko 200 kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dovedbeni nalog zanci da te negdje u cik zore pokupi policija iz stana/radnog mjesta/lokalne birtije odveze u stanicu i tamo drzi do neposredno pred rociste, a onda te jos prevezu do prek. suda i tamo uvedu u kancelariju tog suca koji toliko zudi za tvojim drustvom. na kraju ti sve to i naplate.

ali ne mora odmah biti dovedbeni nalog, mogu prvo traziti od policije da ti uruci poziv. u tom slucaju te ovi potraze malo temeljitije nego sto to cini postar, a kad te nadju samo ti uruce poziv.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija