Jump to content

nepojavljivanje optuženika 2.put


anonimno

Preporučene objave

Već se uredno svi, po treći put,koji smo pozvani na glavnu raspravu pojavljujemo na sudu,samo se osoba koja je jedna od osumljičenika nikako ne pojavljuje.Meni je to kao svjedoku popriličan stres,radim u firmi u kojoj nemam klizno radno vrijeme a i nije slučaj tako jednostavan da ikome govorim kako moram na sud kao svjedok,ali sam se uvijek uspjela uredno tamo pojaviti.Kad se prije neki dan optuženik N.N opet nije pojavio ja sam se digla i pitala suca da li me se može sad tu ispitati sve šta me se treba ispitati jer da jednostavno više nemogu podnjeti da se ja kao svjedok pojavim a osoba koju se kazneno goni nije niti jednom došla.Sudac je rekao da nemože i da će se za iduću rapravu(koja će biti pitaj Boga kad) optuženika privesti u zatvor i da će ga se od tamo privesti na sud.

Totalno sam luda i neznam do kad se to misli odgadjati al sad me brine još nešto.Kad tog neodgovornog optuženika privedu na sud(vjerovatno s lisicama itd) kakva je šansa da taj slučaj izadje u dnevnim novinama.Samo mi još to fali.

I nikako mi nije jasno njegovo ne pojavljivanje na sudu.Mislim kad tad će se morati pojaviti tj.sad će ga i privesti.Nije mi jasno šta on dobova s tim ne dolaženjem na sud? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

al sad me brine još nešto.Kad tog neodgovornog optuženika privedu na sud(vjerovatno s lisicama itd) kakva je šansa da taj slučaj izadje u dnevnim novinama.Samo mi još to fali.

 

pored pljacki kladionica, ubojstava, samoubojstava, pokolja na cestama i svega ostalog sto svakodnevno puni crne kronike tesko da ikoga zanima tamo neki okrivljenik koji se brani sa slobode i ne odaziva na pozive, a jos manje patnje svjedokinje koja je zbog toga cak morala dva puta izostati s posla... necete biti na naslovnici, ne bojte se...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nije mi jasno zašto se uopće njega čeka da ga se privede kad mislim da će iovako i onako šutiti kao zaliven i neće reći ni riječi.Tako da smo to sve već davno mogli završti bez njega kad njemu očiti nije u interesu da se brani.

I kako je moguće da se izvuče samo s time šta se nije pojavio?Mislim dokazi su očiti.Šta smo mi svi ostali kreteni šta uredno na svaki poziv dolazimo na sud????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema ni zastare baš tako brzo, nije to prekršajni postupak, zastarni rokovi su duži..

on se izvlači do jednom...ako je to njemu ok, a izgleda da jeste, bit će dovođenje, pa pritvor...

vi možete uvijek nazvati suca prije rasprave i pitati za njeno održavanje, pa ako opet bude odgoda zbog nemogućnosti njegova dovođenja, možete telefonski ispričati sudu i svoj nedolazak..

iako, ne vidim baš toliki problem da se svjedoci ne bi mogli i izvanraspravno ispitati, pa ako okr. ili njegov branitelj ako ga bude imao, bude inzistirao baš na vašem ispitivanju na raspravi, vi će te opet biti pozvani..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta vi očekujete logiku u pravosudju koje ima milijun neriješenih predmeta, gdje suci dosudjuju dvaput za redom uvjetne osude za isto kazneno djelo pa postupci za uzdržavanje djeteta traju do 16 godina ??? E moj gospodine, ne znate vi što vas još čeka. Pa kako bi odvjetnci preživjeli kada ne bi rastezali postupke i imali umjesto jedne - deset i više rasprava i odrali vam kožu s ledja ... /a za svoje usluge teško da ćete dobiti račun/.

Osim toga ljudi masovno traže pravdu pred Medjunarodnim sudom za ljudska prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija