Jump to content

kazna za parkiranje???help!


paloma

Preporučene objave

moye se napisati prigovor i zatraziti od policije da ista stvar ide na mjeru UPOZORENJE ukoliko u zadnju godinu dana niste pocinili nikakav drugi prometni prekrsaj.

a zamjena kayne ya dobrotvorni radi itd.to tek poslje ako se ne plati kazna , policija salje na sud i onda se to sa njima dogovarate, ukoliko niste zaposleni , nemate novaca itd.

samo onda ulazite u jednu evidenciju pa ako se taj ili drugi prekrsaj ponovi onda ne budu poslje blagonakloni prema odmjeri kazne.

ja bi pokusao na policiji traziti da se prebaci na mjeru upozorenja, ako ste bili prethodni period nevini u prometu gleda prometnih prekrsaja. a na sudu poslje ako ne ide tako rjesavao kunama ili zalbom,ili zamjeni kazne za dobrotvorni rad ako niste zaposleni.

kod nas su neki isli raditi na ciscenje plaze,neki u staracki dom , a neki su isli dobrotvorno cistiti groblja,bilo je i nekih koji su po nalogu suda da idu na dobrotvorni rad odmah isli u sud moliti da im se opet taj dobrotvorni rad zamjeni pa da plate kaznu kako bi izbjegli rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma možda nije,ali sam u kreditu pa mi je i to sad puno,a stala 5 min gdje je hrpa auta jer nema mjesta,a i u predgrađu.a piše da je od gradskog ureda za prostorno uređenje,zaštitu okoliša.... a naslov je OBAVIJEST O POČINJENOM PREKRAŠAJU.

kak ne postoji?piše ako ne platim,bit će mi izdan OBAVEZNI PREKRŠAJNI NALOG(UVEĆAN ZA TROŠKOVE POSTUPKA).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ako imate svjedoka da se radilo o zaustavljanju od max 5 minuta,onda se ne radi o parkiranju nego zaustavljanju.

sluzbenik koji je to postavio u pravilu je trebao vidjeti vozilo,stopati 10 min i tek onda staviti tu kaznu.

dakle svjedok do dva i pismeni prigovor gradskom parkingu s tocno navedenom danom satom i minutom zaustavljanja i isto tako odlaska vozila sa navedenog mjesta. ako vas pak poslje dadu na sud,izjavite da ste im podnjeli prigovor,kojeg tada prikazete sudu.

inace gradski parking ne naplacuje kaznu koja ide preko prekrsajnog suda pa se sljeva u drzavni proracun,nego njima puni njihovu kasu , tako da dobrotvorni rad tu otpada..

,jer onda oni direkt moraju ici na ovrhu putem svojih pravnika ili nekih privatnika za proviziju(onome tko taj novac "zakonski" utjera daju proviziju) da dojdu do te love.ako vam je to jedina kazna nece im to ni biti isplativo raditi.

ipak ja bi najradije napisao prigovor kako sam i rekao.

moyete smatrati da vas nece vise gnjaviti poslje prigovora,samo nemojte kod njih potpisati kakav virman,jer im je to onda poslje element za utjerivanje duga direkt od vas.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upozorenje mogu izdati ili izreći samo policijski službenici na licu mjesta.

 

vivass polakše malo. Ne može se naknadno tražiti da se izda upozorenje.

 

ZAKON

O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 2.

69) »zaustavljanje vozila« je svaki prekid kretanja vozila na cesti u trajanju do tri minute, osim prekida koji se čini da bi se postupilo po znaku ili pravilu kojim se upravlja prometom

 

Vivass malo pročitajte ZSPC.

 

@paloma

Obavjest o počinjenom prekršaju dobili ste od ovlaštenog tužitelja tj. od prometnog redara ili policijskog službenika.

 

Ukoliko platite uplatnicu ona će se tretirati kao novčana kazna plaćena na mjestu prekršaja i ne ulazite u prekršajnu evidenciju.

 

Za sada nema žalbe. Ukoliko je ne platite dobijate prekršajni nalog koji je ujedno prvostepena presuda. Tada žalbom ide na sud na drugostepeni postupak.

 

Vozilo je bilo u prekršaju nemate osnove na žalbu za vozilo. Možete jedino muljati da niste vi bila ta osoba koja je izvršila radnju nepropisnog parkiranja, tj. da je vozilo parkirao netko drugi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

i ja imam jedno pitanje i molila bi stručnu pomoč.

 

naime ljetos sam parkirala auto na parking autobusnog kolodvora u jednom manjem hrv gradu. parking je bio označen BIJELIM crtama i time se nisam puno obazirala.

kada sam se vratila po auto, zatekla sam kaznu, jer je parking navodno na plaćanje. ništa mi nije bilo jasno, uzela sam kaznu i na izlazu parkinga vidjela tabelicu cca 40 x 40, skriven iza grma, sa naznakom da je naplatni aparat nekih 300-ak metara dalje (pokraj parkinga od merkatora)???

nije mi padalo na pamet platiti tu kaznu, mislila sam si to je sigurno ono, možda narod nezna da trebaju biti plave crte, pa se nađe neko i plati. tu sam kaznu negdje zametnula i totalno zaboravila.

neki dan sam naime dobila opomenu, zvala sam gospodičnu i objasnila mi je vrlo "ljubazno" da se naplačuje i na bijelim crtama i ako budu htjeli će naplaćivati i tamo gdje nema crta i ispred moje kuće.

sada mene zanima, gdje se nalazi ta pravna norma koja regulira naplatne parkinge, odnosno mora li ili ne biti plava crta? malo sam kružila internetom po tim pravnim normama, ali čim bi se približila temi, stranica mi se ne bi otvorila jer ...nisam ovlaštena?! ima li nekog u struci da bi mi mogao dati neki konkretniji odgovor?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija