Jump to content

Ovršni postupak kako dalje!?


Bore

Preporučene objave

Sudskom presudom je pokrenuta ovrha na placu u Ovrsnom uredu i sve je bilo Ok dok ovršenik nije prestao raditi i sad sam opet saznao da radi ali u drugoj tvrtki.

 

I kako sada opet pokrenuti ovrhu na placu odnosno prosirio bih ovrhu na pokretnine,nekretnine i na štedne uloge(na osnovu cega i kako ustanoviti da li ovršenik ima u vlasništvu nekretnine i pokretnine i štedne uloge)

 

Da li se to moze napraviti sve kod javnog bilježnika ili moram opet ici u Ovrsni ured (da li mogu sam napraviti ovrsni prijedlog ili to mora napraviti advokat)

 

Koliko moram platiti kod javnog bilježnika ovakav postupak odnos koliko kod Ovrsnog ureda ili koliko advokat uzima za ovakav postupak ?

 

Da li se mogu pozvati na Ovrsni zakon gdje se navodi da tvrtka u kojoj je ovršenik radio dužna poslati odnosno prosljediti ovršni postupak o obustavi plaće a koji su oni dobili od ovršnog ureda sadašnjem poslodavcu ovršenika (čl.176)

 

Inače prijašnji poslodavac ovršenika nije po čl.176 st.3 izvjestio o prestanku radnog odnosa Ovrsni ured a koji je po tome trebao mene izvjestiti i naložiti mi pribavu podataka o novom poslodavcu ovršenika ođređujući mi rok za pribavu podataka ili ovrha ide u obustavu.

 

Molim za misljenje,prijedlog,sugestiju.

 

Poz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete sami podnijeti prijedlog sudu za promjenu predmeta ovrhe ( svakako navedite sve potrebne podatke ); ja sam recimo znala registraciju auta i po tome je moja odvjetnica dala zahtjev MUP-u da izda uvjerenje o vlasnišvu nad motornim vozilom. To uvjerenje je priloženo zahtjevu za promjenu predmeta ovrhe. Sad isto čekam odluku suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Bio sam na FINI i pitao i kazu da oni dobiju od Suda ili javnog biljeznika Ovrhu i da je onda sprovode.

 

Kako imam kod Ovrsnog ureda pokrenutu ovrhu nad placom( vise ovrsenik ne radi) da li znaci da moram ponovo podnijeti ovrhu ali ovaj put navesti da se napravi ovrha nad svim novcanim sredstvima i da li to znaci da ce onda ovrsni ured proslijediti Fini zahtjev da se sprovede ovrha nad svim novcanim sredstvima koje posjeduje ovrsenik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
Poštovani,

 

ne razumijem što Vam je zahtjev? FINA provodi ovrhu na novčanim sredstvima, ali ne donosi rješenje o ovrsi. To znači da morate ishoditi rješenje o ovrsi te ga dostaviti FINI.

 

Btw, premještam na forum Ovrhe.

 

Lp,

 

Imam od prije rijesenje o ovrsi predano u ovrsni ured i po kojem se radila naplata ovrseniku i sad bi sa tim istim rijesenjem htio ponovo pokrenuti ovrhu a na Fini mi kazu da moram opet ici u Ovrsni ured pa opet podnijeti prijedlog za ovrhu ?

 

Da li je pravomocna sudska presuda ujedno i dokument po kojem se moze napraviti ovrha nad novcanim sredstvima putem Fine ?

 

Naime na stranicama fine pise :

"OSNOVA ZA PLAĆANJE - Fina pokreće postupak provođenja ovrhe na temelju zaprimljene osnove za plaćanje. Osnova za plaćanje može biti rješenje o ovrsi, rješenje o osiguranju, zadužnica,..."

 

Sta sve Fina smatra pod " Osnovom za placanje" ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija