Jump to content
Sign in to follow this  
Daisy24

Ovrha nad pokretninama

Preporučene objave

Molim savjet, što hitnije:

 

imam pravomoćno rješenje o ovrsi na plaću, no ovršenik više ne radi, pa prema tome,nema plaće da mu je pljene ( radi se o alimentaciji ).

Podnijela sam prijedlog za promjenu predmeta ovrhe u pokretnine - vozilo.

U zahtjevu se traži ( citiram odvjetnicu u prijedlogu ):

"zapljena,procjena, oduzimanje,otpremanje, povjeravanje na čuvanje ovrhovoditelju i prodaja motornog vozila u vlasništvu ovršenika, te namirenje ovrhovoditelja iz svote dobivene prodajom".

 

Kako to ide? Gdje idu takve zapljenjene pokretnine? Tko ih zapravo prodaje? Odvjetnica kaže da ih ja moram pohraniti negdje (????) No svašta.

 

Molim što hitniji odgovor.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Odvjetnica je u pravu. Vi ste dužni pohraniti vozilo.

 

No, ovisno o sudu, to se baš i ne traži bego se često to samo tako navede, a vozilo ostane kod vlasnika.

 

Ako je vozilo staro, teško da će ga netko kupti, ali ako je dobro, može se dogoditi da ga netko i kupi (mada i to nije čest slučaj)

 

Uglavnom, na prvoj dražbi se ne može prodati ispod 2/3, a na drugoj ispod 1/3 cijene.

 

Vi ga možete kupiti (na način da na dražbenom ročištu samo kažete da tražite da se prebije Vaš dug s kupovninom) i time bar nešto izvući

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

super..najvjerojatnije je to isto tako čista pušiona. Di je sad teta Jaca i njezin čuveni fond za alimentaciju, svi se kunu u svašta, a ništa se ne događa. Znači, ne preostaje mi drugo nego podnijeti kaznenu prijavu državnom odvjetništvu pa ga strpati u ćuzu. I onda je neko zločest kad to napravi.

 

Zašto ispaštaju oni koji su to najmanje krivi ( djeca )????

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

da,imam...vjerojatno mislite na privremeno uzdržavanje kod CZSS. Podnijela sam zahtjev, no sumnjičava sam, traže potvrdu o visini plaće; imam VSS i relativno dobru plaću, no ne znam kakve to veze ima sa visinom alimentacije. Moje dijete je već zakinuto što mu je dosuđen dosta mali iznos alimentacije upravo iz razloga jer je sudac prilikom određivanja iznosa uzeo u obzir moju "veliku" plaću. Znači, sad će mi najvjerojatnije opet i odbiti taj Zahtjev pri CZSS iz istog razloga. A nesavjesni roditelj ima pravo ništa ne doprinositi i još na debelo otezati sudski postupak.I nitko pod milim Bogom mu ništa ne može !!!

To će reći da ću ipak morati podnositi prijavu državnom odvjetništvu i ucjeniti oca ili ćuza ili novac.

Ogorčena sam jer mnogi debelo koriste sve moguće rupe u zakonima, svaka šuša danas ima pravo na kojekakve pomoći pri CZSS,a moje dijete; ne ja osobno, moje dijete, mora ispaštati glupost naše pravne regulative. Ne živim raskošno, ni ja ni moje dijete, ali ne želim lišavati svoje dijete onog što mu po zakonu pripada, makar i te jadne mizerije.

 

Ovo vjerojatno spada u obiteljsko pravo, no samo se nadovezujem na temu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

e sad novi element u slučaju: gospon otac koji ne plaća alimentaciju je dobio djelomičnu isplatu po osnovi nekog svog starog spora sa bivšom tvrtkom ( radi se o stečaju i namirenju iz stečajne mase )- dobivat će on još, nije baš mali iznos. On naravno šuti i ne misli ništa platiti vjerojatno,dok ja to ne otkrijem, odnosno već sam otkrila.

 

Da li mi nešto znači pravomoćno rješenje o ovrsi koje imam, a odnosi se na pljenidbu dijela plaće što više ne funkcionira, jer on više ne radi ? Da li Trgovački sud mora dati podatke o iznosu koji je ovršeniku isplaćen ( na zahtjev odvjetnice ) odnosno, da li bi dali i meni na osnovu pravomoćnog rješenja koje imam? Trebam li kontaktirati stečajnu upraviteljicu ili ?

 

Luda sam više od tih zavrzlama.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ta svota će mu se obavezno morati isplatiti na račun. Vi mu "sjednite" ovrhom na sve račune i banka će zapljeniti taj iznos.

 

Naravno, bez odvjetnika se tu neće moći ništa jer Vam ona/on jedno može sastaviti stručno prijedlog za ovrhu na novčanim tražbinama, odnosno po računu kod banaka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Nevjerojatno je koliko očito pojedinci izigravaju zakone, a ja moram obijat sva vrata, pisati na tone kojekakvih preinaka, podnesaka.. Ne samo ja, zaista svaki roditelj koji se nađe u takvoj situaciji da protiv sebe osim kretena od drugog roditelja koji svoje obaveze prema djetetu zanemaruje, ima i još cijeli tromi sistem.

 

Stvarno "ni med'cvetjem ni pravice"

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovisno kada set pokrenuli ovršni postupak i kakvo je Vaše stanje, država reagira.

 

Naime ove godine je Obiteljski zakon mijenjan na način da omogućuje čak da država (sud) po službenoj dužnosti provodi ovrhu u slučajevima uzdržavanja djece

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×