Jump to content

Carinska zastara


saradora

Preporučene objave

Molim malu pomoć.

 

Policija mi je oduzela vozilo i proglasila "kupca u dobroj namjeri".

 

Auto je uvezen 2003 u 12 mjesecu u Hrvatsku na krivotorene papire. Auto je bio u MUP-u na pregledu i ustanovljeno je da nije prekucavano. Samo je papiranto ukradeno u Italiji.

(prijevara osiguranja) Ja sam vozilo kupila 2007.

 

Carina je pokrenula postupak u 9 mjesecu 2008. godine

jel postoji kakva zastara. Što mi je činiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

I sam imam takvih problema, naime radi se o dva vozila koja su mi oduzeta u 08/2005 i do danas ni rijeci o povratu istih, a sto je najgore vozila su uzeta na carinsku povlasticu, tako da me carina osim za carinski prekrsaj tereti i za carinski dug koji je navodno nastao prilikom uvoza.

Zna li itko kako se iscupati iz svega ovoga???? POMOĆ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Dakle, kod mene je nastupio problem sa starim kamp kućicama. Nakon smrti oca naslijedili smo obiteljski kamp na kojem se zateklo i nekoliko kamp kućica koje niti su ocarinjene niti im se više zna vlasnik. Stari gosti su to jednostavno ostavili u kampu i više nisu došli po njih (navodno je jedan poslao obavijest da kućicu prepušta u vlasništvo ocu). Starost tih kućica je minimalno 20-25 godina. Ostavljene su, po tvrdnji starijih gosti u kampu, prije 5-6 godina. Kako ja nisam znala njihovo porijetlo niti pravog vlasnika, nisam ih niti prijavljivala u ostavinsku masu. I sad, formalno imam kamp, a ne znam koji je status tih kućica. Prije nekoliko mjeseci je, po tvrdnji susjeda - jer ja nisam bila prisutna, došao carinski nadzor, poslikao je kućice i više se od tada nisu javili.

Ima li tko kakav savjet? Jesam li ja u prekršaju iako sam to stanje, bez prethodnog saznanja, naslijedila? Jesam li u carinskom prekršaju? Ili je, zbog starosti kućica, a i samog događaja ostavljanja istih, nastupila zastara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija