Jump to content

premještaj nakon porodiljnog dopusta


anonimno

Preporučene objave

Nakon porodiljnog dopusta sam upućena na posao(96 km) koji je udaljeniji od predhodnog (52 km) bez ikake pisane odluke. Gospođa koja je na radnom mjestu na kojem sam ja prije radila došla je na zamjenu kolegici koja je još uvjek na porodiljnom dopustu i na drugom je radnom mjestu, a nju zamjenjuje jedna gospodična koja je primljena priko druge firme na zamjenu. Nemogu razumiti zašto mi se to događa, a dogodilo se naime bivši šef koji mi je bio na prijašnjem radnom mjestu došao je na mjesto predsjednika uprave i samo gleda kako će i gdje će koga premjestiti navodno zbog nekakve kazne. Moje pitanje je dali je to moguće.A meni iscrpljujuće putovati jer moje djete od godine dana treba mamu, a posao mi je jako potreban. I sad neznam što ću?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da ste u radnom odnosu odnosno da ne radite na crno.

Ako ste u radnom odnosu, sklopili ste ugovor o radu. U ugovoru o radu obavezno mora biti navedeno mjesto rada, a ako ne postoji stalno ili glavno mjesto - napomenu da se rad obavlja na različitim mjestima.

To je obavezan sadržaj ugovora o radu i ako je mjesto rada navedeno, poslodavac ga se mora pridržavati ili vam ponuditi sklapanje ugovora o radu sa drugim mjestom rada.

 

Obratite se inspekciji rada i pitajte za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija