Jump to content

ugovor sa 3 strane


mtm

Preporučene objave

Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovu temu, ali ako nešto zna o tome bila bi zahvalna.

 

Dakle, zanima me pravno stanje ugovora (tj. papira) na kojem se 3 strane obavezuju za nešto, ali koji je potpisan sa 2 strane, ali ne i sa treće. Da li jedna od ove dvije strane mogu teretiti za nešto navedeno ukoliko ugovor nije ispunjen? Kakvo je pravno stanje tog papira? Da li je nužan treći potpisnik koji je naveden? O kojem dijelu prava se tu uopće radi?

 

Unaprijed hvala za svaki odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne razumijem baš najbolje vaše pitanje, ali ovako, područje je građansko pravao, obvezni dio, ugovorni odnosi. Nema zapreke da neki ugovor bude trostran, znači da imate tri potpisnika međutim, ovisi kakvu materiju reglirate ugovorom, formalne odredbe nisu iste za sve vrste ugovora.

Niste naveli o kakvom se ugovoru radi, ali kako bi mogli tražiti od trećeg nešto na što se on nije obvezao. I čemu navođenje trećeg potpisnika ako on nije potpisan. Da njegov potpis nije potrebn vjerovatno ne bi bio ni naveden kao potpisnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazalost ne znam da li bi se to moglo i zvati ugovorom jer nema takvu formu, već je u formi papira na kojem se stranke obavezuju na nešto, te se navodi da se na ostale stvari odnosi dio koji se nalazi na drugom mjestu. Mene zanima čisto sa pravne strane, da li jedna od ove dvije strane koje jesu potpisane imaju pravo jedna drugu za nešto teretiti, ako ispunjenje tog papira ovisi (ponajviše) o tome da li treća (nepotpisana) strana napravi svoj dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija