Jump to content

Kosor o uštedama u Minist. obitelji, branitelja i međugen. solidarnosti


Mrljavac

Preporučene objave

ZAGREB, 25. studenog 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas da u proračunu Ministarstva za iduću godinu ostaju sve dosadašnje zakonske odredbe o pravima hrvatskih branitelja, o doplatku, rodiljnim naknadama i naknadama za novorođenčad, ali da se ne će moći ostvariti neki novi projekti planirani u sljedećoj godini.

 

To su, među ostalim, neki projekti vezani uz populacijsku politiku, ali i za centre za psihosocijalnu pomoć (PSP) hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

 

Glede tih centara, ako sve bude po planu, ostat će dio o kupnji automobila za sve centre jer oni više ne mogu funkcionirati, t.j. intervenirati svojim automobilima, rekla je Kosor novinarima u Ministarstvu nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja.

 

Kosor je rekla da će Ministarstvo štedjeti na onome na čemu je štedjelo i do sada - a to je prije svega reprezentacija, koja je i do sada u tom ministarstvu, kako je rekla, bila jedna od najmanjih.

 

"Sve ono što je temelj proračuna našeg Ministarstva svake godine, pa i sljedeće - znači prava branitelja, ostvarivanje Zakona o pravima hrvatskih branitelja - to ostaje, to se ne može dirati, te i prava obitelji. Dakle, sve ono što je i sam premijer Ivo Sanader najavio da se ne će dirati - znači mirovinska prava, zdravstvo i socijala, dodala je.

 

Podsjetila je da su na početku prošloga mandata uštedjeli gotovo 2,5 milijuna kuna i kupili autobus, specijalno opremljen kao igraonica i računalna radionica, koji sada putuje područjima posebne državne skrbi koja nemaju takvih igraonica i radionica. To je bila tada već naša ušteda i znamo da se to može, rekla je Kosor.

 

Kazala je da Vlada razmatra sve mogućnosti da proračun za iduću godinu bude štedljiv i da raste minimalno, da deficit bude nula i da se na taj način pripremimo na svladavanje krize koja po svim najavama stiže sljedeće godine u najvećem naletu.

 

Najavila je da će se u četvrtak, na temelju odluke premijera Sanadera, prvi put sastati Ekonomsko vijeće - tim ekonomskih stručnjaka iz cijele Hrvatske koji će biti savjetodavno tijelo premijera, odnosno Vlade i GSV-a. "Sasvim će sigurno i oni razmatrati sve ono što je do sada učinjeno i što planiramo učiniti", naglasila je Kosor.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš sam sretan što je to rekla.Nije rekla koliko miliona kuna će biti umanjeno idvajanje za stambeno zbrinjavanje invalida domovinskog rata,kada će ono biti gotovo,kada će se povećati sramotno male invlidnine.Neki drugovi iz NOB-a još dobijaju jako velike invalidnine slučajno znam jednoga koji dobija svaki mjesec 7400 kn.Kaže teta u kancelariji to je tako Hrvatska mora nastaviti isplaćivati zato što je preuzela obavezu,pa mora plaćati,ali kao tješi me neće on još dugo,a i propalo mu je 100000 eura u Gluminoj banci...moš mislit...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro si ti rekao- tih partizana ima kao fekalija ! svake godine njih sve više i više,a najsretniji u svemu tome je predsjednik države ... toliko taj voli te velikane NOB-e da je prosto nevjerovatno. bilo bi zanimljivo da netko dostavi brojkama koliko još ima tih partizana koji su na jaslama ove naše države za koju smo se mi borili,a za koga su se borili ti fosili to samo oni znaju kao i njihov obožavatelj... sa prijedlog uštede na sahrani hrvatskih branitelja- eh :kavica: predsjedniče pokazao si svoje dostojanstvo sa prijedlogom o uštedi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predsjednik kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga želi štediti na mrtvim braniteljima, ali nije ni pomislio smanjiti lovu za svoj ured i reprezentaciju i plačanje savjetnika koji su 91 tražili i dobili embargo na uvoz oružja za rh-u, i to mi je vrhovni zapovjedni koji nas sutra treba povesti u rat?? :klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Darkoh je rekao:

 

predsjednik kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga želi štediti na mrtvim braniteljima, ali nije ni pomislio smanjiti lovu za svoj ured i reprezentaciju i plačanje savjetnika koji su 91 tražili i dobili embargo na uvoz oružja za rh-u, i to mi je vrhovni zapovjedni koji nas sutra treba povesti u rat??

 

Ja ne vjerujem da je sve to istina. :-D

 

Proći će još nekoliko godina pa će možda netko predložiti da se branitelji kremiraju (to je najjeftinije), a umjesto počasnih plotuna će se bacati petarde da bi se uštedjelo na municiji.

 

Gospodo, za to smo se borili. :tikvan:

 

112h1kx.jpg

 

 

A forumašima preporučujem da počnu stezati remen jer su određeni "ministri" tako preporučili i donijeli neke čudne zakone i riješili da zajašu na naše mirovine pa nas možebiti čeka još i porez na porez. ;-)

 

2hhm9so.jpg

 

wbwj2p.jpg

 

Prebačeno u Caffe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija